vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Doorlopende annuleringsverzekering voor Nederlanders in het buitenland

Doorlopende annuleringsverzekering voor Nederlanders in het buitenland Ben je Nederlander en woon je in het buitenland dan zal je ervaren dat het lastig, zo niet onmogelijk is, om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Maar dat geldt niet bij ons. Wij hebben een uitstekende doorlopende annuleringsverzekering van OOM, die je ook kan uitbreiden met een reisverzekering en andere dekkingen.

Je hebt hier al een doorlopende annuleringsverzekering vanaf € 7,76 per maand.

Voor Nederlanders die woonachtig zijn in het buitenland hebben wij twee doorlopende annuleringsverzekeringen:

 • De Tijdelijk in het Buitenland Doorlopende Annuleringsverzekering voor personen die tijdelijk in het buitenland verblijven (voor maximaal 24 maanden).
 • De Wonen in het Buitenland Doorlopende Annuleringsverzekering voor personen die permanent in het buitenland wonen (deze verzekering heeft een onbeperkte looptijd).

Deze doorlopende annuleringsverzekeringen zijn beide uiterst flexibel, want je kan dagelijks opzeggen dus je zit nergens aan vast. Eventueel te veel betaalde premie krijg je gewoon terug.

De ‘Buitenland-doorlopende annuleringsverzekering’ is geschikt voor onder andere:

 • Emigranten
 • Expats
 • Pensionados
 • Digitale nomaden (Digital Nomads)

De Buitenland-verzekering bestaat uit een pakket van 8 verzekeringen (o.a. reisverzekering, ziektekosten, SOS-repatriëring). Het maakt niet uit hoeveel verzekeringen je wilt afsluiten. Er zijn geen verplichte combinaties. En je kan ze ook los afsluiten. Je hebt o.a. de keuze uit:

 • Annuleringsverzekering voor Nederlanders in het buitenland.
 • Ziektekostenverzekering voor in het buitenland (inclusief SOS-dekking).
 • Aanvullende tandartsdekking voor in het buitenland.
 • Repatriëringsverzekering (SOS) in het buitenland.
 • Reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland.

Doorlopende annuleringsverzekering voor Nederlanders in het buitenland

Heb je een reis geboekt, maar kan je onverwachts niet gaan? Dan vergoedt de annuleringsverzekering de annuleringskosten. Ook als je een reis moet afbreken, krijg je een vergoeding. De annuleringsverzekering geldt voor alle verzekerden op de polis. De verzekering vergoedt bijvoorbeeld jouw annulerings- en overboekingskosten als:

 • een familielid in de 1e of 2e graad (bijvoorbeeld (groot)ouder, (klein)kind, broer of zus) overlijdt waardoor je zo snel mogelijk terug naar huis wilt;
 • de door jouw gereserveerde accommodatie schade oploopt en niet meer geschikt is voor verblijf;
 • jouw woning of bedrijfspand ernstige schade oploopt waardoor de reis moet afbreken.
 • De verzekering vergoedt € 2.000,- of € 5.000 per persoon per reis (afhankelijk van je keuze). Het maakt niet uit of je zakelijk of privé reist.

Als je kiest voor de extra annuleringsredenen dan heb je ook dekking bij: terrorisme, besmettelijke ziekte, ontradend reisadvies, natuurgeweld, onvoorziene staking, onlusten en oproer. Voor deze verzekering geldt geen eigen risico.

Wat kost de doorlopende annuleringsverzekering voor Nederlanders in het buitenland?

De doorlopende annuleringsverzekering voor Nederlanders in het buitenland kent een gunstige premie. Premie voor de Doorlopende Annuleringsverzekering voor Nederlanders die tijdelijk of permanent in het buitenland verblijven bedraagt:

Aantal verzekerden
Dekking € 2000,-
Dekking € 5000,-
 1 verzekerde op polis  € 93,17  € 147,37
 2 verzekerden op polis  € 151,20  € 260,79
 3 verzekerden of meer op de polis  € 174,24  € 339,71

Premie per jaar inclusief assurantiebelasting.

De annuleringsverzekering inclusief extra annuleringsredenen.

Aantal verzekerden
Dekking € 2000,-
Dekking € 5000,-
 1 verzekerde op polis  € 102,49  € 162,11
 2 verzekerden op polis  € 166,38  € 286,87
 3 verzekerden of meer op de polis  € 191,66  € 373,68

Premie per jaar inclusief assurantiebelasting. Je sluit de annuleringsverzekering af voor alle verzekerden op de polis.

Doorlopende annuleringsverzekering afsluiten

Sluit hier de Tijdelijk in het Buitenland Doorlopende Annuleringsverzekering af, voor personen die tijdelijk in het buitenland verblijven (voor maximaal 24 maanden).

Sluit hier de Wonen in het Buitenland Doorlopende Annuleringsverzekering af, voor personen die permanent in het buitenland wonen (met onbeperkte looptijd).

Wat is verzekerd op de doorlopende annuleringsverzekering?

Heb je een reis geboekt, maar kan je onverwachts niet gaan? Dan vergoedt deze verzekering de annuleringskosten. Ook als je een reis moet afbreken, krijg je een vergoeding. De maximale vergoeding is afhankelijk van de keuze van je dekking € 2000,- of € 5000,- per persoon per reis.

Ge­zond­heid

De verzekeraar keert uit bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling. Of als je door complicaties bij jouw zwangerschap niet kunt reizen.

Fa­mi­lie

De verzekeraar keert uit bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van familie in de 1e en 2e graad. En als bij de rechtbank een aanvraag voor een echtscheiding is ingediend. Met familie in de 1e en 2e graad bedoelen zij; je ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen. Of de ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen van jouw partner en de partner van je ouders.

Werk

De verzekeraar keert uit als je de reis annuleert omdat je een nieuwe baan voor minimaal een jaar hebt gekregen. Of als je buiten jouw schuld en buiten jouw wil werkloos wordt.

Wo­ning

De verzekeraar keert uit als je de reis annuleert omdat jouw woning (of bedrijfspand) zo ernstig beschadigd raakt dat je als eigenaar of huurder aanwezig moet zijn.

Zelf sa­men­ge­stel­de rei­zen

Heb je alle onderdelen van je reis, los van elkaar, geboekt? En valt er één onderdeel uit waardoor jouw hele reis niet door kan gaan? Dan krijg je een beperkte vergoeding voor alle onderdelen van jouw reis.

Wat is niet verzekerd?

Als de reden van annulering op het moment van de verzekeringsaanvraag te voorzien was. Annulering wegens een ramp in het buitenland is niet verzekerd.

Waar ben ik ge­dekt?

Deze doorlopende annuleringsverzekering biedt dekking in de hele wereld.

Hoe en wan­neer be­taal ik de doorlopende annuleringsverzekering?

Je kan kiezen of je de premie maandelijks, per kwartaal, per half jaar, per jaar of in één keer betaalt. Betalen kan door zelf overmaken, via automatische incasso of met Mastercard/Visa/Paypal.

Hoe zeg ik de doorlopende annuleringsverzekering op?

Je kan de doorlopende annuleringsverzekering voor Nederlanders in het buitenland dagelijks opzeggen per e-mail.

Vragen?

Heb je nog niet gevonden wat je zoekt? Of heb je vragen over verzekeringen voor Nederlanders in het buitenland? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408, stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Neem contact met ons op!

 

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739