vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Smart met je phone op vakantie

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Ga je op vakantie naar het buitenland? Bedenk je dan dat je smartphone ook gebruik maakt van het mobiele netwerk. Daardoor kan je achteraf met hoge kosten worden geconfronteerd.

Mobiel internetten in het buitenland zorgt voor vragen en klachten bij consumenten. Daarom start ConsuWijzer vandaag een campagne om vakantiegangers en toeristen voor te lichten. Met de speciale SmartWijzer geeft ConsuWijzer tien tips hoe consumenten in het buitenland slim van hun smartphone en tablet gebruik kunnen maken.

Wat is het probleem?

Toeristen beseffen zich vaak niet dat hun smartphone in het buitenland, ongemerkt gebruik maakt van het mobiele netwerk. Bijvoorbeeld om even vanaf het Turkse strand te controleren op nieuwe mail, WhatsApp-berichten of nieuwe posts op je Facebook-pagina. Ook hebben vakantiegangers niet door hoeveel data zij verbruiken met hun mobieltje in het buitenland. Datavreters zijn bijvoorbeeld een kaart raadplegen (circa 1 MB per kaart) of een foto uploaden (circa 2 MB per foto). Hierdoor kan het dataverbruik en de bijbehorende telefoonrekening vele malen hoger zijn dan verwacht.

Goed nieuws voor vakantiegangers!

Gelukkig geldt voor het tarief voor mobiel internet binnen de Europese Unie vanaf 1 juli een maximum van 70 eurocent per MB. Daarnaast geldt in deze landen nu al een datalimiet van 59,50 euro per maand. Dit is het maximale bedrag wat je kwijt bent voor mobiel internetten over de grens. Per 1 juli geldt deze datalimiet wereldwijd, dus ook in Thailand. Zodat je geen onverwacht hoge rekeningen meer ontvangt door dataverbruik over de grens. Let op: deze limiet geldt alleen voor mobiel internet en dus niet voor bellen en sms-en.

SmartWijzer

ConsuWijzer lanceert de SmartWijzer met praktische tips voor het gebruik van smartphone en tablet in het buitenland. De campagne start aan het begin van de zomervakantie, zodat consumenten de SmartWijzer kunnen gebruiken voordat ze op vakantie gaan.

Meld jouw klacht bij ConsuWijzer

Is jouw telefoonrekening onterecht hoog door mobiel internetten op vakantie? Heeft je aanbieder je niet gewaarschuwd bij het bereiken van de datalimiet? Meld dit dan bij ConsuWijzer. Eén van de toezichthouders achter ConsuWijzer, OPTA, kan dan optreden tegen mobiele bedrijven die zich niet aan de regels houden, bijvoorbeeld door het opleggen van een boete.

Meer informatie:

  • Meer informatie over slim gebruik van je smartphone in het buitenland
  • Naar de SmartWijzer

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739