vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Luchtvaartmaatschappij Qantas schrapt 500 banen

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Niet alleen de grote Europese luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Lufthansa en Alitalia hebben het moeilijk. Ook de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas moet de kosten reduceren en schrapt daarom 500 banen.

De banen gaan verloren bij de onderhouds- en technische afdelingen van Qantas.

Nettowinst bijna verdampt

De nettowinst van de onderneming is in de eerste helft van het gebroken boekjaar, dat in december afliep, met 83 procent gedaald. Het bedrijf maakte eerder al bekend de aflevering van twee A380 superjumbo’s met 3 jaar uit te stellen.

Qantas wil de onderhoudsafdeling op de luchthaven Tullamarine van Melbourne opheffen. Daarbij gaan 422 banen verloren. De overige banen vervallen bij Avalon, een ander onderhoudsbedrijf in Melbourne.

Qantas

Qantas is de nationale luchtvaartmaatschappij van Australië en op twee na oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld (alleen KLM en Avianca uit Colombia zijn ouder). De maatschappij vliegt op 145 bestemmingen en heeft een vloot van 124 vliegtuigen, waarvan 10 Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld.

Bij Qantas werken ruim 33.000 medewerkers. De onderneming is beursgenoteerd aan de Australian Stock Exchange.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739