vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Twee Canadese zussen dood aangetroffen op hotelkamer in Thailand

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen In een hotelkamer op het populaire toeristische eiland Koh Phi Phi, zijn de lichamen gevonden van twee vrouwen uit Canada, zo melden Thaise media.

De twee zusjes in de leeftijd van 20 en 26 jaar werden afgelopen vrijdagmiddag dood aangetroffen door het hotelpersoneel. Een woordvoerder van de plaatselijke politie, Luitenant Pongpan Waiyawat, liet weten dat de doodsoorzaak nog niet is vastgesteld. “We moeten wachten op een autopsie voordat we iets kunnen zeggen over de oorzaak. Uit een eerste onderzoek bleek geen sporen van geweld in de hotelkamer van de Canadese toeristen”, zo laat de politiewoordvoerder weten aan een internationaal persbureau.

Verdachte omstandigheden

De ‘Phuket Gazette’ schrijft echter dat er wel degelijk verdachte omstandigheden zijn. De lichamen van beide vrouwen vertoonden sporen van vergiftiging zoals bloedend tandvlees en beschadigingen van de huid. Ook de vingernagels en teennagels waren blauw gekleurd. In de hotelkamer werd tevens braaksel gevonden

De politie heeft monsters genomen, deze zijn naar een laboratorium gestuurd om te bepalen of er sprake is van een vergiftiging. De lichamen van de vrouwen zijn naar een ziekenhuis in Krabi vervoerd.

De dood van deze twee vrouwen volgt op een reeks van incidenten op Phi Phi Island. Eerder stierven een Amerikaanse en twee Noorse toeristen in 2009. Vermoedelijke aan de gevolgen van vergiftiging tijdens een verblijf in ‘The Laleena guesthouse’ op hetzelfde eiland.

Ondanks een uitgebreid onderzoek lukt het destijds niet om een sluitend bewijs te leveren over de doodsoorzaak van de drie dode toeristen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739