vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Korte lastminute vakanties in trek bij Europese reizigers

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten De populariteit van tweedaagse lastminute uitstapjes met een hotelovernachting – zogeheten ‘nano breaks’ – lijkt toe te nemen in Europa. Dit blijkt uit cijfers van boekingssite Hotels.com.

Toeristische steden in trek

In 2011 zochten reizigers uit een groot aantal Europese landen vaker naar een tweedaagse trip met hotelovernachting dan in 2010. Vooral de toeristische steden zijn in trek.

De populariteit van nano breaks steeg het sterkst onder Franstalige Zwitsers, die het afgelopen jaar 82 procent vaker een afzonderlijke hotelnacht zochten dan in 2010. Ook Finnen (72 procent) en Duitstalige Zwitsers (66 procent) toonden sterk groeiende interesse.

Nederlanders

Onder Nederlanders steeg het aantal zoekopdrachten naar afzonderlijke hotelnachten met 43 procent ten opzichte van 2010. Ierland was met een lichte daling van 1 procent het enige Europese land waarin nano breaks minder populair werden.

Een woordvoerder van Hotels.com, zegt: “Europese steden zijn in het algemeen uitstekend bereikbaar. Bovendien zijn er vaak voordelige lastminute hotelaanbiedingen te vinden, waardoor ook ultrakorte tripjes aantrekkelijk zijn. Het is fantastisch dat Europese reizigers daarvan gebruik maken.”

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739