vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Collectieve zakenreisverzekering

collectieve zakenreisverzekeringMet de Collectieve Zakenreisverzekering van Allianz Global Assistance zijn alle medewerkers van jouw bedrijf uitstekend verzekerd tijdens zakelijke reizen. Omdat de verzekering wordt afgesloten voor een aantal reisdagen, komt het nooit voor dat een medewerker een zakenreis onverzekerd onderneemt.

Standaard zijn werkzaamheden van commerciële, administratieve of toezichthoudende aard verzekerd. Werkzaamheden met een verhoogd risico, zoals bijvoorbeeld werk in de bouw, zijn tegen een toeslag mee te verzekeren.

Collectieve zakenreisverzekering al vanaf € 20,83 per maand

Je hebt al een Collectieve Zakenreisverzekering met dekking voor SOS kosten in heel Europa vanaf € 20,83 per maand of € 250,- per jaar.  Deze verzekering is uit te breiden met dekkingen naar keuze. Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een Collectieve Zakenreisverzekering afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen.

Allianz Global Assistance (voorheen Allianz Global Assistance en ELVIA verzekeringen) is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de beste Collectieve Zakenreisverzekering! In 2011 en 2013 is Allianz Global Assistance tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht, gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland!

De zakelijke reizen voor al jouw werknemers in een keer verzekerd

Gaan meerdere medewerkers van het bedrijf geregeld op zakenreis? Dan is de Collectieve Zakenreisverzekering van Allianz Global Assistance ideaal. De verzekering is erop gericht alle medewerkers van een bedrijf uitstekend te verzekeren tijdens zakelijke reizen.

Ook voor werknemers in het buitenland

Alle medewerkers zijn met de Collectieve Zakenreisverzekering in één keer verzekerd. Ook buitenlandse medewerkers zijn te verzekeren, mits ze in Europa wonen en het hoofdkantoor (dat de verzekering sluit) in Nederland gevestigd is. Omdat de verzekering wordt afgesloten voor een aantal reisdagen, komt het dus nooit voor dat een medewerker een zakenreis onverzekerd onderneemt. Een prettig idee.

Premie Collectieve Zakenreisverzekering

Je hebt al een Collectieve Zakenreisverzekering met dekking voor SOS kosten in heel Europa vanaf € 20,83 per maand. De verzekering is uit te breiden met dekkingen naar keuze. Je kan op deze website zelf de premie berekenen en direct een Collectieve Zakenreisverzekering afsluiten.

Unieke voordelen

De Collectieve Zakenreisverzekering van Allianz Global Assistance biedt een aantal unieke voordelen, zoals:

 • Flexibel op te bouwen, alleen de dekking S.O.S. hulpverlening is verplicht.
 • Premium variant geeft in geval van molest nog 7 dagen volledige dekking.
 • Mogelijkheid om Europese medewerkers van het Nederlandse hoofdkantoor te verzekeren.
 • Geen naverrekening dus eenvoudige administratie.
 • Privéreizen mee te verzekeren.
 • Innovatieve diensten:
  • Geld Service
  • Persoonlijke Reisassistent
  • Kies zelf de dekkingen

Ieder bedrijf is weer anders, daarom is deze verzekering helemaal op maat samen te stellen. Hebben de medewerkers werelddekking nodig of voldoet een Europa-dekking? Wordt er vaak kostbare bagage meegenomen op zakenreis? Bij de Collectieve Zakenreisverzekering is zelf te bepalen voor welke dekkingen gekozen wordt. Alle dekkingen zijn optioneel, behalve de dekking S.O.S. hulpverlening. Je hebt de keuze uit de volgende dekkingen:

 • S.O.S. Hulpverlening.
 • Ongevallen: Comfort of Premium.
 • Bagage: Comfort of Premium.
 • Medische Kosten: Comfort of Premium.
 • Rechtsbijstand.
 • Uitbreiding zakelijke uitrusting.
 • S.O.S. Autohulp.
 • Zakelijke annulering.
 • Privéreizen meeverzekeren.

Comfort of Premium

Bij de dekkingen Ongevallen, Bagage en Medische kosten is er de keuze uit twee varianten: Comfort of Premium. Het verschil zit in de hoogte van de verzekerde bedragen.

Beroepsrisico

Standaard is commercieel, administratief of toezichthoudend werk verzekerd. De mogelijkheid bestaat om voor alle reisdagen, of slechts een deel daarvan, werkzaamheden met een verhoogd risico mee te verzekeren tegen een toeslag op de premie. Er zijn drie categorieën:

 • Licht verhoogd (35% toeslag).
 • Verhoogd (70% toeslag).
 • Zwaar verhoogd risico (100% toeslag).

Kijk hier voor meer informatie: Beroepsrisico’s »

Privéreizen en wintersport

Het is ook mogelijk om met deze verzekering privéreizen te verzekeren. Als je kiest voor de module “privéreizen” dan zijn de dekkingen die je kiest voor zakelijke verzekering ook van toepassing tijdens privéreizen. Wel met uitzondering van de dekkingen Uitbreiding zakelijke bagage en Annulering zakelijke reizen. De dekking voor privéreizen is vervolgens uit te breiden met een doorlopende annuleringsverzekering en met een dekking voor Wintersport en bijzondere sporten.

Let op, als gezinsleden tijdens de zakenreis meereizen met de hoofdverzekerde, zijn zij standaard en zonder extra kosten meeverzekerd voor alle dekkingen die je voor de zakenreisverzekering hebt gekozen.

Extra services

Tijdens het verblijf in het buitenland ondersteunt de Collectieve Zakenreisverzekering de medewerkers met verschillende extra services. Innovatieve diensten zoals de Persoonlijke Reisassistent en Geld Service:

 • De Persoonlijke Reisassistent is onderdeel van de alarmcentrale en helpt 24/7 antwoord te vinden op reisvragen over bijvoorbeeld het dichtstbijzijnde vliegveld of een verloren creditcard.
 • Geld Service is bedoeld voor reizigers in het buitenland die, door bijvoorbeeld verlies of beschadiging van hun bankpas, geen toegang hebben tot hun geld. In dat geval kan Allianz Global Assistance tijdelijk een bedrag beschikbaar stellen via één van de 400.000 kantoren van Western Union wereldwijd. Iedere verzekerde met bagagedekking heeft recht op Geld Service.

Premies per reisdag

De Collectieve Zakenreisverzekering wordt afgesloten voor een aantal reisdagen. Een reisdag is een dag waarop een medewerker zakelijk reist namens de werkgever. Wanneer 10 medewerkers ieder ongeveer 80 dagen per jaar reizen, wordt de verzekering gesloten voor 800 reisdagen. Er is sprake van een korting naarmate meer reisdagen verzekerd worden. Voordat de polis weer een nieuw jaar ingaat, nemen we contact op met de verzekerde organisatie en stemmen we de polis weer af op het verwachte reisgedrag van het nieuwe jaar. Zo kan er bijvoorbeeld in totaal meer of minder gereisd worden, of is er sprake van een andere verdeling tussen Europa en de rest van de wereld. Of misschien zijn wel andere dekkingen gewenst of worden andere risico verhoogde werkzaamheden uitgevoerd.

Individuele doorlopende zakenreisverzekering

Met de Collectieve Zakenreisverzekering zijn alle zakelijk reizende medewerkers van de organisatie verzekerd. Het is ook mogelijk om zakenreizen persoonlijk en individueel te verzekeren. Dit kan met de Doorlopende Zakenreisverzekering. Meer informatie over deze verzekering: Doorlopende Zakenreisverzekering »

Kies voor Allianz Global Assistance

Dit betekent Allianz Global Assistance voor jou:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • Eigen alarmcentrales in 29 landen wereldwijd.
 • 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • Meer dan 50 jaar ervaring in wereldwijde hulpverlening.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Hulpverlening altijd binnen handbereik met de HelpMe app.
 • Uitstekende hulp en dekking met de Collectieve Zakenreisverzekering.

Altijd en overal. De zakenreiziger kan op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Vragen?

Vragen over collectieve- of individuele zakenreisverzekeringen? Bel Reisverzekeringblog.nl in Apeldoorn: 055 540 04 08 (tijdens kantooruren op werkdagen). Of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.