vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Onderzoek: Reisverzekering noodzakelijk voor WK Voetbal in Brazilië

WK-Voetbal-2014 Een reisverzekering is noodzakelijk en voetbalfans willen voor het komende WK Voetbal in Brazilië het liefst de benen van Arjen Robben verzekeren – voor 4,3 miljoen euro.

Dat is wel een gemiddeld bedrag, want mannen willen bijna twee keer meer uitgeven aan zijn benen dan vrouwen. Het Oranjelegioen heeft – als het gaat om emotionele schade – vooral behoefte aan een verzekering voor het (opnieuw) verliezen van de finale en een vroegtijdige uitschakeling in de poulefase. Dat blijkt uit een onderzoek van GfK in opdracht van het Verbond van Verzekeraars.

Zonder verzekeringen zijn grootschalige evenementen als het WK onmogelijk. Voor Brazilië zijn nog geen gegevens beschikbaar, maar de totale verzekerde waarde van het WK 2010 in Zuid-Afrika lag rond de vijf miljard euro. Daarbij gaat het onder meer om verzekeringen voor de bouw van stadions tot bescherming van televisiezenders en hun reclame-inkomsten tegen stroomuitval.

Spelersverzekeringen

Ook voetballers zijn tijdens het WK verzekerd. Clubs mogen niet weigeren hun spelers ‘uit te lenen’ aan het nationale team. Om ruzie tussen voetbalclubs en de voetbalbonden te voorkomen, bestaat sinds twee jaar een speciale FIFA-verzekering van de wereldvoetbalbond voor spelers die zijn opgeroepen voor het nationale team. De uitkering in geval van een blessure op het WK hangt af van het vaste salaris van de speler en bedraagt maximaal 20.548 euro per dag en 7,5 miljoen euro per jaar. Overigens hebben alle Nederlandse clubs hun contractspelers ook verzekerd, meestal voor een bedrag tussen een half en anderhalf miljoen. Ter vergelijking: naar verluidt heeft Real Madrid de benen van sterspeler Ronaldo voor 206 miljoen euro verzekerd.

‘Lekke ballen-verzekering’

De meeste respondenten in het GfK-onderzoek staan daar niet bij stil. Slechts 15 van de 1050 ondervraagden noemen de evenementenverzekering ‘nodig’ voor een grootschalig evenement zoals het WK. Nog eens 27 ondervraagden noemen de terrorismedekking en 20 de calamiteitenverzekering. Focus ligt bij Nederlanders echter op de spelers en supporters: de reisverzekering, aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering worden het meest genoemd als noodzakelijke verzekeringen. Dat de respondenten al in de WK-stemming komen, klinkt ook door in de antwoorden: één ondervraagde noemt de ‘lekke ballen-verzekering’ als onontbeerlijk.

Populaire benen

Als het gaat om verzekeren van spelers en hun benen, is Arjen Robben het populairst. Zowel mannen als vrouwen zouden van alle spelers het liefst zijn benen verzekeren. Hij wordt op de voet gevolgd door Robin van Persie en Wesley Sneijder. Opvallend bij vleugelaanvaller Robben is het verschil tussen mannen en vrouwen: mannen zouden zijn benen voor 5,2 miljoen euro willen verzekeren, vrouwen voor 3,1 miljoen euro.

Emotionele schade

Als emotionele schade te verzekeren zou zijn, bijvoorbeeld in de vorm van psychologische hulp, is er ook een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen zouden het liefst een verzekering afsluiten voor de emotionele schade die zij oplopen als Nederland de poule-fase niet overleeft (21 procent van de mannen). Vrouwen kijken verder vooruit en vinden het erger als Nederland wel tot de finale doordringt, maar die – net als vier jaar geleden – verliest (17 procent van de vrouwen). Dat we de eerste wedstrijd verliezen, tegen Duitsland ten onder gaan of het in de voetbalpoule op werk moeten afleggen tegen collega’s, vinden we minder erg.

Lees hier het complete onderzoek: WK voetbal


Heb jij al een reisverzekering voor je trip naar Brazilie?  De basisziektekostenverzekering kan immers niet voldoende zijn voor dekking van medische kosten. Als je tijdig een reisverzekering voor Brazilië afsluit, ben je verzekerd tegen materiële-, immateriële- en letselschade die je tijdens je reis of verblijf kunt oplopen. Een reisverzekering zorgt er voor dat je 24 uur per dag, waar ook ter wereld, hulp kunt krijgen van deskundigen. Afsluiten of meer informatie: Kortlopende reisverzekering


 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739