vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Verplicht eigen reisdocument voor kinderen en baby’s

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Vanaf vandaag (26 juni 2012) hebben kinderen en baby’s van alle leeftijden een eigen reisdocument nodig en is bijschrijven in het paspoort van de ouders niet meer mogelijk.

Reisdocumenten waarin een kind of baby staat bijgeschreven, zijn nu niet meer geldig.

Als je met jouw kind of baby naar het buitenland reist, dient deze in het bezit te zijn van een eigen reisdocument. Dit geldt voor elk land, ongeacht de leeftijd van uw kind of baby. Het vervallen van de kinderbijschrijving heeft geen gevolgen voor de geldigheid van het reisdocument van de ouder bij wie het kind of de baby staat bijgeschreven.

Geen noodpaspoort voor kinderen zonder pas

Ouders of voogden die geen gehoor hebben gegeven aan de oproep om voor hun bijgeschreven kinderen ruim op tijd een eigen reisdocument aan te vragen, kunnen geen beroep doen op de Koninklijke Marechaussee om voor hun kind een noodpaspoort aan te vragen. Er wordt alleen een uitzondering gemaakt als het betreffende kind om humanitaire redenen plotseling moet reizen, bijvoorbeeld vanwege het ondergaan van een medische behandeling of voor het bijwonen van een begrafenis van een familielid.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739