vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Toeristen dood door extreme hitte Zuid-Europa

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen

Foto: PisaToday

Hoewel Nederland kampt met een kwakkel zomer, zucht het zuiden van Europa onder een hittegolf. In Spanje en Italië komen temperaturen voor tussen de 35 en 40 graden. In Italië stierven gisteren twee toeristen door de hitte.

Aan het strand bij Pisa troffen hulpdiensten gisterochtend het lichaam van een oudere man aan. Getuigen hadden de man eerder op de dag nog zien wandelen in de volle zon en zonder enige bescherming. Volgens een woordvoeder liep de lichaamstemperatuur van de man te snel en te hoog op zodat hij uiteindelijk ter plekke bezweek. Even later werd op een ander strand een tweede dode gevonden. De 70-jarige vrouw overleed door een zonnesteek.

In Italië waren gisteren meerdere meldingen van inwoners die onwel werden en uitdrogingsverschijnselen vertoonden. In vrijwel het hele land gold er een hittealarm. In de grote steden zoals Rome was er zelfs sprake van een code rood. Toeristen zochten vooral verkoeling bij de beroemde Trevifontein. Net als de Italianen werd hen aangeraden regelmatig water te drinken en vooral de schaduw op te zoeken.

De komende dagen blijft het overigens bloedheet in Italië. De Italiaanse weerdiensten voorspellen een extreem warm weekend met temperaturen in sommige gebieden die kunnen oplopen tot boven de 40 graden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739