vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Toeristen opgepast: Zware criminaliteit in Egypte sterk toegenomen

egypte Toeristen die naar Egypte reizen moeten rekening houden met een toename van zware criminaliteit in de badplaatsen.

Rond oud en nieuw zijn twee Zwitserse toeristen beroofd en vermoord in Hurghada, een badplaats aan de Rode Zee die erg geliefd is bij duikers. Hun lijken lagen in de tuin van een vakantiehuis.

Op oudejaarsdag is daar tevens Nederlandse expat vermoord. De man is met 25 messteken om het leven gebracht. De daders zouden er vervolgens vandoor zijn gegaan met geld, sieraden en een laptop.

Meer criminaliteit gericht op toeristen

Ook het ministerie van buitenlandse zaken waarschuwt toeristen voor zware criminaliteit in de badplaatsen. In de afgelopen jaren en vooral na de revolutie is sprake van een toename in criminaliteit in met name de grote steden en drukke badplaatsen. Met regelmaat vinden carjacking en kortstondige vrijheidsberovingen plaats, waarvan buitenlanders het slachtoffer zijn.

In verband met een terugloop van het aantal toeristen dat momenteel Egypte bezoekt worden degenen die Egypte bezoeken veelvuldig en opdringerig aangesproken door personen die werkzaam zijn in de toeristenindustrie, waarbij eveneens een toename is in kleine criminaliteit en van ongewenste intimiteiten. Met name in de toeristische steden is een toename in conflicten tussen toeristen en lokale taxichauffeurs waargenomen, waarbij zich ook gewelddadige roofovervallen hebben voorgedaan.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739