vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Allianz Global Assistance komt met voordelige fietsverzekering

Allianz Global Assistance komt met voordelige fietsverzekering

Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance laat op haar website weten medio volgend jaar een eigen fietsverzekering te lanceren.

De verzekeraar zegt continu op zoek te zijn naar nieuwe producten en diensten. Momenteel is men bezig met de ontwikkeling van een fietsverzekering voor twee zakenpartners. Daarnaast zal Allianz Global Assistance zelf ook een fietsverzekering op de markt brengen. Consumenten kunnen deze fietsverzekering eenvoudig online afsluiten, tegen een scherpe premie. Dit geldt voor alle typen fietsen, dus ook voor racefietsen, tweedehands fietsen en bakfietsen.

Nederland fietsland

Allianz Global Assistance ziet mogelijkheden voor dit soort verzekeringen omdat Nederland een echt fietsland is. Maar liefst 84% van de Nederlanders bezit tenminste één fiets, verder worden er jaarlijks ongeveer één miljoen nieuwe fietsen verkocht. Ook is de elektrische fiets steeds belangrijker geworden, vooral voor lange afstanden en voor fietsers met minder fysieke conditie is een e-bike de perfecte oplossing. Werd de e-bike vroeger voornamelijk gebruikt door senioren, tegenwoordig is dit vervoermiddel steeds populairder onder jongere generaties. Door de hoge waarde van deze fietsen is de kans op diefstal de laatste jaren sterk toegenomen. Bovendien zorgt het hoge aantal fietsen in ons kleine land voor meer kans op beschadigingen. Vandaar dat steeds meer Nederlanders op zoek zijn naar een passende fietsverzekering.

Bestaande fietsverzekering

Nederland kent diverse aanbieders van fietsverzekeringen. De gemiddelde looptijd van een fietsverzekering is drie jaar. De verzekeringen dekken diefstal óf diefstal en schade. De hoogte van het bedrag dat je voor een fietsverzekering betaalt is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is bijvoorbeeld je woonplaats, maar ook de waarde van je fiets van belang. Bovendien kun je met een anti-diefstal-chip vaak rekenen op een korting op je premie.

Mocht je zelf nog tips hebben die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de fietsverzekering van Allianz Global Assistance, dan kun je contact opnemen met de afdeling Marketing: marketing@allianz-assistance.nl.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739