vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Voordringen en wachtrijen grootste ergernis op luchthaven

Airport-checkin
Voordringen en wachtrijen grootste ergernis op luchthaven

Je kent het wel lange rijen voor de incheckbalie en dan ook nog medepassagiers die proberen voor te dringen, kortom: luchthavenergernissen.

Op sommige vliegvelden zorgen mensenmassa’s en lange rijen voor de nodige pre-vluchtstress. Skyscanner onderzocht wat reizigers rood doet oplopen op een airport. Zij vroegen aan meer dan 1200 internationale reizigers welk gedrag op de luchthaven hen het meeste stoort.

Voordringen en duwen

Een overduidelijke 41% gaf aan dat het voordringen en duwen in rijen voor de check-in en bij de gate hen het meest frustreert. Egoïstisch gedrag scoort hoog op de lijst. Mensen die voor zichzelf en hun koffers meerdere plekken in beslag nemen, worden door 17% van de ondervraagden het meest irritant gevonden terwijl 11% van de passagiers zich vooral mateloos ergert aan mensen die bij de bagageband geen plaats maken voor anderen.

Veiligheidcontrole

Op de derde plaats van luchthavenirritaties staat het onvoorbereid aankomen bij de veiligheidscontrole. Meer dan een tiende windt zich enorm op als mensen bij de beveiligingscontrole komen en bijvoorbeeld de riem nog niet hebben afgedaan, de laptop of vloeistoffen nog niet uit de tas hebben gehaald en die de schoenen en het jasje nog aanhebben.

Dronken mensen kregen 8% van de stemmen, gevolgd door mensen die bij de check-in hun bagage nog anders gaan rangschikken met 7%. Tegen de hielen gereden worden door mensen met bagagekarretjes wordt door slechts 5% van de ondervraagden als grootste ergernis ervaren.

Het ziet er naar uit dat reizigers zich zeer tolerant opstellen ten aanzien van kinderen, want maar 1% van de ondervraagden stoort zich het meest aan gezinnen die voor oponthoud zorgen door hun kinderen op de koffer mee te sleuren.

Top luchthaven ergernissen:

  1. Een passagier die probeert voor te dringen in de rij voor de check-in of bij de gate (41%).
  2. Mensen die meerdere stoelen in beslag nemen met bagage of door languit op meerdere stoelen te slapen (17%).
  3. Een passagier die de beveiligingscheck ophoudt door niet voorbereid of traag te zijn (12%).
  4. Een passagier die geen ruimte maakt voor mensen die hun koffer van de bagageband willen halen (11%).
  5. Mensen die al dronken zijn op de luchthaven (8%).
  6. Passagiers die teveel gepakt hebben en hun bagage opnieuw over de koffers verdelen om aan het maximaal toegestane gewicht te voldoen (7%).
  7. Mensen die over voeten of tegen hielen aanrijden met hun koffer of bagagekarretje (5%).
  8. Een passagier die in de weg staat door een kind mee te slepen op een koffer met wieltjes (1%).

Reisverzekeringblog.nl tip: Neem je veel kostbare bagage mee op reis? Sluit dan een reisverzekering af met een ruime dekking voor bagage.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739