vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Au Pair reisverzekering

Au pair reisverzekering Het is een unieke ervaring om een Au Pair in huis te nemen. Zowel voor de Au Pair als voor het gastgezin. Hierdoor krijgen beide partijen de kans om van een andere cultuur te proeven en nieuwe indrukken op te doen.

Maar naast alle leuke bijkomstigheden, kunnen er zaken mis gaan. Als gastgezin ben je verantwoordelijk voor alle kosten die uit het verblijf van de Au Pair in Nederland voortvloeien, inclusief die van een goede ziektekostenverzekering en eventuele repatriëring. Stel dat de Au Pair ziek wordt of een ongeval krijgt en er hoge kosten worden gemaakt? Hiervoor is het belangrijk dat de Au Pair of het gastgezin de juiste reisverzekering afsluit.

Au Pair reisverzekering neemt zorgen weg

Er moeten veel zaken geregeld worden, voordat een Au Pair aan de slag kan bij een gastgezin. Er worden afspraken gemaakt tussen de Au Pair en het gastgezin. Daarnaast heeft de Au Pair een visum nodig.

Aan een goede reisverzekering denk je tijdens de voorbereidingen niet als eerste. Je vooraf hierin verdiepen is desondanks belangrijk. Wanneer er onderweg iets gebeurt of de bagage wordt gestolen, is een reisverzekering onontbeerlijk. De kans wegnemen dat er iets gebeurt tijdens de reis of het verblijf van de Au Pair kan een reisverzekering niet, maar met de juiste reisverzekering is de financiële schade te overzien.

Speciale Au Pair verzekeringen

Iedere reissituatie en persoonlijke omstandigheden zijn anders. Licht daarom je plannen toe bij verschillende reisverzekeraars. Op die manier weet je dat je de juiste reisverzekering afsluit. OOM Verzekeringen, ISIS en Allianz Global Assistance bieden zelfs een speciale reisverzekering aan voor Au Pairs. Hieronder worden deze verzekeringen kort samengevat.

OOM Verzekeringen

OOM Verzekeringen heeft twee soorten Au Pair verzekeringen. De één is voor Au Pairs die naar het buitenland gaan en de ander voor Au Pairs die naar Nederland komen.

1. De Young Global Traveler-verzekering Buitenland is een verzekering voor studenten en Au Pairs die naar het buitenland gaan. De reisverzekering is flexibel, waarbij je kunt kiezen uit de dekkingen voor ziektekosten (met SOS-dekking), SOS (repatriëring bij medische noodzaak) en een verzekeringspakket bestaande uit: reis, inboedel, persoonlijke ongevallen, rechtsbijstand en aansprakelijkheid.

2. De Young Global Traveler-verzekering Nederland is een verzekering voor Au Pairs die naar Nederland toe komen. Deze verzekering is in principe hetzelfde opgebouwd als de verzekering voor het buitenland.

Bovenstaande verzekeringen zijn geldig voor Au Pairs tot 30 jaar. Wanneer de Au Pair ouder is dan 30 jaar, dient er een andere verzekering te worden afgesloten.

ISIS

De ISIS Au Pair verzekering is een product van De Goudse Verzekering. De verzekering kan worden afgesloten voor een minimale periode van drie maanden.

De voordelen van deze verzekering zijn:

  • dekking tijdens reis, verblijf en korte (wintersport)vakanties in Europa;
  • dekking tijdens een eenmalig tussentijds bezoek van de Au Pair aan haar thuisland (31 dagen);
  • premierestitutie in geval van een onverwachts voortijdig vertrek van de Au Pair;
  • een meertalige alarmcentrale, die 24-uurs, 7 dag per week bereikbaar is;
  • dekking voor Au Pairs tot en met 35 jaar.

Allianz Global Assistance

De Au Pair Verzekering van Allianz Global Assistance is een verzekering die het gastgezin in Nederland afsluit voor hun Au Pair. Deze verzekering kan voor maximaal 18 maanden worden afgesloten voor Au Pairs tot en met 30 jaar.

Wanneer de Au Pair ziek is of een medische vraag heeft, dan kan deze contact opnemen met de Reisarts van Allianz Global Assistance. De Reisarts kan in zes verschillende talen medische vragen beantwoorden.

S.O.S.-kosten, reisongevallen, reisbagage, medische kosten, aansprakelijkheid, wintersport en duiken zijn standaard verzekerd bij deze Au Pair verzekering. De dekking kan tegen 10% premietoeslag worden aangevuld met bijzondere sporten.

Wanneer de Au Pair met het gastgezin mee gaat op vakantie is zij ook verzekerd. Bij tussentijdse bezoeken naar het land van herkomst zijn de medische kosten gedurende maximaal 21 aaneengesloten dagen verzekerd.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739