vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Griekenland weer een populaire vakantiebestemming bij Nederlanders

griekenland

Griekenland weer een populaire vakantiebestemming bij Nederlanders

Griekenland lijkt helemaal terug te zijn als populaire vakantiebestemming. Nederlanders oriënteren zich weer massaal op het Zuid-Europese land, blijkt uit de Zoover Interesse Monitor.

Frankrijk mag dit jaar opnieuw rekenen op meer vakantiegangers uit Nederland. De interesse in Spanje is wat gedaald en voor Egypte lijken we niet meer warm te lopen. Zoover bekeek het zoekgedrag op de Nederlandse site van half december tot en met begin februari en keken hierbij naar 40 miljoen pageviews.

Griekenland op de weg terug

De ergste toeristische effecten van de crisis in Griekenland lijken voorbij. Nederlanders krijgen steeds meer vertrouwen en zijn sneller geneigd om een reis naar Griekenland te boeken. Het land kon afgelopen periode rekenen op ruim 30% meer interesse dan vorig jaar. Het is hard nodig dat het vertrouwen terugkomt. Vanaf eind 2011 was er soms zelfs een verminderde interesse in Griekenland van ruim 70%.

Frankrijk populairst

Frankrijk kon de afgelopen anderhalve maand rekenen op aandacht van 9,1% van de vakantie-oriënterende Nederlanders. Daarmee staat het land op de eerste plaats. Tussen half december en begin februari werd er 3,9% meer naar vakanties in Frankrijk gezocht dan vorig jaar. De interesse voor Spanje is gedaald. Er werd 4,2% minder georiënteerd op vakanties in Spanje dan vorig jaar. Wel blijft het land tweede in de top 10.

Top 10 landen in Zoover Interesse Monitor februari 2014

2014 2013 Toename/afname
1 Frankrijk 9,1% 8,8%  3,9%
2 Spanje 7,7% 8,1% -4,2%
3 Italië 6,7% 6,6% 2,1%
4 Nederland 5,4% 5,2% 3,1%
5 Griekenland 4,6% 3,5% 32.1%
6 Turkije 4,5% 4,2%  7,5%
7 Oostenrijk 2,7% 2,8% -4,6%
8 Duitsland 2,2% 2,1% 5,9%
9 Portugal 1,3% 1,4% -5,7%
10 Kroatië 1,1% 1,2% -5,9%

Grootste dalers: Egypte uit de top 10

Egypte heeft moeite om interesse te wekken bij Nederlandse vakantiegangers. De interesse voor het land is 41,7% gedaald ten opzichte van vorig jaar. De continue onrust en het bijbehorende negatieve reisadvies zorgen ervoor dat toeristen uitwijken naar meer stabiele oorden. Het lijkt er op dan Turkije flink kan profiteren van de onrust in Egypte. De interesse voor Turkije stijgt met 7,5% in vergelijking met vorig jaar.

Kaapverdische eilanden: nieuwe trend

De Kaapverdische eilanden kunnen rekenen op fors meer interesse van de Nederlandse vakantiegangers. Kaapverdië is met een toenemende interesse van 41,7% ten opzichte van vorig jaar de grootste stijger. De eilanden liggen op zo’n 6 uur vliegen vanaf Amsterdam en bieden een enorme variëteit. Het populaire eiland Sal biedt vooral veel strand en resorts terwijl andere eilanden juist meer natuur bieden. De toenemende populariteit is te wijten aan de meer directe verbindingen vanuit Nederland. Onder andere Arke-Fly en Transavia bieden rechtstreekse vluchten aan naar de eilanden.

Ook Zweden is populairder bij Nederlanders dan vorig jaar.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739