vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Tokio duurste stad voor expats, Amsterdam goedkoper geworden

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Wie wil werken in het buitenland kan het beste Tokio mijden. Tokio is namelijk ’s werelds duurste stad voor expats, zo blijkt uit de Worldwide Cost of Living Survey 2012 van Mercer.

Expats betalen in de Japanse hoofdstad het meest voor levensonderhoud. Luanda in Angola staat op twee.

Amsterdam is goedkoper geworden voor expats en daarom gedaald op de lijst. Onze hoofdstad staat nu op plaats 57, 7 plaatsen lager dan vorig jaar. Vrijwel alle Europese steden dalen op de lijst. Moskou is de duurste Europese stad, op plaats 4. Daarna volgen Genève en Zurich (5 en 6).

Expats

In Karachi is het dagelijks leven voor expats het goedkoopst van alle 214 onderzochte steden. De kosten zijn daar ongeveer een derde van wat ze in Tokio zijn.

Het onderzoek van Mercer omvat 214 steden verspreid over vijf continenten. De relatieve kosten van meer dan 200 aspecten zijn gemeten. Het gaat hier om huisvesting, vervoer, voedsel, kleding, huishoudelijke artikelen en amusement. De kosten van de huisvesting is vaak de grootste kostenpost voor expats en speelt daarom een belangrijke rol bij het bepalen van de rangschikking. Lees hier de volledige lijst van Mercer.

Klik hier voor meer informatie over verzekeringen voor expats: Werken in het buitenland

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739