vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders kiezen voor winterzon in plaats van wintersport

winterzon

Nederlanders kiezen voor winterzon in plaats van wintersport

Ondanks de warme winter verkiest Nederland de winterzon boven wintersport als vliegbestemming, zo blijkt uit de boekingsgegevens van Vliegtickets.nl.

Het aantal boekingen naar de sneeuw met het vliegtuig is in totaal met 10% gedaald ten opzichte van vorig jaar. De vluchtboekingen naar verre winterzonbestemmingen laten echter wel een stijging zien van 7%. De Kaapverdische eilanden zijn dit jaar erg populair; in de eerste maanden van 2014 werden er maar liefst 200% meer vliegtickets voor deze zonnige bestemming verkocht.

Door de impact van de economische situatie op het huishoudboekje van de Nederlandse consument, wordt er langer gewacht met het boeken van een vliegticket. Deze trend is al een paar jaar zichtbaar en lijkt dit jaar aan te houden. Wintersport is voor velen een luxevakantie, waardoor men al snel kiest om dit extraatje over te slaan of te reizen met alternatief vervoer.

Groei verre winterzonbestemmingen

Daar waar de wintersportbestemmingen met het vliegtuig terrein verliezen, is er een groei van 7% te zien in het aantal vertrekkende passagiers naar verre winterzonbestemmingen. Reizigers buiten de seizoenen om kiezen in 2014 voor het 8e jaar op rij Thailand als favoriet; deze bestemming laat zelfs een lichte groei zien.

Top 3 verre winterzonbestemmingen

  1. Thailand
  2. Zuid-Afrika
  3. Indonesië

Kaapverdische Eilanden – dé winterzonbestemming van 2014

Met een groei van 200% zijn de Kaapverdische eilanden de nieuwe winterzonbestemming van 2014! Meer vluchtmogelijkheden, de uitgebreide all-in formule op diverse resorts en het aangename winterklimaat doen Nederlanders besluiten naar deze eilandengroep te reizen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739