vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Alarmcentrale Allianz Global Assistance: hulpverlening vakantiegangers op volle toeren

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers De zomerdrukte is goed merkbaar op de alarmcentrale van Allianz Global Assistance in Amsterdam. Nu de vakantie in alle regio’s is begonnen, draait de hulpverlening op volle toeren.

Gestrande reizigers: autopech

Op de servicepunten in Frankrijk en Italië is het enorm druk. De Nederlandse monteurs van Allianz Global Assistance hebben de afgelopen drie weken zo’n 40% meer hulpverzoeken dan vorig jaar binnengekregen van gestrande reizigers. Met name lekke banden, kapotte radiatoren en elektrische storingen komen veelvuldig voor. De servicepunten in Manerba del Garda en Cecina (Italië) zijn afgelopen weekend van start gegaan. Verwachting is dat de drukte de komende twee weken nog flink aanhoudt.

Meer meldingen in het voorseizoen

Een aantal dagen geleden lande de eerst de eerste parasolvlucht, een gipsvlucht in de zomer, op Schiphol Airport. Steeds meer meldingen komen binnen op de alarmcentrale in de maanden mei en juni. Allianz Global Assistance regelde een ambulancevlucht en bracht de onfortuinlijke vakantiegangers vanuit Griekenland en Kroatië naar Nederland.

Opvallend is dat er steeds eerder in het jaar meer medische meldingen komen. De alarmcentrale ziet de afgelopen jaren een duidelijke verschuiving. Er komen steeds meer meldingen in mei en juni. Vermoedelijk zijn de lagere prijzen en grotere keuze/beschikbaarheid hiervan de oorzaak. Ook in het vliegverkeer is de drukte zo groot dat een aparte vlucht moet worden ingezet voor de repatriëring. Normaliter vindt de eerste parasolvlucht plaats in midden augustus.

Letsel

De vier onfortuinlijke patiënten aan boord van de eerste parasolvlucht moeten hun verblijf in Athene en op Zakinthos (Griekenland) en Pula (Kroatië) vroegtijdig beëindigen vanwege hersenletsel (2) en door ongevallen met een quad (2). De patiënten worden direct na aankomst naar het ziekenhuis vervoerd. Met het charteren van een speciale vlucht voor zieke vakantiegangers wil Allianz Global Assistance voorkomen dat patiënten onnodig lang op repatriëring moeten wachten.

Meldingen alarmcentrale

De meest voorkomende problemen zijn gelijk aan die in het hoogseizoen. Het gaat vooral om maag/darm infecties. Oorproblemen komen ook vaak voor. Een verklaring hiervoor zijn de vervuilde zwembaden, die de belangrijkste veroorzakers van oorinfecties zijn.

De Internationale Allianz Global Assistance Group verzorgt jaarlijks voor ruim 1.500 gewonden de terugreis per vliegtuig, vanuit een vakantieplek waar dan ook ter wereld.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739