vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

‘Backpacken in Australië te duur door hoge koers’

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Het toerisme in Australië zucht onder de hoge koers van de Australische dollar. Door de aanhoudende stijging van de munt worden vakanties Down Under steeds duurder.

“We waren van plan om zes maanden te blijven, maar we gaan nu na vier weer terug om in Nederland weer te gaan werken.” zo schrijft de NOS.

Backpackers

Backpackers Jolanda van Keizerswaard (23) en Annique van der Horst (22) staan pas aan het begin van hun trip door Australië, maar op de trappen van het Opera House in Sydney zijn ze hun reis al aan het aanpassen.

De koers van de dollar gaat van record naar record. Drie jaar geleden stond de munt nog op 58 cent. Deze week moet voor een dollar ongeveer 85 cent worden betaald. Daardoor worden vakanties in Australië een kostbare zaak. Klachten over de prijs-kwaliteitverhouding zijn dan ook niet van de lucht.

Spaghetti

De afgelopen jaren is het aantal Nederlanders dat in Australië vakantie vierde gedaald tot 45.000. In de markt van de backpackers wordt elk dubbeltje toch al twee keer omgekeerd, maar op dit moment is dat misschien nog wel een keertje extra.

“Om te besparen gaan we kamperen en eten we veel spaghetti, of witte bonen met tomatensaus”, zegt Van Keizerswaard.

Na veel vergelijken en soebatten werd een tour geboekt in Alice Springs, maar duiken op het Great Barrier Reef zit er niet in. “We gaan alleen nog dingen doen die we echt leuk vinden. De dingen die we wilden doen omdat we nu eenmaal in Australië zijn, komen te vervallen.”

Struisvogelpolitiek

Toch wil niet iedereen zijn vakantie door de hoge koers van de dollar laten verpesten. “Ik speel struisvogel. Ik zie en schrik thuis wel”, tweet Mirjam de Paus vanuit Canberra.

De Australische economie loopt op rolletjes. De groei is voor een groot deel te danken aan de onstuimige vraag naar steenkool en ijzererts in China. Maar de sterke dollar zorgt voor problemen in sectoren als toerisme, export en productie. De Australische regering spreekt van een two speed economy, omdat het in de ene sector erg goed gaat, maar in de andere niet.

Bron: NOS correspondent Robert Portier

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739