vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Engelstalige verzekeringsverklaring voor o.a. visa en andere inreisvoorwaarden

Engelstalige verzekeringsverklaring voor o.a. visa en andere inreisvoorwaarden
Engelstalige verzekeringsverklaring voor o.a. visa en andere inreisvoorwaarden

Ga je op reis naar landen zoals Cuba, Rusland, Venezuela of Thailand, dan heb je meestal een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig, waaruit blijkt dat je verzekerd bent voor medische kosten en/of repatriëring. Soms heb je zo’n verklaring nodig voor de aanvraag van een visum, maar er kunnen ook andere inreisvoorwaarden gelden.

Het kan lastig zijn om zo’n verklaring te verkrijgen. Je kan in ieder geval hier een Engelstalige verklaring krijgen als je de ‘Tijdelijk in het buitenland verzekering’ met ziektekostendekking afsluit.

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Covid-19

Heb je een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring nodig voor bijvoorbeeld een reis naar het buitenland of een visumaanvraag? Die kan op verzoek worden verstrekt als je op deze website de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering afsluit. Lees hier meer: Ziektekostenverzekering met Covid-19 verzekeringsverklaring >>

Engelstalige verzekeringsverklaring voor reisadvies code oranje en rood

Heb jij een reisverzekering voor code oranje, een negatief reisadvies nodig? Die kan je hier afsluiten. Deze reis- en ziektekostenverzekering biedt ook dekking als je naar een code oranje land reist, dus als er sprake is van een negatief reisadvies. Dat kan tevens worden vermeld in een Engelstalige verzekeringsverklaring. Lees hier meer: Engelstalige verzekeringsverklaring voor reisadvies code oranje en rood >>

Engelstalige verzekeringsverklaring voor visum en toerisme

In sommige landen heb je voor je reis een Engelstalige verzekeringsverklaring (buitenlandverklaring) nodig voor bijvoorbeeld de aanvraag van een visum of andere inreisvoorwaarden. Hiermee kan je aantonen dat je tijdens jouw verblijf verzekerd bent voor medische zorg.

Je hebt een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig voor:

 • Cuba
 • Rusland
 • Thailand
 • Venezuela
 • Zuid-Afrika

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Cuba

De overheid van Cuba wil dat iedere reiziger op elk moment kan aantonen dat hij een geldige reisverzekering heeft. Je moet eveneens kunnen aantonen dat de medische kosten door de verzekeraar worden vergoed. De dekking medische kosten valt over het algemeen niet onder de standaard dekking van een reisverzekering, maar dient aanvullend te worden afgesloten. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een reisverzekering. Naast toeristen zijn ook Cubanen woonachtig in het buitenland verplicht een geschikte verzekering met medische dekking te hebben bij binnenkomst in Cuba. Sluit hier de Tijdelijk in het buitenland verzekering (met dekking voor ziektekosten) af en je ontvangt op verzoek een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Cuba.

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Rusland

Iedereen die naar Rusland reist, moet een visum aanvragen. Dit kan via visa.kdmid.ru.  Voor een aanvraag van een visum moet je kunnen aantonen dat je verzekerd bent tegen ziektekosten in Rusland. Dit kan door bij je visum aanvraag een Engelstalige verklaring van (reis)verzekering bij te voegen. Deze verklaring moet je ook bij je hebben wanneer je door Rusland reist. Een kopie van een verzekeringspasje is niet voldoende en wordt niet toegestaan. Op de verklaring moet expliciet vermeld worden dat medische kosten door de (reis)verzekeraar wordt vergoed en de (reis)verzekering geldig is in de Russische Federatie of wereldwijd. De geldigheidsduur van de (reis)verzekering moet gelijk zijn aan de visum periode. Sluit hier de Tijdelijk in het buitenland verzekering (met dekking voor ziektekosten) af en je ontvangt op verzoek een Engelstalige verzekeringsverklaring voor de Russische Federatie (Rusland).

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Thailand

Heb je voor je reis naar Thailand een medische verzekering nodig met een dekking van tenminste 50.000 dollar en dekking voor Covid-19? Een medische verzekering voor Thailand (code oranje of rood) kan je hier snel en voordelig afsluiten. Je ontvangt dan een Engelstalige verzekeringsverklaring met Covid-dekking voor 100.000 dollar, die wordt geaccepteerd voor de aanvraag van een Thailand Pass QR-code! Lees hier meer: Engelstalige verzekeringsverklaring voor Thailand >>

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Venezuela

Ben je van plan om naar Venezuela te reizen, denk er dan aan dat vanaf 1 mei 2014 het voor toeristen verplicht is om een (reis)verzekering af te sluiten. Je kan dit aantonen door een Engelstalige verzekeringsverklaring. Deze verplichte reisverzekering voor Venezuela moet aan een aantal voorwaarden voldoen. De reisverzekering moet geldig zijn gedurende het verblijf van de toerist op Venezuelaans grondgebied. De autoriteiten stellen verder als eis dat de reisverzekering dekking biedt voor medische kosten voor tenminste 30.000 euro (medical fees and emergency cover – gastos médicos de emergencia y accidentes sobrevenidos). Tevens moet er een minimale bagagedekking zijn van 750 euro (verlies/beschadiging en diefstal). Sluit hier de Tijdelijk in het buitenland verzekering (met dekking voor ziektekosten) af en je ontvangt op verzoek een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Venezuela.

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Zuid-Afrika

Ga je langer dan 90 dagen naar Zuid-Afrika? Dan moet je een visum aanvragen. Hiervoor heb je een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig. Neem deze samen met je zorgpas mee op reis. Het kan ook zijn dat je een Zuid-Afrikaanse zorgverzekering moet afsluiten. Informeer hiervoor bij de Zuid-Afrikaanse ambassade. Sluit hier de Tijdelijk in het buitenland verzekering (met dekking voor ziektekosten) af en je ontvangt op verzoek een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Zuid-Afrika).

Tijdelijk in het Buitenland-verzekering voor Engelstalige verzekeringsverklaringen

Heb je een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig? Wij adviseren je de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering af te sluiten. Dat is een verzekeringspakket met los af te sluiten verzekeringen, zoals ziektekosten, reis- annuleringsverzekeringen (ziektekosten is verplicht voor een verklaring!).

Kies je voor de ziektekostenverzekering en eventueel de reisverzekering dan ben je uitstekend verzekerd, ook voor alle corona (Covid-19) gerelateerde klachten. Deze verzekering is speciaal voor Nederlanders die naar het buitenland gaan om te reizen, werken of wonen of die al in het buitenland wonen. Maar ook voor overwinteraars of langverblijvers of reizigers die een visum aanvragen en daarvoor een verzekeringsverklaring nodig hebben waarop staat dat ze verzekerd zijn voor Covid-19.

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering kan je voor minimaal 1 dag en maximaal 2 jaar afsluiten en is zelfs dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast. De premie is gunstig en je kan die ook nog zelf beïnvloeden door de pakketkeuze of een hoger eigen risico. Indien je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden krijg je ook nog korting op de premie.

Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering met Covid-19 dekking

De belangrijkste kenmerken van de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering:

 • Ziektekostenverzekering en reisverzekering met dekking in oranje en rode reisadvies landen/gebieden.
 • Engelstalige verklaring met Covid-dekking voor 100.000 dollar of euro is geen probleem.
 • Voor iedereen die voor langere tijd naar het buitenland gaat (minimaal 1 dag en maximaal 24 maanden).
 • Ideaal als je gaat werken in het buitenland, maar ook voor reizen, expats en pensionados.
 • Geen leeftijdslimieten.
 • Ook aan te vragen als je al in het buitenland bent.
 • Kan eenmalig met 2 maanden worden verlengd maar de totale looptijd mag niet meer dan 24 maanden zijn.
 • Voor de ziektekostenverzekering geldt: aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring (medische acceptatie).
 • Verzekering is per dag opzegbaar met restitutie van premie.

Je kan online jouw premie berekenen. De premie hangt af van:

 • jouw leeftijd;
 • de gekozen dekking (Light, Regular of Comfort);
 • of je ook dekking wilt voor ziektekosten in de VS;
 • welk eigen risico je kiest;
 • of je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden; in dat geval krijg je korting op de premie.

Wil je de premie berekenen of de tijdelijke ziektekostenverzekering afsluiten? Dat kan hieronder. Je zit nergens aan vast want deze ziektekostenverzekering is per dag opzegbaar.

Vragen?

Heb je vragen over een tijdelijke ziektekostenverzekering met een Engelstalige verzekeringsverklaring? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

of neem contact op via WhatsApp:

Neem contact met ons op!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739