vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Hogesnelheidstrein goede keuze voor zakelijke reiziger

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Op het traject van Amsterdam naar Parijs is een zakenreis met de Thalys hogesnelheidstrein een derde (32%) goedkoper dan een vliegreis.

Dit blijkt uit een onderzoek van EPSA, een internationaal onderzoeksbureau in Parijs.

Kosten totale reisduur

Het onderzoek is uitgevoerd onder 360 zakelijke treinreizigers en 86 travelmanagers. De conclusies zijn gebaseerd op de totale kosten en de totale reisduur van een zakenreis van deur tot deur, inclusief de reis naar het station resp. de luchthaven, incheck- en wachttijd en de loonkosten per uur van een manager. Daarnaast is uitgebreid onderzoek gedaan naar de productiviteit tijdens de reis.

Productiviteit zakenreiziger hoger

De productiviteit van de zakenreiziger in de hogesnelheidstrein bleek aanmerkelijk hoger. De meeste zakenreizigers kunnen tijdens een vliegreis niet meer dan een kwart van de reistijd besteden aan werkzaamheden. Dit in tegenstelling tot een reis in Thalys: bijna alle zakenreizigers (97%) gebruiken hun reistijd daar als werktijd.

Uit het onderzoek blijkt dat 50% van de zakenreizigers meer dan de helft van hun reistijd in Thalys werkt. Op het traject Amsterdam-Parijs is dat bijna 1:40 uur uur werktijd op een reistijd van 3:18 uur. Zakenreizigers besteden in de trein vaak een groot deel van hun werktijd (49%) aan taken met een hoge toegevoegde waarde (zoals het opstellen van rapporten), het voorbereiden van vergaderingen (42%), het checken van e-mail (56%) en telefoneren (24%).

De productiviteit is hoger doordat zakenreizigers in Thalys een goede werkplek hebben met stroomvoorzieningen en toegang tot breedband internet. De zakenreiziger kan vrijwel de gehele treinreis gebruikmaken van internet, smartphone en tablet.

Kosten bepalend bij keuze vervoermiddel

Uit interviews met travelmanagers die zakenreizen inkopen voor bedrijven blijkt dat kosten (53%) bepalend zijn bij de keuze van het vervoermiddel van een reis. Daarna volgen tijd (29%), productiviteit (13%) en afstand (5%). De productiviteit moet wel worden meegenomen in de overweging, vindt 76%. De ondervraagde managers zijn het zeer eens over de mogelijkheden die de verschillende vervoersvormen bieden om de tijd productief te maken: 90% van hen beoordeelt de trein als goede werkplek, tegen slechts 6% wat betreft het vliegtuig.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739