vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

900.000 buitenlandse toeristen in Nederland verwacht tijdens Pasen

paasvakantie

900.000 buitenlandse toeristen in Nederland verwacht tijdens Pasen

Naar verwachting zullen er dit jaar zo’n 900.000 buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland doorbrengen. Dit zijn er zo’n 150.000 meer dan vorig jaar, zo laat NBTC Holland Marketing weten.

Daarnaast gaan er zo’n 600.000 Nederlanders op vakantie met Pasen. Dit zijn er 150.000 meer dan vorig jaar. Vooral het feit dat Pasen later in het seizoen valt, de prima weersverwachting en het verbeterde consumentenvertrouwen zorgen voor deze stijgingen. Dit jaar valt Pasen op 20 en 21 april. Pasen wordt gezien als de start van het toeristisch seizoen.

Meeste buitenlandse bezoekers uit Duitsland

Van de 900.000 buitenlandse toeristen komt naar schatting circa 65% uit Duitsland, 25% uit België en ongeveer 10% uit andere landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië. Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers zijn met name de Bollenstreek, de kust en de grote steden.

350.000 Nederlanders op vakantie in eigen land

Voor dit jaar verwacht NBTC dat er zo’n 350.000 Nederlanders op vakantie gaan in eigen land tijdens Pasen. Dat zijn er 100.000 meer vergeleken met vorig jaar. De belangrijkste accommodatie voor de binnenlandse vakantie is de bungalow, maar ook het kamperen en accommodaties met een vaste standplaats zijn populair. Zo’n 250.000 Nederlanders (+50.000) gaan naar het buitenland voor het lange paasweekend, met name de buurlanden België en Duitsland zijn populair.


Denk aan je reisverzekering!

Ga je tijdens de Paasvakantie naar het buitenland? Vergeet dan niet om een goede reisverzekering af te sluiten. Dat kan hier zelfs 5 minuten voor je vertrekt. De polis ontvang je direct per e-mail. Je hebt al een uitstekende kortlopende reisverzekering vanaf € 0.95 per dag. Lees hier meer: Kortlopende reisverzekering


Laat vakanties boeken en last minutes

De trend van laat een vakantie boeken zet zich voort. Het moment van boeken ligt dicht bij het moment van vertrek. Bovendien speelt het weer een grote(re) rol omdat juist in deze periode veel kampeerders er weer op uit trekken. Bij goed weer zal men sneller met de toercaravan of de tent op pad gaan. De sector verwacht een run op last minute boekingen als de goede weersverwachtingen aanhouden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739