vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Au Pair populair alternatief voor dure kinderopvang

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Door de bezuiniging op de kinderopvang zijn steeds meer werkende ouders op zoek naar alternatieven. Een Au Pair is daardoor populairder dan ooit.

Bezuinigingen kinderopvang

Vanaf volgend jaar gaat het mes in de kinderopvang. De effecten liegen er niet om. Het kan voor een gezin duizenden euro’s per jaar schelen. Reden voor ouders om te zoeken naar andere mogelijkheden dan de crèche en de dure buitenschoolse opvang. Vrijwel alle alternatieven, zoals minder werken, kosten ook geld. De belangstelling voor een Au Pair neemt daardoor toe.

Au Pair

Een Au Pair is meestal een jonge buitenlandse vrouw, die naar Nederland komt om de taal onder de knie te krijgen en de cultuur te leren kennen. Een Au Pair zoekt onderdak bij een gastgezin, voor de periode van een half jaar tot een jaar. Als tegenprestatie helpt een Au Pair bij de verzorging van de kinderen en verricht de Au Pair licht huishoudelijk werk, eventueel tegen een kleine vergoeding. Een groot voordeel van een Au Pair is dat ze bij het gastgezin in huis woont en daardoor flexibel inzetbaar is.

Kosten voor een Au Pair zijn beperkt

De kosten voor een Au Pair zijn te overzien. Naast kost en inwoning en een beperkte vergoeding moet het gastgezin de Au Pair verzekeren tegen ziektekosten. Hiervoor is er een Au Pair verzekering. Deze verzekering beschermt het gastgezin tegen mogelijke kosten. Au Pairs uit sommige landen moeten kunnen aantonen dat er een ziektekostenverzekering is afgesloten voor het gastland, anders krijgen ze geen visum om naar Nederland te reizen. De Au Pair verzekering van Allianz Global Assistance voldoet aan deze eisen.

Meer informatie over een Au Pair verzekering? Klik hier: www.reisverzekeringblog.nl/au-pair-verzekering

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739