vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Annuleringsverzekering vergeten af te sluiten? Het kan hier alsnog!

Annuleringsverzekering vergeten af te sluiten? Het kan hier alsnog!

Annuleringsverzekering vergeten af te sluiten? Het kan hier alsnog!

Annuleringsverzekering vergeten af te sluiten of te laat na het boeken van je reis? Het kan hier alsnog! 

Ben je te laat met het afsluiten van een annuleringsverzekering, bijvoorbeeld niet binnen 7 – 14 dagen na het boeken van je reis? Of ben je het gewoon vergeten? Dat is geen punt bij de Europeesche Verzekeringen, sluit hem alsnog hier af. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. De polis van de annuleringsverzekering ontvang je per e-mail!

Wanneer je vergeten bent een annuleringsverzekering af te sluiten, dan loop je financieel risico. Met de kortlopende annuleringsverzekering van de Europeesche Verzekeringen los je dat probleem op en ben je uitstekend verzekerd tegen annuleringskosten indien jij of andere personen op de polis onverhoopt niet op vakantie kunnen.

Bereken hier de premie en sluit een Europeesche annuleringsverzekering af. Je ontvangt de polis direct per e-mail:

Annuleringsverzekering vergeten?

Bij de meeste verzekeraars ben je verplicht om binnen 7 – 14 dagen na het boeken van een vakantie ook een annuleringsverzekering af te sluiten. De Europeesche kent deze verplichting niet. Wanneer er voldoende tijd tussen het boeken van de reis en de vertrekdatum zit, kan je hier alsnog een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten – wel onder voorbehoud van acceptatie – je bent dan normaal verzekerd tegen eventuele annuleringskosten.

Heb je al een reis geboekt? Zorg er dan voor dat je de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken afsluit. Sluit je de kortlopende annuleringsverzekering later af? Houd dan rekening met het volgende: De Europeesche vergoedt geen schade als jij je reis wilt annuleren of afbreken om een reden die al bestond of bekend was in de 3 maanden voordat je de kortlopende annuleringsverzekering afsloot.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

Met een annuleringsverzekering van Europeesche Verzekeringen verzeker je jezelf tegen de kosten van annulering van je reis. Je ontvangt dan de reissom terug als je de reeds geboekte vakantie voor vertrek moet annuleren. Ook als je tijdens je vakantie de reis moet afbreken, biedt een annuleringsverzekering dekking.

De annuleringsverzekering van de Europeesche biedt alleen dekking wanneer je de reis moet annuleren of beëindigen om een reden die onder de dekking valt, zoals overlijden of ernstige ziekte van een familielid.

Wat zijn annuleringskosten?

Wanneer je door omstandigheden niet op vakantie kan gaan, dan wil je een eerder geboekte reis annuleren. De reisorganisatie brengt hiervoor kosten in rekening, de zogenaamde annuleringskosten. Afhankelijk van het moment van annuleren kunnen deze kosten vrij fors zijn. Want als je op het laatste moment annuleert, betaal je meestal honderd procent van de reis- of huursom. Annuleer je eerder, dan betaal je een bepaald percentage. Om dit te voorkomen kun je een annuleringsverzekering afsluiten.

Annuleringsverzekering

Met de annuleringsverzekering van de Europeesche ben je voor en tijdens je vakantie goed verzekerd tegen annuleringskosten. Standaard wordt bij annulering vóór vertrek de volledige reissom vergoed. Moet de reis voortijdig worden afgebroken, dan worden de niet gebruikte reisdagen vergoed.Heb je zelf alle onderdelen van je reis, los van elkaar, geboekt? En valt er één onderdeel uit waardoor jouw hele reis niet door kan gaan? Dan ben je verzekerd tot maximaal de annuleringskosten van de overige onderdelen.

De voordelen van een Europeesche annuleringsverzekering:

 • Ook last-minute boekingen zijn gedekt.
 • Alle annuleringsredenen zijn te verzekeren (Allrisk dekking).
 • Samengestelde reizen zijn meeverzekerd.
 • Vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging.
 • Snelle vergoeding van kosten.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering bij de Europeesche bedraagt 5,5% van de reissom.

Wat dekt de annuleringsverzekering van de Europeesche?

Vóór de reis: annuleringskosten. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie, zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of bijvoorbeeld als je plotseling werkeloos wordt.

Tijdens de reis: ongebruikte reisdagen. Je bent verzekerd voor ongebruikte reisdagen bij:

 • Vertreksvertraging op de heenreis (minimaal 8 uur): door een onvoorziene vertraging van bijvoorbeeld jouw vliegtuig komt later aan op de bestemming.
 • Ziekenhuisopname: jij of jouw medeverzekerde wordt onverwacht opgenomen in het ziekenhuis.
 • Eerder terugkeren van jezelf of een medeverzekerde

Je bent verzekerd voor eerder terugkeren naar Nederland bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of een ernstig ongeval van jezelf of jouw familieleden, complicaties tijdens de zwangerschap of bijvoorbeeld bij materiële beschadiging van jouw eigendom (huurwoning of het bedrijf waar je werkt) waardoor het noodzakelijk wordt dat je thuis aanwezig bent.

Wanneer moet ik een tijdelijke annuleringsverzekering afsluiten?

Een annuleringsverzekering moet je altijd direct bij de boeking of binnen 7 dagen na de boeking afsluiten. Ben je dat vergeten? Geen probleem het kan hier alsnog.

Let op: sluit je deze verzekering later dan 7 dagen na boeking van uw reis? Dan verleent de Europeesche annuleringsverzekering geen uitkering voor een claim als gevolg van bestaande ziekte(n), aandoening(en) of afwijking(en) bij verzekerde, familieleden in 1e of 2e graad of huisgenoten.

Wie is verzekerd op de kortlopende annuleringsverzekering?

Iedereen die een reis boekt of heeft geboekt is met deze verzekering gedekt tegen de kosten van annulering, zowel vóór als tijdens de reis.

Wat wordt er uitgekeerd bij schade?

Standaard wordt bij annulering vóór vertrek de volledige reissom door de Europeesche vergoed. Moet de reis voortijdig worden afgebroken, dan worden de niet gebruikte reisdagen vergoed. Je krijgt ook een vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging langer dan 8 uur.

Uitbreidingen kortlopende annuleringsverzekering

Met de uitbreiding ‘waarnemer’ kan je bijvoorbeeld jouw compagnon of oppas meeverzekeren. Je ontvangt dan een vergoeding als je moet terugkeren omdat er iets met deze persoon gebeurd is.

Waarom Europeesche Verzekeringen?

De Europeesche is de specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Bij de Europeesche ben je uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie.

Vragen over annuleringsverzekeringen?

Heb je een vraag over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringkblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorgverzekeringen en schadeverzekeringen particulier - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739