vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Meer toeristen naar België

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten De toeristische sector in België blijkt het goed te doen. De Belgische hotels ontvingen in 2011 meer toeristen dan het jaar daarvoor.

Dat blijkt uit een onderzoek van Horwath HTL. Toerisme Vlaanderen bevestigt de conclusies.

Topjaar voor hotels

De bezettingsgraad in drie-, vier- en vijfsterrenhotels in België steeg van 68,3% in 2010 tot 71,5% in 2011. Voor 2012 verwacht Horwath een stijging tot 73,4%, “het hoogste niveau sinds het topjaar 2007”.

Toename toeristen

Dat de bezettingsgraad hoger ligt, is hoofdzakelijk te danken aan de toename van het aantal toeristen. Zo ging het gemiddelde aantal individuele toeristen in de hotels naar omhoog met 13%, het aantal zakelijke gasten steeg met 4,7% en het aantal congresgasten met 0,7%.

Toerisme Vlaanderen bevestigde deze tendens. De hotelsector heeft een positief jaar achter de rug. Men beschikt echter niet over dezelfde cijfers omdat zij volgens andere criteria meten.

“Volgens onze gegevens is het aantal aankomsten tijdens de eerste 10 maanden van 2011 in hotels in – Antwerpen, Brugge, Gent, Brussel, Mechelen en Leuven – met 7,3 procent gestegen in vergelijking met 2010”, zo laat Toerisme Vlaanderen weten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739