vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Voordelen kortlopende annuleringsverzekering

Voordelen kortlopende annuleringsverzekering Allianz
Voordelen kortlopende annuleringsverzekering

De kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt jou vele voordelen. Zo krijg jij je geld terug, mocht je vakantie niet door kunnen gaan door onverwachte omstandigheden. Want heb je geen annuleringsverzekering dan ben je meestal je geld kwijt. Dat is dubbel pech: geen vakantie en een financiële strop.

Het voordeel van een annuleringsverzekering

Het voordeel van de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is dat je zonder financiële gevolgen een reis of vliegticket kan annuleren. Want als er een familielid overlijdt, je reisgenoot ziek wordt of je plotseling werkloos bent geworden, dan staat je hoofd niet naar vakantie. Bij Allianz Global Assistance ontvang je ook een vergoeding als je een vakantie moet afbreken en terug naar huis moet of als je te maken krijgt met vertraging.
Zelfs je huisdier is meeverzekerd, en als deze ernstig ziek word of komt te overlijden, mag je de reis kosteloos annuleren.

De belangrijkste voordelen van een annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance is de ruime dekking en goede verzekeringsvoorwaarden. Zo kan jij onbezorgd een vakantie boeken en eventueel annuleren indien dat noodzakelijk mocht zijn.

Vergelijk eerst!

Een annuleringsverzekering kun je vaak gelijk afsluiten bij de reisorganisatie waar je je vakantie hebt geboekt. Ons advies is om dat niet te doen. Deze annuleringsverzekeringen zijn vaak duurder dan normaal en de dekking is meestal beperkt.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering bedraagt 5,9% van de reissom. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening. Op onze website kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor een annuleringsverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen.

Annuleringsverzekering te laat of vergeten? Wij doen niet moeilijk!

Bij de meeste verzekeraars moet je binnen 7 dagen na boeking van je reis een annuleringsverzekering afsluiten, anders kan het niet meer. Bij Reisverzekeringblog.nl kan je vrijwel altijd terecht. Wanneer er voldoende tijd tussen het boeken van de reis en de vertrekdatum zit, dan kan je hier alsnog een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten – onder voorbehoud van acceptatie – je bent dan normaal verzekerd tegen eventuele annuleringskosten. Neem hiervoor contact met ons op: info@reisverzekeringblog.nl of bel 055-055-5400408

Aanvullende dekkingen

Het is mogelijk om een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Je betaalt dan iets meer premie, maar je hebt ook ruimere dekkingen. Voorbeelden hiervan zijn de Dubbel- Zeker dekking, de uitbreiding voor samengestelde reizen en de dekking voor een zaakwaarnemer.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

Bij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering worden bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Bij eerdere terugkeer naar huis, wordt de volledige reissom vergoed. Bij de normale annuleringsverzekering is de dekking vóór de reis gelijk aan de Dubbel-Zeker annuleringsverzekering, bij voortijdige terugkeer worden echter alleen de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dekking samengestelde reis

Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met deze aanvulling op de annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Polisvoorwaarden annuleringsverzekering

Bij annuleringsverzekeringen kan er ook verschil zijn in de polisvoorwaarden. De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance heeft zeer uitgebreide voorwaarden.

Bij het annuleren van reizen die geboekt zijn binnen de geldigheidsduur van de verzekering vergoedt Allianz Global Assistance:

de annuleringskosten;

  • de kosten van het overboeken van de reis, waardoor totale annulering niet nodig is;
  • de extra kosten door verhoging van de oorspronkelijke reissom bij gedeeltelijke annulering.

Is het openbaar vervoer vertraagd waarmee je een reis maakt van meer dan drie dagen? Dan krijg je een vergoeding van:

  • een dag bij een vertraging van 8 tot 20 uur;
  • twee dagen bij een vertraging van 20 tot 32 uur;
  • drie dagen bij een vertraging van 32 uur of meer.

Bij het afbreken van de reis: Vergoeding van het aantal niet-gebruikte vakantiedagen.

Bij ziekenhuisopname: Een vergoeding die in verhouding staat met het aantal vakantiedagen dat je niet gebruikt. Dit geldt vanaf acht uur opname in het ziekenhuis.

Heb je de ‘Dubbel-Zeker Annuleringsdekking’ gekozen? Dan vergoedt Allianz Global Assistance:

  • de reissom tot het verzekerde bedrag, als je de reis afbreekt;
  • de reissom tot het verzekerde bedrag bij een ziekenhuisopname vanaf 72 uur;
  • de niet-gebruikte vakantiedagen aan jouw medereizigers, als je de vakantie moet afbreken en je met jouw privé-auto terugrijdt;
  • de niet-gebruikte vakantiedagen aan jouw meereizende gezinsleden en reisgenoten (maximaal drie gezinnen of zes personen). Dit als je overlijdt tijdens de reis.

Je krijgt een vergoeding als je de reis annuleert of afbreekt in de volgende gevallen:

  • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
  • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad.
  • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
  • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan. Stond dit gezinslid al op de wachtlijst voor deze operatie? Dan geldt de dekking niet.
  • Een operatie van een verzekerde in verband met transplantatie van een donororgaan.
  • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de mensen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
  • Jouw eigendom of dat van jouw werkgever is zodanig beschadigd dat je aanwezigheid noodzakelijk is. Bijvoorbeeld schade aan: onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar.
  • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.

In de volgende situaties ben je wel verzekerd voor annulering, maar niet voor het afbreken van de reis:

  • Als je inentingen of medicijnen niet mag (mee)nemen die voor de reis verplicht zijn. Dit moet dan zijn om medische redenen.
  • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het begin van de reis.
  • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
  • Onvrijwillige werkloosheid na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Het particuliere vervoermiddel waarmee de reis zou worden gemaakt, kan niet gerepareerd worden voor het begin van de reis.
  • Je gaat weer voor minimaal twintig uur per week in loondienst, nadat je werkloos was en een uitkering kreeg.
  • Je bent een schoolverlater en gaat in loondienst voor minimaal twintig uur per week.
  • Een herexamen van een meerjarige opleiding is verplicht en kan niet worden uitgesteld.
  • Je krijgt dertig dagen voor de reis of tijdens de reis een huurwoning.
  • Je krijgt onverwacht niet het visum dat je nodig hebt voor de reis. Dit is niet verzekerd als je het visum te laat hebt aangevraagd.
  • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
  • Diefstal, verlies of vermissing van de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis.

Zaakwaarnemer of extra persoon

Op het polisblad staat wie jouw zaakwaarnemer of extra persoon is. Kan deze niet waarnemen door overlijden, ernstige ziekte of ongeval van hemzelf of zijn familielid in de eerste of tweede graad? Dan is dit verzekerd. Let op: dit is alleen het geval, als de zaakwaarnemer of extra persoon op het polisblad staat.

Waarom Allianz Global Assistance?

Dit zijn de voordelen:

  • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
  • Eigen alarmcentrales in 32 landen wereldwijd.
  • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
  • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
  • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
  • HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik.
  • Gekozen tot beste reisverzekeraar in 2011 en 2013.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen!

Vragen?

Heb je een vraag over de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance? Neem dan contact met ons op: Telefoon: 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739