vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Allianz vernieuwd HelpMe app: gratis SMS alert voor reizigers

Allianz vernieuwd HelpMe app

Allianz vernieuwd HelpMe app

De in 2010 geïntroduceerde HelpMe app van Allianz Global Assistance (voorheen Allianz Global Assistance) is vernieuwd en ook te gebruiken voor consumenten die geen reisverzekering bij Allianz hebben afgesloten.

De belangrijkste toevoeging is de SMS Assistant, een SMS en e-mail alert service die reizigers op de hoogte houdt van veranderende situaties in het land van bestemming. Bij dreigend gevaar, bijvoorbeeld politieke onrust of een tsunami informeert SMS Assistant de reiziger per SMS (en e-mail).

‘Niet alle reisgebieden zijn even veilig’

SMS Assistant is beschikbaar voor iedereen, dus ook voor wie geen verzekering heeft bij Allianz Global Assistance. Allianz Global Assistance is beschikbaar voor iPhone en Android smartphones. SMS Assistant is als onderdeel van de Assistant Services al langer beschikbaar voor verzekerden van Allianz Global Assistance. Een team van internationale veiligheidsspecialisten verzamelen 24 uur per dag informatie over landen en regio’s over de hele wereld. Deze informatie wordt gebruikt voor SMS Assistant.

’’Niet alle reisgebieden zijn even veilig. In bepaalde landen kan de situatie plotseling veranderen. Als reiziger kom je liever niet voor dergelijke verrassingen te staan, maar als ze dan toch gebeuren wil je tijdig en goed geïnformeerd worden. Met SMS Assistant kunnen we onze klanten snel informeren en adviseren in dergelijke situaties, vaak sneller dan via traditionele informatiestromen via radio en/of TV.’’ aldus een woordvoerder.

Hoe het werkt

Na de installatie van de app op een smartphone, kan worden aangegeven in welke periode en naar welke landen men reist om zo de alert service te activeren. Wanneer je de app in het buitenland opent, herkent deze zijn locatie en kan de service worden geactiveerd door het land en de periode toe te voegen. Ook kan al ruim van tevoren worden ingevuld wanneer men in een bepaald reisgebied verblijft.

Allianz HelpMe app

De HelpMe app is ontwikkeld om de hulpverlening voor reizigers nog sneller en eenvoudiger toegankelijk te maken en is voor iedereen gratis beschikbaar. Voor reizigers met een Pechhulp- of een Reisverzekering van Allianz Global Assistance, heeft de verzekerde met de HelpMe app zijn polisgegevens en contactgegevens altijd bij de hand en kan eenvoudig een melding bij de alarmcentrale worden gedaan.

Award winning

In september 2011 heeft de HelpMe app, tijdens de uitreiking van de Financiële Dienstverleningsawards, een Gouden Schild gewonnen in de categorie “E-business award”. Het jury oordeel luidde: “Slimme, in de tijd passende, praktische toepassing welke getypeerd wordt door helderheid, makkelijk toepasbaar en begrijpelijk voor de klant. Het biedt (groei)potentieel voor zowel verzekeraars als voor consumenten.”

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739