vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

ANWB is het oneens met forse prijsverhoging paspoort

nederlands-paspoort
ANWB is het oneens met forse prijsverhoging paspoort

De ANWB vindt de aangekondigde prijsverhoging van het paspoort met 30% buiten proportie. De kostprijs voor de overheid verandert nauwelijks: noch het materiaal van het paspoort zelf, noch het uitgifteproces verandert.

De verlenging van de geldigheidsduur van vijf naar tien jaar wordt nu aangewend voor de prijsverhoging. De ANWB vindt dat de overheid oneigenlijk gebruik maakt van haar positie als enige verstrekker van het reisdocument.

Uitleg

Strikt genomen kost de uitgifte door de gemeentes minder nu het paspoort minder vaak vervangen hoeft te worden en er minder vingerafdrukken opgenomen moeten worden. De ANWB gaat de minister van Binnenlandse Zaken om uitleg vragen en de zaak bij de Kamer voorleggen.

Een nieuw paspoort gaat € 66,96 kosten in plaats van € 50,35.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739