vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Tablet of smartphone mee op vakantie? Kijk naar je reisverzekering!

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Een derde van de vakantiegangers neemt de laptop mee op vakantie. Naast de gebruikelijke fotocamera (74 procent) en de smartphone (41) neemt bijna één op de vijf consumenten de tablet mee op reis. Driekwart van de verzekerden heeft de dekking hiervoor niet uitgebreid.

Wie elektronica meeneemt op reis, is zich vaak bewust van de waarde van de spullen, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek, onderdeel van het Verbond.

Waardevolle spullen

Gemiddeld neemt een derde van de consumenten deze waardevolle spullen mee als ze overdag de vakantieaccommodatie verlaten. Dit zijn vaak mensen die vakantievieren op de camping in een tent (53 procent). Ook mensen die in een vakantiewoning (35 procent) of een hotel (34 procent) verblijven, nemen vaak de spullen mee. Van de hotelgasten kiest 37 procent ervoor om de elektronica in een kluis te bewaren op de hotelkamer. Ze laten de elektronica echter ook geregeld gewoon achter in de accommodatie, zonder dat het in een kluis of koffer ligt. Maar dan is dit wel een accommodatie die goed kan worden afgesloten en waar niemand (zoals een kamermeisje) komt, denk aan de vakantiewoning (35 procent), caravan (34 procent) en appartement (22 procent).

Polisvoorwaarden

Voorafgaand aan de reis blijkt de vakantieganger zich echter minder bewust van de waardevermeerdering van de bagage door de elektronica die meegaat op reis. Driekwart van de consumenten geeft aan een reisverzekering te hebben, waarvan 18 procent een kortlopende en 56 procent een doorlopende reisverzekering. Van deze verzekerden heeft 57 procent niet bekeken of de polisvoorwaarden de elektronica dekken.

“Een gezin dat voor de kinderen achterin de auto twee iPads in de voorstoelen heeft geïnstalleerd en een laptop en een paar smartphones meeneemt, doet er goed aan de dekking van de reisverzekering even na te lopen”, vertelt woordvoerder Geertje Janssen van het Verbond. “Het is goed om ‘wijs verzekerd’ op reis te gaan en erbij stil te staan of er bijzonderheden zijn, denk aan wijzigingen in de gezinssamenstelling, de bestemming (werelddekking), en dus ook aan de spullen die je meeneemt.”

Maximum dekking

Verzekeraars hebben maximumbedragen opgenomen in de polisvoorwaarden. Hierbij is vaak een verschil tussen de minder hoge dekking van gestolen of beschadigde mobiele telefoons, inclusief smartphones en de dekking van computerapparatuur, waaronder tablets. Die laatste dekking kent vaak een hogere maximumvergoeding.

Janssen: “Voor wie bewust voor een beperkte dekking en dus een lagere premie kiest, kan het raadzaam zijn niet al te veel dure spullen mee te nemen op vakantie. Dat driekwart de dekking niet uitbreidt, betekent dus niet dat ze dat wel hadden moeten doen, maar voorkomen is beter dan genezen.”

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739