vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders veilig, maar lang niet altijd verstandig op vakantie

app-reisadvies Ondanks de crisis is 93% van de Nederlandse bevolking in 2013 met vakantie geweest, zo blijkt uit onderzoek van Corendon Vliegvakanties. Het onderzoek toont ook aan dat vakantiegangers zich niet goed laten informeren over veiligheidsadviezen.

Twee van de vijf Nederlanders controleert niet het actuele reisadvies en bijna 20% let niet op tijdens de veiligheidsinstructies in het vliegtuig. Wel nemen we massaal geneesmiddelen mee (94%) en komen incidenten amper voor.

12% van de Nederlanders negeert een negatief reisadvies

39% van de Nederlanders controleert voor vertrek niet wat het actuele reisadvies is voor de vakantiebestemming. Een duidelijke tendens is dat naarmate Nederlanders ouder worden, hoe meer ze het actuele reisadvies controleren. Bijna 70% van de personen ouder dan 60 jaar geeft aan het reisadvies te controleren, terwijl slechts 56% van de jongeren tot 30 jaar dit doet.

En een negatief reisadvies is niet bij iedereen doorslaggevend voor het al dan niet annuleren van een vakantie: 12% van de Nederlanders zegt bij een negatief reisadvies gewoon op vakantie te gaan. 64% annuleert de vakantie bij een negatief reisadvies en een kwart (24%) ziet af van de vakantie zodra er een gevaarlijke situatie is ontstaan, terwijl er (nog) geen negatief reisadvies is gegeven. Desondanks zijn Nederlanders vrij veilig op reis. Zo zegt 83% nog nooit aangifte te hebben gedaan tijdens een vakantie.

85% informeert het thuisfront over gegevens vakantie

Een grote meerderheid (85%) laat voor vertrek bij vrienden/familie een overzicht van locaties en contactgegevens achter waar men tijdens de vakantie te bereiken is.

Bijna 20% let niet op de veiligheidsinstructies

Maar liefst 1 van de 5 Nederlanders let niet op tijdens de veiligheidsinstructies in het vliegtuig.

10% is zenuwachtig voor de bodyscan

Op de stelling ‘Ik ben zenuwachtig voor de bodyscan op de luchthaven’ gaf één tiende (10%) een bevestigend antwoord, zelfs wanneer ze niets te verbergen hebben. Een bodyscan is een scanapparaat dat mensen zonder fysiek contact kan fouilleren door middel van radiogolven.

94% van de Nederlanders neemt geneesmiddelen mee op vakantie

Bijna alle vakantiegangers (94%) nemen uit voorzorg geneesmiddelen mee op vakantie. Pijnstillers en koortsremmers worden het meest in de koffer gestopt (82%), gevolgd door zonnebrand (74%), pleisters (68%), diarreeremmers (49%) en anti-muggenmiddelen (49%).

Vooral jongeren lopen voedselvergiftiging op

Slechts 16% van de Nederlandse vakantiegangers heeft ooit voedselvergiftiging opgelopen tijdens de vakantie. Nederlanders tot 30 jaar (19%) hebben vaker voedselvergiftiging opgelopen dan 60-plussers (11%). Een oorzaak hiervan kan zijn dat personen van 60 jaar en ouder aangeven minder op vakantie te gaan in het buitenland – en al zeker niet buiten Europa reizen (16%).

Corendon Vakantie Onderzoek

De onderzoeksresultaten zijn afkomstig uit het Corendon Vakantie Onderzoek dat in december 2013 is afgenomen bij 1050 respondenten met een leeftijd van 18 – 60+ jaar die minimaal één keer op vakantie zijn geweest in de afgelopen 5 jaar.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739