vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allianz Global Assistance helpt gestrande EK-reizigers

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Met het EK-voetbal in de Oekraïne en Polen in aantocht tipt Allianz Global Assistance reizigers met alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om veilig van het EK voetbaltoernooi te kunnen genieten.

De alarmcentrale en reisverzekeraar richt zich hiermee vooral preventief op eventuele gezondheidsrisico’s en andere ongemakken die reizigers in de beide landen kunnen tegenkomen. Gestrande reizigers met de auto kunnen ook op hulp rekenen van de alarmcentrale. Iedereen die regulier recht heeft op hulpverlening in Europa door Allianz Global Assistance, bij pech of een ongeval, wordt in beide landen geholpen.

Hieronder de tien belangrijkste tips om onbezorgd het Nederlandse elftal aan te moedigen:

  • Reizigers met gezondheidsproblemen dienen altijd een Europees Medisch Paspoort bij zich te hebben.
  • Voor de Oekraïne is een hepatitis A en een bijgewerkte DTP vaccinatie van belang. Ook wordt een vaccinatie voor mazelen geadviseerd als ze de ziekte of deze prik vroeger niet hebben gehad. Denk ook aan tekenbeetpreventie of teken vaccinatie bij een verblijf in dichtbeboste gebieden.
  • Bij alcoholgebruik wordt het vochtniveau in het lichaam drastisch verlaagd. Zorg dus dat je alcoholconsumptie met water afwisselt, zodat de vochthuishouding op peil blijft. In zowel Polen als de Oekraïne is het kraanwater van wisselende kwaliteit. Koop dus altijd flessen water in de supermarkt en let er op dat de flessen ongeopend zijn.
  • Pas op met het nuttigen van illegaal gestookte alcohol, want het kan giftig zijn.Zwemmen in oppervlaktewater in de buurt van industriegebieden en in rivieren die vanuit gebieden stromen wordt in beide landen afgeraden, omdat bepaalde bacteriën en verontreinigingen als zware metalen in het water kunnen voorkomen.
  • In de Oekraïne komen geslachtsziekten onder de lokale bevolking relatief vaak voor. Veilige seks is dus extra aan te raden.
  • Check of de reisverzekering je voldoende dekking geeft voor alle bagage die je meeneemt (vooral bij digitale apparatuur zoals smartphones, iPad, laptop, navigatiesysteem) en of je een goede verzekering voor medische kosten hebt.
  • Reis je met de auto, check of de Oekraïne en Polen binnen de dekking valt van de auto- en pechhulpverzekering.
  • Let op de snelheid op de Oekraïense wegen en houdt er rekening mee dat de wegen een slechte belijning en verlichting hebben.
  • Neem een volledig reservewiel mee en een Multi-nippel als je LPG als brandstof gebruikt.

Allianz Global Assistance helpt gestrande EK-supporters

De KNVB verwacht dat zo’n tienduizend supporters naar het EK afreizen. De alarmcentrale van Allianz Global Assistance heeft voor deze EK-supporters extra voorbereidingen getroffen vanaf 5 juni tot en met 3 juli. Oekraïne valt vaak niet binnen de dekking van een auto- of pechhulpverzekering. Oranje fans, die regulier recht hebben op hulpverlening bij pech of een ongeval binnen Europa uitgevoerd door Allianz Global Assistance, krijgen toch gewoon hulp van de alarmcentrale als ze stranden in de Oekraïne. Als service zorgt Allianz Global Assistance ervoor dat de auto van de verzekerde wordt weggesleept naar de dichtstbijzijnde garage voor reparatie.

Tijdelijk vallen de kosten hiervan onder de dekking. De kosten van deze extra service worden door Allianz Global Assistance zelf gedragen, omdat ook wij Oranje een warm hart toedragen.

Een Allianz Global Assistance reisverzekering afsluiten

Mocht je als supporter naar het EK voetbal gaan en nog geen reisverzekering hebben? Dan kan je deze hier afsluiten. Bereken hier de premie of sluit direct de reisverzekeringen af van Allianz Global Assistance:

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op:  Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739