vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Luchtvaartmaatschappij Air Australia failliet: Duizenden toeristen gestrand

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag

Ongeveer 4.000 vliegtuigpassagiers in Australië, Thailand, op Bali en Hawaï zijn gestrand omdat hun luchtvaartmaatschappij plotseling het faillissement heeft aangevraagd.

Air Australia, dat tot drie maanden geleden nog Strategic Airlines heette, kan zijn rekeningen niet meer betalen. De prijsvechter houdt met onmiddellijke ingang zijn zes Airbussen aan de grond.

Thailand

Volgens bewindvoerder Mark Korda zitten vele reizigers vast in het buitenland. Sommigen zijn gestrand in Honolulu op Hawaii, anderen op Phuket in Thailand.

De getroffen passagiers moeten zelf zien hoe ze terug naar huis komen. Onder meer de luchtvaartmaatschappijen Qantas en Hawaiian proberen mensen te helpen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739