vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Zwarte Zaterdag geen probleem voor Allianz Global Assistance

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers De medewerkers van de alarmcentrale van Allianz Global Assistance waren op het ergste voorbereid, maar gelukkig viel het mee. Zwarte Zaterdag zorgde niet voor extreem meer vakantieleed dan normaal.

De grootste hulpverlener ter wereld, de Allianz Global Assistance Group, heeft ook een vestiging in Nederland. Vanuit de alarmcentrale in Amsterdam wordt de hulp gecoördineerd voor 2,5 miljoen voertuigen. Maar ook de vele Nederlandse vakantiegangers met een reisverzekering kunnen 24 uur per dag bij Allianz Global Assistance terecht voor medische hulp en andere problemen in het buitenland.

Zwarte Zaterdag

Zwarte zaterdag is een Nederlandse uitdrukking om extreme drukte in het Europese autoverkeer aan te duiden, als gevolg van een massale vakantie-uittocht. De zwarte zaterdagen vallen meestal in het laatste weekend van juli en/of het eerste weekend van augustus, als veel Fransen, vooral uit Parijs, op vakantie gaan.

Met autopech stranden tijdens Zwarte Zaterdag is geen pretje. De hulpdiensten draaien, door de drukte, overuren en de wachttijden kunnen daarom flink oplopen. Daarnaast zijn de gebruikelijke files al vervelend genoeg wanneer je weer huiswaarts keert.

Meer meldingen

Dit jaar liep vooral het verkeer op de snelwegen naar het zuiden vast. De gevolgen bleven niet uit en de alarmcentrale registreerde een toename van 8 procent van het aantal meldingen ten opzichte van vorig jaar. Toch was dit niet het drukste weekend als het gaat om pechgevallen en zieke reizigers, zo laat Allianz Global Assistance weten. De drukste dag was maandag 30 juli. Toen kreeg de hulpverlener bijna drieduizend telefoontjes van reizigers die in de problemen waren gekomen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739