vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Consumentenbond: Enorme prijsverschillen cruises

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Door cruiseprijzen te vergelijken valt er veel geld te besparen. Dat blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond onder achtdaagse cruises in de westelijke en oostelijke Middellandse Zee.

Prijsverschil van € 500,-

De prijsverschillen voor een en dezelfde cruise kunnen oplopen tot ruim € 500. Alle resultaten van de prijsvergelijking én tips voor wie een cruise wil boeken, staan in de Reisgids van juli/augustus.

De Consumentenbond bekeek van 9 cruises op populaire routes de prijzen van een binnen- en buitenhut. Het in cruises gespecialiseerde Zeetours biedt voor 11 van de 18 onderzochte reizen de laagste prijs. Cruisediscounter Vacationstogo komt in 6 van de 18 gevallen als goedkoopste uit de bus. Opvallend is dat rechtstreeks boeken bij de rederij slechts 1 keer het voordeligst is en 4 keer het duurst. Ook reisorganisaties Cruisewinkel (6 keer) en VCK (5 keer) bieden meerdere malen de duurste optie.

Meer passagiers, lagere prijzen

Het aantal reizigers dat kiest voor een cruise zit de laatste jaren in de lift. Tussen 2008 en 2011 groeide het aantal Nederlandse passagiers van 48.000 naar 86.000, een stijging van ruim 75%. Tegelijkertijd daalden de prijzen. Uit een vergelijking met een soortgelijke prijspeiling van de Consumentenbond van 10 jaar geleden blijkt dat de prijzen in de tussentijd met 8 tot 31% zijn gedaald. Daar moet de inflatie van 20,6% in die periode nog bij worden opgeteld.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739