vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Medische reisverzekering Nederland – ook voor Schengenvisum

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Een medische reisverzekering voor Nederland is speciaal voor buitenlandse gasten. Komt jouw gast van buiten het Schengengebied en is hij of zij visumplichtig? Dan is een medische reisverzekering voor een bezoek aan Nederland zelfs verplicht!

Naar Nederland met een medische reisverzekering

Een medische reisverzekering vergoedt de kosten van o.a. huisarts, medicijnen, ambulance en ziekenhuiskosten in Nederland en andere Schengenlanden voor minimaal € 30.000,- Maar ook de kosten voor repatriëring. Dat is het terugbrengen van je buitenlandse gast naar het land van herkomst bij ziekte of overlijden. Deze verzekering is bedoeld voor onverwachte situatie bij een verblijf in Nederland. Bestaande kwalen en gebreken vallen niet onder de dekking.

Premie medische reisverzekering vanaf slechts €2,- per dag

Medische reisverzekering Nederland
Medische reisverzekering Nederland

Je hebt al een uitgebreide medische reisverzekering Nederland voor slechts €2,- per dag. Jouw buitenlandse gast of partner is dan uitstekend verzekerd tegen hoge medische kosten en repatriëring.

De dekking van een medische reisverzekering gaat zelfs nog verder. Zo is jouw buitenlandse gast ook verzekerd voor:

  • S.O.S. kosten bij ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
  • overlijden van verzekerde;
  • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
  • gedwongen oponthoud;
  • medische kosten tijdens de reis en het verblijf in Nederland;
  • beschadiging en vermissing van reisdocumenten;
  • de kosten voor aanschaf van vervangende kleding en/of toiletartikelen;
  • schade aan logiesverblijven.

Er is geen dekking in het land van herkomst. Lees voor de volledigheid altijd de polisvoorwaarden.

Wij bieden je de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance. De premie voor deze reisverzekering is gunstig.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Geschikt voor visumaanvraag Nederland

Voor een toeristisch verblijf of familiebezoek van maximaal 90 dagen in Nederland heeft jouw gast een visum nodig wanneer hij/zij uit een visumplichtig land komt. Dit visum noemen wij een Schengenvisum omdat het toegang geeft tot alle Schengenlanden. De visumaanvrager is verplicht om een toereikende medische reisverzekering af te sluiten. Deze moet eventuele uitgaven voor repatriëring om medische redenen of dringende medische zorg (bijvoorbeeld spoedbehandeling in een ziekenhuis) dekken. De medische reisverzekering moet voor het hele Schengengebied geldig zijn en een minimale dekking hebben van € 30.000,­. De medische reisverzekering moet de gehele duur van het verblijf geldig zijn. Het bewijs van de originele verzekeringspolis moet jouw gast bij de indiening van de visumaanvraag, of pas bij afgifte van het visum laten zien, dat verschilt per ambassade.

Dit moet je weten over een medische reisverzekering voor Nederland

Wij hebben de belangrijkste feiten over een medische reisverzekering voor Nederland, nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:

  • Moet jouw buitenlandse gast een Schengenvisum aanvragen, dan is een medische reisverzekering verplicht.
  • Jijzelf kunt een visum reisverzekering op deze website  afsluiten voor jouw buitenlandse gast en de premie betalen.
  • De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan een medische reisverzekering voor een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).
  • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag. Je ontvangt ook de polisvoorwaarden.
  • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de visumdatum anders blijkt te worden.
  • Als een visum is afgewezen en de polis is nog niet ingegaan, dan wordt de premie teruggestort en vervalt de verzekering.
  • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor medicijnen die men gebruikt. Controles en een (ziekenhuis)bevalling van een buitenlandse verzekerde zijn daarom ook uitgesloten op deze reisverzekeringen.
  • De medische reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Schengenlanden.
  • Voor je de polis afsluit dien je het dekkingsoverzicht en de polisvoorwaarden te hebben gelezen, zodat je weet waar jouw gast wel of niet voor verzekerd is.

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor Nederland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739