vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vakantiebudget vaak hoger dan verwacht

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Driekwart van de Nederlandse gezinnen bepaalt voor vertrek niet hoeveel de hele vakantie mag gaan kosten. Ook over een dagbudget tijdens de reis wordt van te voren nauwelijks nagedacht.

Slechts één op de tien gezinnen houdt tijdens de vakantie de uitgaven dagelijks bij, een derde doet het af en toe en de helft van de gezinnen houdt niets bij. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken uitgevoerd door TNS NIPO. Om consumenten ook financieel goed voorbereid op vakantie te laten gaan, is vanaf vandaag de Checklist Wijzer in geldzaken op vakantie beschikbaar.

Vakanties vaak duurder dan verwacht

Ruim 80% van de gezinnen weet achteraf wat de vakantie in totaal ongeveer heeft gekost. Voor een kwart pakt dit hoger uit dan van te voren gepland of verwacht, waarbij het geen verschil maakt of er vooraf wel of geen budget is opgesteld. Gemiddeld pakt de vakantie voor deze mensen 20% duurder uit. Gelukkig leveren de vakantiekosten weinig discussie op binnen het gezin. Slechts 7% heeft vooraf discussie over de hoogte van de kosten en 3% heeft tijdens de vakantie discussie over de uitgaven.

Checklist voor op vakantie

Kost pinnen in het buitenland geld? Wat verzeker je wel en wat juist niet? Waar moet je aan denken bij het opstellen van een vakantiebudget? Speciaal voor iedereen die deze zomer op vakantie gaat heeft Wijzer in geldzaken een checklist samengesteld die mensen helpt om ook financieel goed voorbereid op vakantie te gaan.

Een overzicht met tips, betrouwbare informatie en links over o.a. het vakantiebudget, betalen (in het buitenland), goed verzekerd op reis gaan en wat te doen bij calamiteiten. Want niets is vervelender dan tijdens of na de vakantie voor onaangename financiële verrassingen te komen staan.

Zorg dat je goed verzekerd bent

Controleer welke kosten je reis- of ziektekostenverzekering vergoedt bij ongevallen, overlijden, repatriëring en andere benodigde medische hulpverlening tijdens de vakantie en in welke gebieden je verzekerd bent (Nederland, Europa, Wereld). Bedenk bij het eventueel weglaten van onderdelen bij het afsluiten van je reisverzekering, of je goed verzekerd bent voor mogelijke situaties die jou kunnen overkomen.

Je kunt ziek worden of een ongelukje in het zwembad krijgen. De reisverzekering vergoedt de kosten, maar de alarmcentrale biedt ook hulp. In ernstige gevallen kunnen zij een arts regelen, je medisch vervoer per vliegtuig en ambulance of je familie laten overkomen als je in een buitenlands ziekenhuis ligt.

Ga je met wintersport? Sluit dan in ieder geval tegen een beperkte meer premie een wintersportdekking af. Dat is niet alleen voor je gebroken been maar bijvoorbeeld ook voor opsporing- en reddingskosten in de bergen of voor repatriëring met een gipsvlucht. Neem bij elke reis je zorg- en/of reisverzekeringpas mee en licht je verzekeraar zo snel mogelijk in bij een calamiteit.

Heb je (veel) waardevolle spullen bij je?

In dat geval kan het verstandig zijn om een reisverzekering (=vakantieverzekering) af te sluiten tegen diefstal. Voor bepaalde sportuitrusting en dure fotocamera’s wordt hiervoor een toeslag berekend. Doe wel altijd aangifte van een diefstal; het bewijs van aangifte moet je tonen aan je verzekeraar.

Let op dat de reisverzekeraar niet altijd de nieuwwaarde uitkeert, maar de dagwaarde of herstelkosten met een maximum en een eigen risico hanteert. Overweeg ook of een doorlopende reisverzekering goedkoper is.

Bron: www.wijzeringeldzaken.nl

Wijzer in geldzaken vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die hun krachten bundelen om de consument ‘wijzer in geldzaken’ te maken. Zij zetten zich in om het financiële inzicht van de Nederlanders te vergroten, zodat consumenten beter in staat zijn financiële beslissingen te nemen. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs‐, voorlichtings‐ en consumentenorganisaties samenwerken.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739