vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering: Belang van bewijs van aangifte bij schade

Reisverzekering: Belang van bewijs van aangifte bij schade

Reisverzekering: Belang van bewijs van aangifte bij schade

Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance benadrukt nogmaals het belang van een aangifte bij de politie indien vakantiegangers tijdens de reis hun bagage kwijtraken of bestolen worden.

Als je reisverzekering hebt afgesloten met dekking voor bagage, dan kan een schademelding worden ingediend ter beoordeling door de verzekeraar. Belangrijk is dat je daarbij altijd een bewijs van aangifte meestuurt. Zonder dit document is er geen recht op vergoeding.

Aangifte bij politie

De verzekeraar verwacht van verzekerden dat er direct na de ontdekking van het verlies of de diefstal tijdens de reis aangifte wordt gedaan bij de politie.

Heb je een reisverzekering met bagagedekking? Dan kan een schademelding ter beoordeling worden ingediend, met daarbij het bewijs van aangifte. Er is geen recht op vergoeding zonder dit document. Het kan zijn dat het niet mogelijk is om direct aangifte te doen. Als dit het geval is, dan moet je op de eerst mogelijke gelegenheid aangifte doen.

Belang van proces-verbaal

Waarom is het proces-verbaal belangrijk voor de reisverzekeraar? Met dit bewijs van aangifte toont een verzekerde aan dat de schade tijdens de reis is ontstaan. Na ontvangst van dit document, het ingevulde schadeformulier, de vereiste aankoopnota’s en het bewijs van de reisverzekering kan de verzekeraar zo snel mogelijk afwikkelen. Het is dus van groot belang om altijd bij verlies of diefstal van eigendommen aangifte te doen!

Heb je nog geen reisverzekering met bagagedekking? Je kan hem hier snel en voordelig afsluiten!

Wat kost een reisverzekering?

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance heb je al v.a. € 1,40 per dag. Wat de reisverzekering uiteindelijk kost hangt van meerdere factoren af. Ga je een gevaarlijke sport beoefenen of kies je voor een avontuurlijke vakantie? Dan is het risico dat er iets gebeurt groter, dan wanneer je alleen op het strand gaat liggen. Zie hier ons premie-0verzicht:

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premie Kortlopende Reisverzekering*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,90
----------
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 1,40
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

Makkelijk en keuzevrijheid

Wat wil je verzekeren, en wat niet? Dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. De uitstekende Kortlopende Reisverzekering is volledig aan te passen aan je wensen. Als je daarnaast ook de Kortlopende (Dubbel-Zeker) Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, heb je nog een zorg minder. De beste kortlopende reis- en annuleringsverzekering kan je gemakkelijk zelf online samenstellen, je hebt de keuze uit:

  • Europa of werelddekking
  • Reisongevallen
  • Medische Kosten
  • Geld en reischeques
  • Automobilistenhulpverzekering
  • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
  • Annuleringsverzekering

Kies eerst je dekkingsgebied. Europa: Alle Europese landen inclusief de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: Alle overige landen.

Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd

Kinderen die op de ingangsdatum van de Kortlopende Reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. Zo zijn kinderen tot en met 4 jaar bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor dezelfde risico’s verzekerd als die van de medeverzekerde ouders/begeleiders.

Medische kosten volledig gedekt

Als je zonder reisverzekering op vakantie gaat, dan kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Medische kosten kunnen al snel hoog oplopen. Zeker in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander tarief. Meestal vergoedt je zorgverzekeraar, dat wat in Nederland gangbaar is. Het meerdere komt dan voor eigen rekening. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance worden al je onvoorziene medische kosten vergoed. 100%. Waar je ook bent.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering met dekking voor medische kosten? Neem contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739