vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Studenten

studenten reisverzekering Studenten

Studenten reisverzekering

Studenten reisverzekering

Studenten kiezen steeds vaker voor een werkstage in het buitenland. Nederlandse studenten besluiten daarnaast vaker om een studie of een vervolgopleiding in het buitenland te volgen.

Maar niet alleen Nederlandse studenten gaan naar het buitenland voor een studie. Ook buitenlandse studenten komen naar Nederland om hier te studeren of stage te lopen.

Uiteraard wil je goed verzekerd zijn wanneer je de stap maakt om in het buitenland te gaan studeren. Speciaal voor Nederlandse studenten, die voor langere tijd naar het buitenland vertrekken, heeft Mondial Assistance en de Europeesche een reisverzekering ontwikkeld. Bij Mondial Assistance is dit de globetrotter reisverzekering. De Europeesche verzekeringen heeft hiervoor de Lang-op-reis verzekering.

Voor buitenlandse studenten die voor een studie of stage naar Nederland reizen en hier verblijven is er de Incoming Student Insurance van Mondial Assistance.

Wat is een studenten reisverzekering?

Een studentenreisverzekering wijkt af van een standaard reisverzekering. Vooral de maximale duur van de reisverzekering is anders. Een studentenreisverzekering kun je voor maximaal twee jaar afsluiten. Daarnaast heb je de keuze om tegen betaling van een premietoeslag, te mogen werken in het buitenland. Je bent dan verzekerd bij werkzaamheden in het buitenland. Het beoefenen van gevaarlijke sporten en volledige medische kosten zijn ook mee te verzekeren.

De studenten reisverzekering dekt standaard:

 • S.O.S.-kosten;
 • reisongevallen;
 • reisbagage;
 • medische kosten;
 • aansprakelijkheid;
 • wintersport en duiken.

Een doorlopende reisverzekering is niet de juiste reisverzekering voor studenten die in het buitenland willen stagelopen of studeren. Deze reisverzekering kent een maximum aantal reisdagen achtereen. Veelal is dat ontoereikend voor een student die langere tijd in het buitenland verblijft. Een doorlopende reisverzekering is uitsluitend bestemd voor de vakantie. Werken is bijvoorbeeld niet verzekerd. Een kortlopende reisverzekering is tevens geen optie, omdat deze voor een langere periode relatief duur is.

Wanneer je jouw zorgverzekering in Nederland opzegt, biedt de globetrotter reisverzekering van Mondial Assistance en de Lang-op-reis verzekering van de Europeesche volledige dekking tegen medische kosten in het buitenland.

Buitenlandse studenten, tot en met 30 jaar, die in Nederland willen studeren kunnen de Incoming Student Insurance van Mondial Assistance afsluiten voor de duur van maximaal 18 maanden.

Waarom een studentenreisverzekering afsluiten?

Je wilt goed verzekerd naar het buitenland gaan, niet alleen voor jezelf, maar ook voor het thuisfront. Je bevindt je in een vreemd land met een andere taal. Bij ziekte of ongeval wil je niet met financiële problemen worden geconfronteerd. Een noodzakelijk ritje met een ambulance kost bijvoorbeeld al snel € 500,-.

Indien je langdurig ziek bent, wil je waarschijnlijk zo spoedig mogelijk terug naar Nederland. Dan kun je een beroep doen op jouw studenten reisverzekering. Repatriëring is namelijk ook gedekt.

Bij nood of medisch advies kun je 24-uur per dag contact opnemen met de alarmcentrale, die je in je eigen taal te woord staan.

De alarmcentrale heeft ook medische specialisten beschikbaar, voor buitenlandse studenten in Nederland. Deze hulpverleners kunnen buitenlanders in zes verschillende talen te woord staan.

Voor wie is een studenten reisverzekering geschikt?

Een studenten reisverzekering is bestemd voor iedereen die naar het buitenland gaat om te studeren, stage te lopen en eventueel werkzaamheden gaat verrichten. Backpackers kunnen deze reisverzekering ook afsluiten.

Buitenlandse studenten, die naar Nederland komen om te studeren, kunnen de Incoming Student Insurance van Mondial Assistance afsluiten.

Wat zijn de voordelen van een studenten reisverzekering?

Wanneer je gaat studeren kun je vrijwel alle risico’s afdekken met een complete reisverzekering, tegen een betaalde premie. Je bent gedekt tegen alle medische kosten, waar je als student in het buitenland mee te maken kunt krijgen. En je bagage is verzekerd, denk bijvoorbeeld aan je mobiele telefoon en een laptop die je meeneemt.

De buitenlandse student die naar Nederland reist, heeft een complete dekking:

 • reisongevallen;
 • medische kosten;
 • S.O.S.-kosten;
 • reisbagage;
 • wintersport en duiken;
 • aansprakelijkheid.

De buitenlandse student kan kiezen tussen Europa- en Werelddekking. Eventueel kan de student bijzondere sporten mee verzekeren tegen een toeslag van 10%. Een ander voordeel van de Incoming Student Insurance is dat buitenlandse studenten met deze reisverzekering op vakantie kunnen gaan in Europa of buiten Europa, afhankelijk van de dekking die gekozen is. Zelfs bij een tussentijds bezoek aan het land van herkomst zijn medische kosten daar verzekerd voor maximaal 21 aaneengesloten dagen.