vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Backpackers reisverzekering

Nu tot 10% korting: Backpackers reisverzekering

Backpackers reisverzekering nodig? Wij hebben de beste backpackers verzekering voor jou. Je krijgt ook nog eens 10% korting als je jonger dan 27 jaar bent.

Backpackers reisverzekering
Backpackers reisverzekering

Backpackers zijn rugzakreizigers. Met slechts een kleine hoeveelheid aan bagage die in de rugzak past gaan ze voor een langere periode de wereld verkennen.

Het is een bijzondere manier van reizen. Meestal blijven backpackers slechts een korte periode op dezelfde plaats. Het doel is om zoveel mogelijk van een land te zien en andere backpackers te ontmoeten. Backpackers voelen zich met elkaar verbonden. Ze geven elkaar tips en reisadviezen. Een ‘Lonely Planet’ reisgids is de reisbijbel voor de backpacker. Populaire backpackers bestemmingen zijn: Australië, Thailand, Nieuw Zeeland, India, Indonesië, Vietnam en Argentinië.

Speciaal voor backpackers heeft Allianz Global Assistance de Globetrotter Verzekering. Met deze reisverzekering mag je ook werken tijdens je backpackreis. Je hebt al een uitstekende verzekering voor slechts € 9,45 per maand inclusief 10% jongerenkorting!

Backpackers: budgetreizigers

De meeste backpackers zijn jonge mensen, die net een studie hebben afgerond. Backpackers worden ook wel eens budgetreizigers genoemd. Ze kiezen voor bestemmingen die relatief goedkoop zijn en slapen in zogenaamde hostels (budgethotels). Om de reis- en verblijfskosten te kunnen betalen, kiezen sommige er voor om te gaan werken tijdens de backpackvakantie.

Een reisverzekering voor backpackers, waarin verschilt deze van andere?

Een doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering, is niet geschikt voor backpackers. De kortlopende is te duur voor een langere periode. De doorlopende reisverzekering heeft een maximum wat betreft het aantal gedekte vakantiedagen. Bij een doorlopende reisverzekering is het niet toegestaan om tijdens je vakantie te werken. Als backpackers onderweg willen werken, omdat ze een beperkt budget hebben, dan is dit niet gedekt via de doorlopende reisverzekering. Backpackers die drie maanden aaneengesloten gaan werken in het buitenland, zeggen meestal de zorgverzekering in Nederland op. De enige mogelijkheid om dan tegen ziektekosten in het buitenland verzekerd te zijn, is kiezen voor de Globetrotter reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Waarom zou je een backpackers reisverzekering moeten afsluiten?

De backpackers reisverzekering biedt dekking voor een langere periode dan een doorlopende reisverzekering. Je kunt hem afsluiten voor een periode van maximaal twee jaar. Mocht je tussendoor naar Nederland komen, en je zorgverzekering hebben stopgezet, dan ben je ook hier verzekerd tegen ziektekosten (maximaal 21 dagen). Een belangrijk aspect is dat je jezelf ook tegen ongevallen bij werkzaamheden in het buitenland kunt verzekeren. De backpacker reisverzekering biedt dekking voor reisongevallen, reisbagage, SOS-kosten, rechtsbijstand, aansprakelijkheid, gevaarlijke sporten en medische kosten (aanvullend of volledig). Bij problemen kun je altijd contact kan opnemen met de Alarmcentrale van je reisverzekeraar.

Voor wie is de backpackers reisverzekering bedoeld?

De Globetrotter reisverzekering is niet uitsluitend voor backpackers bedoelt. Een opsomming:

  • Backpackers die voor een langere periode gaan reizen en eventueel onderweg gaan werken.
  • Expats (naar het buitenland uitgezonden werknemers), voor een periode van maximaal twee jaar.
  • Een ‘au pair’ die in het buitenland gaat werken.
  • Studenten die in het buitenland stage gaan lopen of gaan studeren.
  • Vrijwilligers die in het buitenland vrijwilligerswerk gaan doen en die niet verzekerd zijn bij de organisatie waar ze voor gaan werken.

Voordelen van de backpacker reisverzekering

De voordelen voor een backpacker die een Globetrotter Reisverzekering afsluit zijn:

  • Backpackers reisverzekering afgestemd op de reiziger die voor een langere periode naar het buitenland gaat om te reizen en/of werken.
  • Vervanging van de basis zorgverzekering in Nederland, wanneer die is opgezegd.
  • Tussentijds bezoek aan Nederland is mogelijk met dekking voor medische kosten, dit is maximaal 21 dagen gedekt.
  • Dekking bij het uitvoeren van werkzaamheden tijdens het backpacken.
  • Dit geldt ook bij vrijwilligerswerk, studie, stage en sporten.
  • Maximale dekking voor twee jaar, veel langer dan bij een doorlopende reisverzekering.
  • Een backpacker reisverzekering is tussentijds te verlengen (tot maximaal twee jaar).
  • Deze speciale reisverzekering is voordeliger dan een normale reisverzekering, bij een langdurige reis.

Ontvang nu tot 10% korting op de premie!

Jouw backpackers reisverzekering kan nog voordeliger, want iedere verzekerde onder 27 jaar krijgt 10% korting op alle algemene en aanvullende dekkingen.

Globetrotter Verzekering: werken toegestaan

Ga je vakantiewerk in het buitenland doen, dan is de backpackers reisverzekering van Allianz Global Assistance een uitstekende keuze. Het bijzondere aan deze reisverzekering is dat je hem voor een langere periode kan afsluiten (1 – 24 maanden). Bij deze reisverzekering is het toegestaan om te werken tijdens jouw vakantie in het buitenland (afhankelijk van het risico, met of zonder toeslag). De Globetrotter Verzekering is geschikt voor reizen en werken in het buitenland zoals:

  • Vakantiewerk
  • Vrijwilligerswerk
  • Betaald werk
  • Reizen en werken
  • Backpacken
  • Studeren in het buitenland

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een Globetrotter Verzekering voor je vakantiewerk afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen.

De Globetrotter Verzekering, de perfecte backpackers reisverzekering, kan je helemaal afstemmen op jouw specifieke situatie. Of je nu vakantiewerk, vrijwilligerswerk gaat doen, gaat studeren, stage lopen, rondreizen, backpacken, werken of als au pair naar het buitenland gaat, de Globetrotter Verzekering is altijd de beste keuze.

Premie en aanvullende dekkingen backpackers reisverzekering

Je kan de basisdekking, SOS hulpverlening uitbreiden met dekkingen die jij belangrijk vindt. In de onderstaande tabel staan de premies vermeldt. Wil je weten wat jij moet betalen maak dan een vrijblijvende premieberekening.

Maandpremies Globetrotter Verzekering Allianz
Maandpremies Globetrotter Verzekering
ALGEMENE DEKKINGENEUROPA
SOS-Hulpverlening
- Tot 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 9,45
€ 9,90
Bagage
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 2,70
€ 5,40
€ 8,10
Medische kosten
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 7,65
€ 26,55
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
ALGEMENE DEKKINGENWERELD
SOS-Hulpverlening
- Tot 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 18,-
€ 19,80
Bagage
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 3,15
€ 6,30
€ 9,45
Medische kosten
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 9,-
€ 31,05
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
Bovenstaande premies gelden per 1 oktober 2018. Minimale premie is twee maanden. Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie. Je betaalt de premie in 1 keer omdat het een eenmalige verzekering is.

Voordelen van de Globetrotter Verzekering

  • Backpacken en werken; kies zelf je dekking.
  • Tot 10% korting voor backpackers onder 27 jaar.
  • Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service, Reisarts en Inentingsadvies.
  • Laptop en iPad goed verzekerd.
  • Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
  • Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).
  • Gratis medisch advies, ook over inentingen.
  • Creditcard of pinpas kwijt? Allianz Global Assistance helpt en regelt een voorschot bij een Western Union wisselkantoor.
  • Gratis extra services: Personal Assistant: zoekt samen met jou antwoord op al je vragen! Ook als de nood minder hoog is. SMS Assistant: gratis sms of e-mail die je waarschuwt bij nood in jouw reisgebied.
  • Online schade melden: Binnen 5 werkdagen afgehandeld.
  • Eenvoudig verlengen van de backpackers reisverzekering tijdens de reis.

Voordelen van Allianz Global Assistance

  • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
  • Eigen alarmcentrales in 34 landen; 24/7 bereikbaar en altijd dichtbij.
  • Meer dan 50 jaar ervaring in wereldwijde hulpverlening.
  • Eigen medische database met inzicht kwaliteit van ziekenhuizen wereldwijd.
  • Nog snellere hulpverlening dankzij de HelpMe app.
  • Meerdere keren uitgeroepen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.

Betaalt werken in het buitenland

Normaal betaalt werk zoals commerciële en administratieve werkzaamheden zijn gewoon meeverzekerd op de Globetrotter Verzekering. Overige werkzaamheden zijn mee te verzekeren tegen een toeslag. Neem daarvoor contact met ons op.

De Globetrotter Verzekering kan je helemaal afstemmen op jouw specifieke reissituatie. Of je nu vakantiewerk of vrijwilligerswerk gaat doen, gaat studeren, stage lopen, rondreizen, backpacken, werken of als au pair naar het buitenland gaat, de Globetrotter Verzekering is altijd de beste keuze.

Beroepsrisico

Vakantiewerk in het buitenland kan zonder toeslag, wanneer het werk geen extra risico met zich meebrengt. Wanneer er wel sprake is van extra risico, berekend Allianz Global Assistance in sommige gevallen een toeslag op de premie van de backpackers reisverzekering. Wij kunnen ons voorstellen dat je wilt weten in welke categorie jouw werkzaamheden vallen. Dit kun je natuurlijk altijd opvragen bij Reisverzekeringblog.nl maar om je op weg te helpen geven wij hieronder graag alvast meer informatie.

Standaard werk: Toeslag van 0%
Werkzaamheden die geen extra risico met zich meebrengen dan wanneer je voor vakantie in het buitenland zou verblijven. Denk dus o.a. aan commercieel, administratief of toezichthoudend werk. Daarnaast bestaan er natuurlijk nog vele andere werkzaamheden zonder verhoogd risico. Voorbeelden:

  • Standaard kantoorwerk (verkoop, inkoop, marketing, communicatie, ICT, secretarieel, directie)
  • Horeca werk, zoals barkeeper, ober, receptiemedewerker. Met uitzondering van werken als kok.
  • Musicus
  • Golfleraar

Licht verhoogd risico: Toeslag van 10%
De toeslag wordt berekend over de premie voor S.O.S hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en Werelddekking. Werkzaamheden waarbij de verzekerde een laag risico loopt. Wel is er sprake van meer risico dan wanneer niet gewerkt zou worden tijdens het verblijf in het buitenland. In sommige gevallen wordt met de handen gewerkt. Voorbeelden:

  • Arts
  • Skileraar
  • Duikinstructeur
  • Tuinman

Verhoogd risico: Toeslag van 25%
De toeslag wordt berekend over de premie voor S.O.S hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en Werelddekking. Werkzaamheden waarbij de verzekerde duidelijk meer risico loopt dan tijdens een vakantie in het buitenland. Meestal wordt hierbij met de handen gewerkt en gevaarlijk materieel gebruikt. Ook werkzaamheden waarbij de verzekerde veel op de weg zit vallen hieronder. Voorbeelden:

  • Chauffeur (koerier, taxi)
  • Kok
  • Loodgieter
  • Elektricien

Zwaar verhoogd risico: Toeslag van 100%
De toeslag wordt berekend over de premie voor S.O.S hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en Werelddekking. Werkzaamheden waarbij de verzekerde een aanzienlijk verhoogd risico loopt op een ongeval of letsel. Hierbij wordt meestal met gevaarlijke machines gewerkt of op gevaarlijke locaties. Voorbeelden:

  • Bruggenbouwer
  • Elektricien met hoogspanning
  • Metaalbewerker
  • Sloper

Globetrotter Verzekering meest gestelde vragen en antwoorden

Hieronder lees je de meest gestelde vragen en antwoorden over de Globetrotter Verzekering, de perecte backpackers reisverzekering.

Voor wie is de Globetrotter Verzekering geschikt?
De Globetrotter Verzekering is speciaal voor iedereen die lang op reis gaan of gaat werken in het buitenland. De Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance kan je afsluiten voor minimaal 1 maand en maximaal 24 maanden. Je hebt de keuze uit Europadekking of werelddekking.

Besluit je tussentijds nog langer te blijven? Dan verleng je heel eenvoudig online je verzekering. En als je besluit eerder terug te komen dan verwacht, krijg je een deel van je verzekeringspremie terug, indien je geen schade hebt gehad. De Globetrotter Verzekering is geschikt voor iedereen die:

  • Voor langere tijd naar het buitenland gaat (1 tot 24 maanden).
  • Gaat backpacken.
  • Voor vakantiewerk naar het buitenland gaat.
  • Vrijwilligerswerk gaat doen.
  • Gaat studeren in het buitenland.
  • Stage gaat lopen.
  • Een rondreis of wereldreis gaat maken.
  • Een lange periode gaat backpacken.
  • Tot twee jaar gaat werken in het buitenland.
  • Als au pair naar het buitenland gaat.

De Globetrotter Verzekering is in alle bovenstaande situaties altijd de beste keuze. Standaard werk (kantoor of werken in een bar) is gewoon meeverzekerd. Als je werk gaat doen met een verhoogd risico geldt daarvoor een toeslag.

Wat zit in de standaarddekking van de Globetrotter Verzekering en wat kan ik kiezen?
Je stelt de Globetrotter Verzekering op maat samen. Je bepaalt zelf waarvoor je wel of niet gedekt wilt zijn, alleen de SOS dekking is verplicht. Zo betaal je nooit teveel premie. En met de Assistant Services ben je helemaal verzekerd van extra zekerheid op reis. De dekkingen waaruit je kunt kiezen zijn:

  • Ongevallen
  • Bagage Budget, Uitgebreid of Compleet
  • Medische Kosten Aanvullend/Volledig (optioneel)
  • Rechtsbijstand
  • Aansprakelijkheid
  • Aanvullende dekkingen:
  • S.O.S. Autohulp
  • Wintersport en bijzondere sporten
  • Werelddekking

Zoals gezegd is alleen S.O.S. Hulpverlening verplicht. Deze dekking is voor o.a.: extra verblijfskosten, repatriëring, opsporing- en reddingskosten.

Je kunt de backpackers reisverzekering ook uitbreiden met de onderstaande services, deze bieden nog meer zekerheid en beschermen de bagage èn jou persoonlijk. Allianz Global Assistance is de enige reisverzekeraar in Nederland die deze unieke services aanbiedt.

  • SMS Assistant (gratis): Bij dreigend gevaar in het reisgebied word je razendsnel per SMS gewaarschuwd.
  • Luggage Assistant: Koffer kwijt? Sleutels weg? Tas verloren? Met Luggage Assistant krijg je het snel weer in handen. Vinders van verloren voorwerpen bellen het alarmnummer op het label of de sticker. Op een veilige manier word je weer herenigd met je bagage.
  • Life Assistant: Het kan overal en altijd gebeuren: je krijgt een ongeval en bent niet meer aanspreekbaar. Dankzij Life Assistant weten hulpverleners wie je bent en welke hulp ze moeten of mogen geven.

Wat zijn de bijzonderheden van deze verzekering?
De bijzonderheden van de Globetrotter Verzekering zijn:

  • Je moet deze verzekering voor minimaal 1 maand afsluiten.
  • De maximale verzekeringsduur is 24 maanden.
  • Je kunt deze verzekering tussentijds verlengen.
  • Kom je eerder terug naar Nederland dan krijg je teveel betaalde premie terug (mits je geen schade hebt geclaimd).
  • Je hebt de keuze uit Europadekking of Werelddekking.
  • De hoogte van je bagagedekking kan je zelf kiezen.
  • Je hebt de keuze om Medische kosten volledig of aanvullend mee te verzekeren.
  • Het is toegestaan om te werken in buitenland (voor gevaarlijk beroepen geldt een toeslag).
  • Je ontvangt jongerenkorting tot 10% als je jonger bent dan 27 jaar.

Premie berekenen en afsluiten
Met de online premieberekening kies je de dekkingen die op jouw situatie van toepassing zijn en zie je per dekking wat je kwijt bent. Zo kun je snel bepalen of de Globetrotter Verzekering ook voor jou de beste en meest aantrekkelijke reisverzekering is. Betalen doe je via iDeal of via een éénmalige automatische incasso.

Wat is de reisduur en het dekkingsgebied?
Met de backpackers reisverzekering bepaal je helemaal zelf voor hoelang je verzekerd wilt zijn. Je kunt de verzekering voor minimaal 1 maand en maximaal 24 maanden afsluiten. Verder heb je de keuze tussen Europa- of Werelddekking. Mocht je tussentijds besluiten langer in het buitenland te verblijven? Dat is geen enkel probleem. Je verlengt eenvoudig online je Globetrotter Verzekering. Kom je eerder terug dan verwacht? Dan krijg je een deel van je premie terug (mits je geen schade hebt geclaimd).

Kan ik zelf de hoogte van de bagagedekking bepalen?
Ja. Als je voor een tijdje naar het buitenland gaat om bijvoorbeeld rond te reizen of te backpacken, neem je meestal niet je dure kleding en waardevolle bagage mee. Dan is het ook wel handig als je de dekking voor bagage hierop kunt afstemmen. Met de Budget variant voor Bagage ben je gedekt voor € 1.000,- reisbagage. Zo betaal je ook geen extra premie voor iets wat je toch niet nodig hebt.

Wil je toch een hogere dekking? Met de Uitgebreid variant (€ 3.500,-) en Compleet variant (€ 5.000,-) zit je goed als je toch waardevolle spullen meeneemt tijdens je reis. Sluit je de bagagedekking af, dan kun je ook gratis gebruik maken van een unieke extra dienst ´Geld Service´. Zo ben je verzekerd van direct contant geld dat je kunt ophalen bij een wisselkantoor in de buurt, mocht je jouw pinpas/creditcard zijn verloren.

Wat is ‘Medische kosten aanvullend’?
De dekking ´Medische Kosten Aanvullend´ sluit je af als je de basis zorgverzekering in Nederland aanhoudt. Je bent dan aanvullend 100% gedekt voor de medische kosten die je zorgverzekeraar niet dekt. De meeste zorgverzekeraars dekken in het buitenland maar maximaal 1 of 2 keer het Nederlands tarief. Vaak liggen de kosten voor medische zorg buiten Europa veel hoger dan in Nederland. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld kunnen de kosten oplopen tot het tienvoudige van het gangbare tarief in Nederland. Met de dekking ´Medische kosten Aanvullend´ ben je 100% aanvullend verzekerd.

Wat is ‘Medische kosten volledig’?
Als je langer dan een jaar in het buitenland gaat reizen of bij een kortere reis ook nog gaat werken, dan ben je vaak verplicht je zorgverzekering in Nederland op te zeggen. Daarom kun je bij Allianz Global Assistance de dekking ‘Medische Kosten Volledig’ meeverzekeren. Je bent dan volledig gedekt voor de noodzakelijke medische kosten in het buitenland. Om je te helpen in je keuze heeft Allianz Global Assistance een handig adviesschema voor je opgesteld. Wij adviseren je wel altijd om ook je zorgverzekeraar te raadplegen: Adviesschema zorgverzekering

Kan ik wintersport en bijzondere sporten meeverzekeren?
Ja, dat kan. Kies voor de dekking voor bijzondere (winter)sporten. Zodat je ook gedekt bent als je besluit te gaan bungeejumpen, skiën/snowboarden, kite-surfen, parachute springen, enz. Standaard ben je al verzekerd voor sporten zoals recreatief duiken, langlaufen, schaatsen en sledetochten. Ben je van plan bijzondere sporten te gaan beoefenen die meer risico met zich meebrengen? Sluit dan de dekking ´Wintersport en bijzondere sporten af´.

Kan ik bij een noodgeval tussentijds naar huis op een Globetrotter Verzekering?
Dat kan. Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat is er altijd de kans dat je vanwege een noodgeval (bijvoorbeeld ziekte/overlijden van familie) naar huis wilt of moet. Dan is het een prettige gedachte dat je met de S.O.S. dekking standaard hiervoor verzekerd bent. En dat Allianz Global Assistance je helpt en de terugvlucht regelt. Als je verzekering nog 1 maand of langer doorloopt, zorgen zij ervoor dat je de reis weer kunt vervolgen. Sluit je de backpackers reisverzekering af samen met je vriend/vriendin of andere reisgenoten, dan mag je maximaal 1 persoon meenemen voor wie dit ook geldt. Je bent tijdens een kort verblijf in Nederland ook verzekerd op je Globetrotter Verzekering.

Mag ik in het buitenland werken met deze verzekering?
Jazeker! De Globetrotter Verzekering is speciaal ontwikkeld voor reizigers die voor langere tijd naar het buitenland gaan om bijvoorbeeld te backpacken of op een andere manier de wereld te ontdekken. Je bent dan ook gewoon verzekerd als je tussentijds een bijbaantje neemt om wat geld bij te verdienen. Dit is namelijk niet mogelijk bij een doorlopende reisverzekering! Zelfs als je niet gaat reizen en uitsluitend gaat werken in het buitenland, ben je verzekerd.

Wat betekent de aansprakelijkheidsdekking?
Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de verzekerde beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid. Op enkele uitzonderingen na vergoedt een aansprakelijkheidsverzekering gewoonlijk alle letselschade en zaakschade die door de verzekerde wordt veroorzaakt. De dekking voor aansprakelijkheid op de Globetrotter Verzekering gaat tot € 1.000.000 en geldt als aanvulling op bestaande verzekeringen. Let op, er is geen dekking tijdens betaald werk, wel tijdens vrijwilligerswerk.

Waarvoor is de dekking voor Rechtsbijstand?
Met deze dekking ben je verzekerd van juridische hulp in het buitenland. Let op, er is geen dekking tijdens werk. Verzekerd is:

  • Binnen Europa volledig
  • Buiten Europa tot maximaal € 50.000,-
  • Tip: Bij reizen binnen Europa met de auto adviseren wij je ook S.O.S. Autohulp af te sluiten. Dan kun je in geval van pech of ongeval gebruik maken van rechtsbijstand.

Wat betekent de dekking ongevallen?
Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Verzekerd is:

  • Overlijden maximaal € 25.000,-
  • Blijvende invaliditeit maximaal € 75.000,-
  • Bij uitvoering van wintersport of een bijzondere sport zijn de uitkeringen gemaximeerd tot:
  • Overlijden maximaal € 10.000,-
  • Blijvende invaliditeit maximaal € 25.000,-

Wat is S.O.S. Autohulp?
De dekking S.O.S. Autohulp is alleen geldig binnen Europa. Het is de ideale aanvulling op je auto- en pechhulpverzekering met buitenlanddekking. Je hebt recht op hulp aan je auto of motor in geval van een ongeluk, diefstal of pech. De hulp bestaat o.a. uit vervangend vervoer tot maximaal 30 dagen, met een maximum van € 3.000 per polis, vergoeding van de terugreiskosten naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand. In combinatie met je auto- of pechhulpverzekering heb je met S.O.S Autohulp voldoende dekking voor gelijkwaardig vervangend vervoer. Let op: Alleen voor personenauto’s, autobusjes of motoren met een Nederlands kenteken.

Kan ik de Globetrotter verzekering wijzigen tijdens mijn reis?
Voor het wijzigen van je dekking is het bepalend of je verzekering al is ingegaan. Voor de reis kun je altijd je dekking wijzigen. Neem hiervoor telefonisch contact op met Reisverzekeringblog. Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel reisverzekeringblog.nl in Apeldoorn: telefoon 055 540 04 08.

Als je in het buitenland zit heb je niet altijd de gelegenheid te bellen om je wijziging door te geven. Daarom kun je ook online je wijziging doorgeven via het online wijzigingsformulier. Tijdens de reis kun je de volgende dekkingen wijzigen:

  • Wintersport en bijzondere sporten toevoegen.
  • Dekkingsgebied aanpassen van Europa naar Wereld.
  • Medische Kosten Aanvullend wijzigen in Medische Kosten Volledig.

Let op!: alleen de wijziging van ‘Aanvullend’ naar ‘Volledig’ is mogelijk. Het is niet mogelijk om ‘Medische Kosten’ af te sluiten, wanneer deze niet was afgesloten bij ingang van de verzekering. Als je een dekking tijdens de reis toevoegt wordt deze verrekend over de gehele verzekerde periode.

Waarvoor kan ik terecht bij de Reisarts?
Allianz Global Assistance heeft jarenlange ervaring met het helpen van reizigers over de hele wereld en heeft hiermee kennis opgebouwd van de meest voorkomende medische problemen. Tijdens je reis kun je gebruik maken van de Reisarts van Allianz Global Assistance. Voorbeelden van vragen waarmee de Reisarts benaderd kan worden zijn:

  • Ik heb enkele dagen last van diarree en het gaat niet over. Moet ik nu naar een dokter gaan?
  • Ik heb Thaise medicijnen gekregen tegen koorts, maar is het vertrouwd om die te slikken?
  • Ik heb huiduitslag en denk dat het zonneallergie is, wat kan ik hieraan doen?
  • De ervaren artsen en verpleegkundigen van de alarmcentrale van Allianz Global Assistance verstrekken het medisch advies. Zij gaan vertrouwelijk om met medische informatie en verstrekken advies volgens de richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Je kunt gebruik maken van de Reisarts middels een online formulier. Als je het formulier hebt ingevuld ontvang je uiterlijk de volgende werkdag een antwoord retour in je e-mail. Je kunt de Reisarts ook telefonisch raadplegen door te bellen met telefoonnummer 020 592 91 41.

Voor urgente medische hulp kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht bij alarmcentrale van Allianz Global Assistance. Voor minder urgente gevallen kun je echter met je backpackers reisverzekering ook bij Allianz Global Assistance terecht.

Wat is een persoonlijke reisassistent?
Met deze gratis service ga je nooit alleen op reis. Belde je vroeger je reisverzekeraar alleen in geval van nood, de Personal Assistant van Allianz Global Assistance helpt je antwoord te vinden op alledaagse reisvragen.

Waar is hier het dichtstbijzijnde vliegveld? Waar vind ik de Nederlandse ambassade? Welk nummer moet ik bellen om mijn bankpas te blokkeren? Mag ik de verzekering tijdens de reis wijzigen? De Persoonlijke Reisassistent maakt onderdeel uit van de alarmcentrale van Allianz Global Assistance en helpt 24/7 antwoord te vinden op dit soort vragen.

Voor vragen zonder spoed bel je met je Persoonlijke Reisassistent: 00800-080 11 110 (gratis) of +31 (0)20 592 91 70.

Wat houd Geld Service in?
De Geld Service is bedoeld voor reizigers in het buitenland die, door bijvoorbeeld verlies of beschadiging van hun bankpas, geen toegang hebben tot hun geld. In dat geval kan Allianz Global Assistance tijdelijk een bedrag beschikbaar stellen via één van de 400.000 kantoren van Western Union wereldwijd. Let op: je kunt alleen van de unieke ´Geld Service´ gebruik maken als je de dekking ´Reisbagage´ hebt afgesloten.

Globetrotter verzekering Allianz

Dekkingsoverzicht Globetrotter Verzekering
A. SOS HULPVERLENING
Opsporing- en reddingsacties:Max. € 50.000,- per persoon per gebeurtenis
Repatriëring verzekerde + een reisgenoot:Kostprijs
Reiskosten als gevolg van een ongeval:Kostprijs
Verblijfskosten als gevolg van een ongeval:Max. € 75,- per persoon per dag
Onvoorziene reis- en verblijfskosten i.v.m. oponthoud, natuurgeweld of staking:Terugreiskosten na het einde van de voorgenomen verblijfsduur per openbaar naar Nederland, kostprijs. Extra verblijfskosten max. € 75,- per dag.
Telecommunicatiekosten:Max. € 100,- per persoon per polis
B. ONGEVALLEN
Vergoeding bij overlijden:Standaard € 25.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 5.000,-
Vergoeding bij blijvende invaliditeit:Standaard € 75.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 25.000,-
C. BAGAGE
Verzekerd bedrag reisbagage
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 1.500,-
Max. € 3.500,-
Max. € 5.000,-
Eigen risico reisbagage per gebeurtenis
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
€ 75,-
€ 50,-
€ 0,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel)computers, mobiele telefoons en andere digitale/elektrische apparatuur
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 750,-
Vergoeding overige items (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, zonnebrillen, etc.) per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Vergoeding van schade aan logies/verblijf
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Contant geld
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
D. MEDISCHE KOSTEN (bedragen per persoon per polis)Aanvullend en Volledig
Telefonisch advies van Nederlandse reisarts van Allianz Global Assistance:Gratis
Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland:Kostprijs
Vergoeding tandheelkundige kosten bij spoedeisende hulp:Max. € 250,-
Vergoeding aangeschafte /gehuurde krukken of rolstoel:Max. € 250,-
Eventuele nabehandeling in Nederland:Max. € 1.000,-
Dokters- en ziekenhuiskosten in Nederland tijdens tussentijds bezoek van max. 21 dagen:Max. € 25.000,-
Eigen risico:Max. € 100,-
E. RECHTSBIJSTAND
Europa;Kostprijs
Buiten Europa:Max. € 5.000 bij contractuele geschillen of € 50.000,- voor overige gebeurtenissen
F. AANSPRAKELIJKHEID
Uitkering voor aansprakelijkheid:
In Australie:
Max. € 1.000.000,-
Max. € 1.500.000,-
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.
Overzicht geldt per 1 oktober 2018

Vragen?

Heb je een vraag over de backpackers reisverzekering? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739