vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Steeds meer Nederlanders werken door tijdens vakantie

wifi-hotel Bijna eenderde van de werkende Nederlanders werkt ook in de vakantie. Daarvan is 9 procent dagelijks online voor het werk. Zo’n 20 procent zet een aantal keer per vakantie de laptop aan, blijkt uit onderzoek van bureau Multiscope.

Draadloos internet is bijna overal beschikbaar en lijkt ons ertoe te verleiden om ook op vakantie door te werken. Eenderde van alle internetgebruikers met een baan geeft toe dat er tegenwoordig meer wordt gewerkt tijdens de vakantie dan voorheen.

De ruime internetmogelijkheden op vakantie zijn niet voor iedereen een zegen. Vier op de tien werkenden vinden het lastig om zich af te sluiten van het werk. Zes op de tien vinden het zelfs vervelend om de mogelijkheid te hebben om te kunnen werken tijdens vakanties.

Vakantieaccommodaties spelen massaal in op de behoefte van velen om dag en nacht online te kunnen zijn. Steeds vaker is er in hotels en op campings wifi beschikbaar. Meer dan de helft van de Nederlanders let bij het boeken van een vakantie op de aanwezigheid van draadloos internet.

Zeker 85 procent van de Nederlandse vakantiegangers checkt behalve werkmail ook de privéberichten. In 2011 was dat nog 63 procent. De stijging is groter bij de sociale media. In 2011 keek een kwart tijdens de vakantie wel eens op Facebook, Twitter of andere sociale netwerken, nu doet 66 procent dat. Verder gebruiken we het internet op vakantie in toenemende mate voor weersverwachtingen (85 procent), het nieuws (79 procent) of online navigatie of kaarten (62 procent).

Bron: NOS.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739