vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Cel dreigt voor Nederlandse backpacker in Australië na ongeluk

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Een backpackvakantie in Australië is voor Linda Huiskamp (26) uit Culemborg uitgelopen op een drama. In april veroorzaakte ze in de buurt van Esperance in het westen van Australië een ernstig ongeluk, waarbij een ander Nederlands meisje dat ze daar had leren kennen, omkwam, zo schrijft de NOS.

Zelf had Linda een klaplong, gebroken ribben en sleutelbeen en een hersenschudding. En dat is nog niet alles, want ze kan ook nog in de cel belanden.

In Australië kan een aanrijding met dodelijke afloop namelijk als misdrijf worden beoordeeld. Dat kan 10 jaar cel betekenen, maar dat zou het in dit geval waarschijnlijk niet worden omdat er geen drank of drugs in het spel is.

De plek van het ongeluk is berucht: het is een kruising op een heuvel net buiten het stadje Esperance, een onoverzichtelijk punt waar je ander verkeer niet ziet aankomen. Er zijn dan ook al vaker ongelukken gebeurd. Linda draaide vanaf een onverharde weg de South Coast Highway op en reed toen een andere auto aan. Zelf weet ze daar niets meer van. Ze weet alleen nog dat ze in de auto stapte en dat ze wakker werd in het ziekenhuis.

Benefietconcert

Dit is allemaal al redelijk rampzalig, maar de problemen stapelen zich op. Al die tijd zit Linda al in Australië omdat ze het land niet uit mag. Tegenwoordig moeten in West-Australië alle zaken waarbij een dodelijk slachtoffer is gevallen, voor de rechter komen. Maar door de enorme wachttijden bij de plaatselijke rechtbank kan het nog wel een jaar duren voor haar zaak voorkomt. Linda zit niet vast, maar bij een Nederlandse arts die haar heeft opgevangen. Maar er is hoop: morgen hoort ze of ze haar zaak in Nederland mag afwachten. Als dat zo is, moet ze wel een borgtocht van 18.000 euro betalen.

Alleen heeft ze dat geld niet. En volgens de correspondent van de NOS staat de baan waar ze in Nederland zicht op had inmiddels op het spel. Daarom zijn Linda’s ouders zijn geld aan het inzamelen om de mogelijke borg te kunnen betalen. Ziekenhuiskosten zijn er ook: zo’n 32.000 euro. Haar familie organiseert op 22 september daarom een benefietconcert in Beesd.

Jury

Wat ook nog een probleem kan worden voor Linda, is de juryrechtspraak in het land. Haar is aangeraden om niet te veel om te gaan met de inwoners van Esperance, omdat die dan niet meer als juryleden kunnen fungeren.

Bron: NOS.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739