vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Hotelprijzen in Nederland licht gestegen

Nederland-hotelkamers De gemiddelde prijs per hotelovernachting in Nederland, betaald door reizigers van over de hele wereld, is met 2% licht gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dit blijkt uit de vandaag gepresenteerde Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com.

Reizigers van over de hele wereld betaalden in Amsterdam gemiddeld € 142 per hotelovernachting, € 6 meer dan de € 136 in de eerste helft van vorig jaar.

Hotels in Nederland

In Nederland betaalden reizigers in de eerste helft van 2014 gemiddeld € 124 voor een hotelovernachting. Dit is een lichte stijging van 2% ten opzichte van de eerste helft van 2013. Amsterdam bleef de bestemming waar reizigers gemiddeld het meest betaalden voor een hotelovernachting, namelijk € 142. Dit is een stijging van 5% ten opzichte van de eerste helft van 2013. Op plaats twee en drie van de stedenlijst met gemiddelde prijzen voor een hotelovernachting volgen, net als vorig jaar, Maastricht (€ 108) en Den Haag (€ 106).

Waar Rotterdam in de eerste helft van vorig jaar nog de grootste landelijke stijger was, daalden de hotelprijzen per overnachting hier in de eerste helft van 2014. Veel nieuwe hotels in Rotterdam hebben de afgelopen maanden hun deuren geopend; van budget tot 5-sterren accommodaties. De gemiddelde hotelkamerprijs in Rotterdam daalde daardoor onder het landelijke gemiddelde. Tijdens de eerste helft van 2014 betaalden reizigers gemiddeld € 92 voor een hotelovernachting in Rotterdam, een daling van 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Wereldwijd

Wereldwijd is de gemiddelde prijs van een hotelovernachting in de eerste helft van 2014 in 2013 met 4% gestegen. Deze stijging volgt de trend van geleidelijk oplopende tarieven sinds begin 2010.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739