vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Doorlopende reisverzekering voor Nederlanders die in het buitenland wonen

Doorlopende reisverzekering voor Nederlanders die in het buitenland wonen Ben je Nederlander op zoek naar een doorlopende reisverzekering en woon je tijdelijk in het buitenland (maximaal 24 maanden)? Dat kan je hier snel en voordelig regelen. Je hebt al een doorlopende reisverzekering met wereldwijde dekking vanaf € 8,78 per maand. Of je nu expat, pensionado, emigrant of digtal nomad bent, wij hebben een uitstekende doorlopende reisverzekering. Je hebt de keuze met of zonder ziektekostendekking. 

Wanneer je tijdelijk naar het buitenland verhuisd zal je merken dat het vrijwel onmogelijk is om dan nog een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een kortlopende reisverzekering lukt meestal wel, maar een doorlopende reisverzekering afsluiten is niet eenvoudig. Gelukkig kan je bij ons terecht. Wij zijn niet voor niets dé specialist in reisverzekeringen!

Let op: deze doorlopende reisverzekering kan je voor maximaal 2 jaar afsluiten. Wil je liever een doorlopende reisverzekering zonder einddatum? Kijk dan hier: Wonen in het Buitenland-doorlopende reisverzekering

Woon je in het buitenland? Wij hebben een doorlopende reisverzekering

Hier kan je een flexibele doorlopende reisverzekering afsluiten, ook als je in het buitenland woont en niet meer in Nederland staat ingeschreven. De belangrijkste eigenschappen van de doorlopende reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland zijn:

 • Af te sluiten voor minimaal 2 dagen en maximaal 24 maanden (maar kan ook zonder een einddatum).
 • Ook aan te vragen als je al in het buitenland bent.
 • Dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast en je ontvangt de teveel betaalde premie terug.
 • Werelddekking met of zonder de Verenigde Staten.
 • Geen leeftijdsrestricties (ook geschikt voor personen van boven 70 jaar).
 • Volledige dekking bij een negatief reisadvies (code oranje of rood) zelfs in geval van een corona uitbraak.
 • De doorlopende reisverzekering kan je zelf samenstellen met dekkingen die jij belangrijk vindt, zoals:
  • SOS-dekking voor hulpverlening, redding, opsporing en repatriëring.
  • Annuleringsverzekering voor als je onverhoopt niet op reis kan.
  • Ziektekostenverzekering met dekking voor medische kosten.
  • Ongevallenverzekering, keert uit bij overlijden of blijvende invaliditeit.

Zoals je ziet biedt de doorlopende reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland veel flexibiliteit. Zo kan je de ziektekostenverzekering uitsluiten, bijvoorbeeld omdat je al een internationale ziektekostenverzekering hebt of omdat je Nederlandse basis zorgverzekering aanhoudt.

Je kan zelfs van de doorlopende reisverzekering een kortlopende reisverzekering maken. Stel je gaat drie weken op vakantie, dan vul je de begin en einddatum van je vakantie in op het aanvraagformulier en dan stopt de reisverzekering automatisch als jouw vakantie is afgelopen.

Overzicht dekkingen doorlopende reisverzekering

Hieronder zie je een globaal overzicht van de dekkingen.

Reisverzekering met uitbreidingsopties
De reisverzekering biedt dekking tegen diefstal, verlies of beschadiging van bagage en onvoorziene kosten.
Ba­ga­ge - Jouw bagage is verzekerd voor een dagwaarde tot maximaal € 4.500,-. Er geldt een eigen risico van € 125,- per gebeurtenis.
Bagage win­ter­sport en bij­zon­de­re spor­ten - De verzekering vergoedt hobby- en sportuitrusting tot € 300,-. Materiaalhuur is niet verzekerd.
Ne­ga­tief reis­ad­vies - Heeft jouw bestemming een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Ook dan is je reis verzekerd.
On­voor­zie­ne uit­ga­ven - De verzekering vergoedt onvoorziene uitgaven zoals terugkeer naar Nederland bij ziekte, ongeval of overlijden van familieleden, of bij schade aan je huis. Ook bijkomende kosten na verlies of diefstal van jouw paspoort zijn verzekerd.
Digitale/elektronische apparatuur - Standaard verzekerd tot € 500,- Je kan dit uitbreiden met een extra dekking van € 500,-/ € 1.000,-/ € 2.000,-/ of € 5.000,-;
✔ Het eigen risico bedraagt € 125,- per gebeurtenis.Het eigen risico voor bagage geldt niet voor de kosten van nieuwe sloten bij verlies van jouw huissleutel en voor de aanschaf van vervangende kleding en toiletartikelen wanneer een vervoerder jouw bagage is kwijt geraakt.
UITBREIDING SOS-VERZEKERING (OPTIE)
De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest.
✔ Reiskosten naar Nederland of het dichtstbijzijnde land voor jouw behandeling.
✔ Reis- en verblijfskosten van noodzakelijke begeleiding.
✔ De kosten van opsporing en redding.
✔ Vervoer van het stoffelijk overschot.
✔ Noodzakelijke kosten voor communicatie.
✔ Geen eigen risico
UITBREIDING ANNULERINGSVERZEKERING (OPTIE)
Heb je een reis geboekt, maar kan je onverwachts niet gaan? Dan vergoedt deze verzekering de annuleringskosten. Ook als je een reis moet afbreken, krijg je een vergoeding.
Gezondheid - Je ontvangt een uitkering bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling. Of als je door complicaties bij jouw zwangerschap niet kunt reizen.
Familie - Je ontvangt een uitkering bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van familie in de 1e en 2e graad (met familie in de 1e en 2e graad bedoelen wij; uw ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen. Of de ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen van jouw partner en de partner van je ouders)
Je ontvangt teven een uitkering als bij de rechtbank een aanvraag voor een echtscheiding is ingediend.
Werk - Je ontvangt een uitkering als je de reis annuleert omdat je een nieuwe baan voor minimaal een jaar hebt gekregen. Of als je buiten jouw schuld en buiten jouw wil werkloos wordt.
Woning - Je ontvang een uitkering als je de reis annuleert omdat jouw woning (of bedrijfspand) zo ernstig beschadigd raakt dat je als eigenaar of huurder aanwezig moet zijn.
Zelf samengestelde reizen - Heb je alle onderdelen van jouw reis, los van elkaar, geboekt? En valt er één onderdeel uit waardoor de hele reis niet door kan gaan? Dan krijg je een beperkte vergoeding voor alle onderdelen van je reis.
✔ De maximale vergoeding is afhankelijk van jouw keuze € 2000,- of € 5000,- per persoon per reis.
✔ Als je kiest voor de extra annuleringsredenen dan heb je ook dekking bij: terrorisme, besmettelijke ziekte, ontradend reisadvies, natuurgeweld, onvoorziene staking, onlusten en oproer.
✔ Voor de annuleringsverzekering geldt geen eigen risico.

Doorlopende reisverzekering met gunstige premie

De premie voor deze doorlopende reisverzekering begint bij € 8,78 per maand. Wil je daar ook medische kosten (ziektekostenverzekering) bij meeverzekeren dan is de premie nog steeds erg gunstig. Een persoon van 20 jaar, die een reisverzekering en ziektekostenverzekering (met eigen risico) afsluit betaalt slechts € 29,09 per maand en dat inclusief de SOS verzekering. Ben je ouder bijvoorbeeld 58 jaar dan betaal je voor de doorlopende reisverzekering met SOS en ziektekostendekking een premie vanaf € 130,17 per maand.

Je kan online de premie in jouw situatie berekenen. De premie hangt af van:

 • je leeftijd;
 • de gekozen dekking en uitbreidingen;
 • of je ook dekking wilt voor ziektekosten in de VS;
 • welk eigen risico je kiest;
 • of je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden; in dat geval krijg je korting op de premie.

Wil je een premie berekenen of de doorlopende verzekering afsluiten? Dat kan hieronder. Je zit nergens aan vast want deze verzekering is per dag opzegbaar.

Let op deze doorlopende reisverzekering kan je voor maximaal 2 jaar afsluiten. Wil je liever een doorlopende reisverzekering zonder einddatum? Kijk dan hier: Wonen in het Buitenland-verzekering

Tijdelijk in het Buitenland-doorlopende reisverzekering ziektekostenverzekering

Heb je de Nederlandse nationaliteit en ga je tijdelijk naar het buitenland, bijvoorbeeld voor je werk? Dan bepaalt jouw persoonlijke situatie of je de basisverzekering moet aanhouden. Als je de basisverzekering niet mag aanhouden, kan je jezelf met de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering toch goed verzekeren tegen ziektekosten.

Moet je verplicht de Nederlandse basisverzekering aanhouden? Dan kan de Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering een nuttige aanvulling zijn. Bijvoorbeeld omdat je:

 • naar een land gaat waar de medische zorg duur is; je krijgt op de basisverzekering nooit meer vergoed dan je in Nederland zou krijgen;
 • naar een land of gebied reist waar het onveilig kan zijn; de verzekeraar vergoed ook medische kosten door molest (zoals gewapende conflicten, burgeroorlog, terrorisme, rellen en natuurrampen).

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekeringen zijn ook geldig als je naar een code oranje of code rood land/gebied reist (ivm de corona pandemie). Dus geen beperkingen voor je reis- en/of ziektekostenverzekering inzake Covid-19!


Wat vergoedt de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering?

Ziektekostenverzekering

Je kan voor de ziektekostenverzekering kiezen uit drie dekkingen:

Light

 • Vergoeding van medisch noodzakelijke kosten voor onder andere:
 • huisarts;
 • genees- en verbandmiddelen;
 • specialistische zorg;
 • ambulancevervoer en ziekenhuisopname;
 • hulpmiddelen na een ongeval;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 225,-.

Regular

Vergoeding van alle kosten die onder de Light-dekking vallen, plus onder andere:

 • second opinion;
 • fysiotherapie, manuele therapie, oefentherapie en chiropractie (maximaal aantal behandelingen);
 • logopedie (maximaal aantal behandelingen);
 • psychotherapie (maximaal aantal behandelingen);
 • kosten eigen ziekenvervoer;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 350,-.

Uitgebreid

Vergoeding van alle kosten die onder de Regular-dekking vallen, plus onder andere:

 • preventieve geneeskunde;
 • alternatieve geneeswijzen;
 • brillen en lenzen;
 • orthodontie (tot 21 jaar);
 • kunst- en hulpmiddelen;
 • anticonceptie;
 • zwangerschap, bevalling en kraamzorg (na negen maanden);
 • vruchtbaarheidsbevordering (na twaalf maanden);
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 475,-.

De ziektekostenverzekering dekt ook medische kosten door molest (zoals gewapende conflicten, burgeroorlog, terrorisme, rellen en natuurrampen).

Voor de ziektekostenverzekering kies je een eigen risico van € 0,-/€ 250,-/€ 500,-/€ 1000,-. Hoe hoger jouw eigen risico, hoe lager je premie. Soms geldt een maximale vergoeding of een maximaal aantal behandelingen.

Verblijf je in de Verenigde Staten? Dan heb je standaard wereldwijd dekking voor ziektekosten, dus ook in de VS. Verblijf je in een ander land? Dan ben je wereldwijd gedekt voor ziektekosten, maar niet in de VS. Je kan tegen betaling van een extra premie de dekking uitbreiden naar de VS. Dat kan ook voor een kortere periode, bijvoorbeeld als je tussentijds de VS bezoekt. Neem dan contact met ons op.

Bij de ziektekostenverzekering is een SOS-verzekering inbegrepen. Je krijgt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie vergoed als je ter plekke niet behandeld kan worden én de behandeling niet kan worden uitgesteld.


Heb je een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring nodig voor bijvoorbeeld een reis naar Thailand? Die kan op verzoek worden verstrekt als je op deze website de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering afsluit. Neem desnoods even contact met ons op.


Tandarts-dekking

De Tandarts-dekking kan je afsluiten als aanvulling op de ziektekostenverzekering. Je kiest het verzekerde bedrag (€ 350,-/€ 700,-/€ 1.050,-) per verzekerde periode. Tot dit bedrag vergoeden wij onder andere:

 • halfjaarlijkse periodieke controle;
 • medisch noodzakelijke tandheelkunde, zoals diagnostiek, preventie en gebitsreiniging;
 • wortelkanaalbehandelingen, kronen en bruggen;
 • vullingen en verdovingen.

Je krijgt geen vergoeding voor cosmetische behandelingen, zoals het bleken van tanden. Voor de Tandarts-dekking heb je geen eigen risico.

SOS-verzekering

De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest.

Heb je al de Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering afgesloten? Dan is de SOS-verzekering inbegrepen en hoef je deze niet apart af te sluiten. Voor deze verzekering geldt geen geen eigen risico.

Reisverzekering

De reisverzekering geldt voor alle verzekerden op de polis en vergoedt onder andere:

 • diefstal, verlies of beschadiging van bagage met een vergoeding van € 1.500,- tot maximaal € 4.500,- (afhankelijk van jouw keuze);
  repatriëring (terugkeer naar Nederland) in geval van:

  • levensgevaar of overlijden van een niet meereizend familielid in de 1e of 2e graad, bijvoorbeeld (groot)ouder, (klein)kind, broer of zus;
  • ernstige schade aan je woning, inboedel of bedrijf in Nederland.
 • digitale/elektronische apparatuur standaard tot € 500,-; je kan dit uitbreiden met een extra dekking van € 500,-/ € 1.000,-/ € 2.000,-/ of € 5.000,-;
 • In sommige gevallen geldt een maximale vergoeding of heb je een eigen risico.

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering geldt voor alle verzekerden op de polis. De verzekering vergoedt bijvoorbeeld jouw annulerings- en overboekingskosten als:

 • een familielid in de 1e of 2e graad (bijvoorbeeld (groot)ouder, (klein)kind, broer of zus) overlijdt waardoor je zo snel mogelijk terug naar huis wilt;
 • de door jouw gereserveerde accommodatie schade oploopt en niet meer geschikt is voor verblijf;
 • jouw woning of bedrijfspand ernstige schade oploopt waardoor de reis moet afbreken.
 • De verzekering vergoedt € 2.000,- of € 5.000 per persoon per reis (afhankelijk van je keuze). Het maakt niet uit of je zakelijk of privé reist.

Als je kiest voor de extra annuleringsredenen dan heb je ook dekking bij: terrorisme, besmettelijke ziekte, ontradend reisadvies, natuurgeweld, onvoorziene staking, onlusten en oproer. Voor deze verzekering geldt geen eigen risico.

Ongevallenverzekering

De ongevallenverzekering keert eenmalig een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval. De uitkering bedraagt:

 • bij blijvende invaliditeit € 25.000,-/€ 50.000,-/€ 100.000,-/€ 150.000,- (afhankelijk van de mate van invaliditeit krijg je een percentage van dit bedrag uitgekeerd) en/of; bij overlijden € 5.000,-/€ 10.000,-/€ 25.000,-/€ 50.000,-
 • De uitkering is lager als er sprake is van een motorongeval.

De ongevallenverzekering dekt geen medische kosten na een ongeval. Hiervoor kan je de Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering afsluiten.

Hoe lang is de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering geldig?

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. Je kan de verzekering op elk gewenst moment opzeggen. Dit kan je doen per e-mail. Je krijgt premie terug als je al betaald heeft voor de periode na de beëindigingsdatum. Duurt jouw verblijf in het buitenland langer dan je vooraf had gedacht? Je mag de verzekering één keer met maximaal twee maanden verlengen, zolang je maar niet langer dan twee jaar verzekerd bent.

Weet je nu al dat je langer dan twee jaar in het buitenland zal verblijven? Dan kan je beter kiezen voor de Wonen in het Buitenland-verzekering.

Als je definitief terugkeert naar Nederland, dan val je voor ziektekosten (weer) onder de verplichte basisverzekering. Geef dan je terugkeer door, zodat verzekering kan worden stopgezet.

Wat kost de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering?

Ziektekostenverzekering

Je kan online jouw premie berekenen. De premie hangt af van:

 • jouw leeftijd;
 • de gekozen dekking (Light, Regular of Uitgebreid);
 • of je ook dekking wilt voor ziektekosten in de VS;
 • welk eigen risico je kiest;
 • of je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden; in dat geval krijg je korting op de premie.

In het premieoverzicht (pdf) lees je wat jouw premie is.

Tandarts-dekking

De Tandarts-dekking kan je afsluiten als aanvulling op de Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering. De premie is afhankelijk van:

 • jouw leeftijd;
 • het verzekerde bedrag.
Verzekerd bedrag
4 t/m 17 jaar
18 t/m 39 jaar
40 jaar of ouder
 € 350,-  € 96,- per jaar  € 156,- per jaar  € 201,- per jaar
 € 700,-  € 240,- per jaar  € 300,- per jaar  € 350,- per jaar
 € 1.050,-  € 350,- per jaar  € 450,- per jaar  € 600,- per jaar

Kinderen zijn tot hun vierde verjaardag gratis meeverzekerd.

SOS-verzekering

De premie voor de SOS-verzekering is € 48,48 per persoon per jaar. Kies je voor de Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering? Dan is de SOS-verzekering inbegrepen en betaal je geen extra premie.

Reisverzekering

Je sluit de reisverzekering af voor alle verzekerden op de polis.

Leeftijd
Basic
Advanced
Excellent
 5 t/m 29 jaar  € 101,99  € 116,99  € 171,99
 Vanaf 30 jaar  € 111,99  € 126,99  € 181,99

Premie per jaar inclusief assurantiebelasting. Kinderen zijn tot hun vijfde verjaardag gratis meeverzekerd (met uitzondering van eventuele assurantiebelasting).

Je kan bovendien kiezen voor een aanvullende verzekering voor jouw digitale/elektronische apparatuur.

Verzekerd bedrag
Jaarpremie per polis
 € 500,-  € 28,-
 € 1.000,-  € 45,-
 € 2.000,-  € 65,-
 € 5.000,-  € 120,-

Annuleringsverzekering

Je sluit de annuleringsverzekering af voor alle verzekerden op de polis.

Aantal verzekerden
Dekking € 2000,-
Dekking € 5000,-
 1 verzekerde op polis  € 93,17  € 147,37
 2 verzekerden op polis  € 151,20  € 260,79
 3 verzekerden of meer op de polis  € 174,24  € 339,71

Premie per jaar inclusief assurantiebelasting.

De annuleringsverzekering inclusief extra annuleringsredenen.

Aantal verzekerden
Dekking € 2000,-
Dekking € 5000,-
 1 verzekerde op polis  € 102,49  € 162,11
 2 verzekerden op polis  € 166,38  € 286,87
 3 verzekerden of meer op de polis  € 191,66  € 373,68

Premie per jaar inclusief assurantiebelasting.

Ongevallenverzekering

De premie voor de ongevallenverzekering hangt af van:

 • jouw keuze voor een uitkering bij overlijden en/of blijvende invaliditeit na een ongeval;
 • het verzekerde bedrag.
Verzekerd bedrag overlijden
Premie per jaar
Verzekerd bedrag invaliditeit
Premie per jaar
 € 5.000,-  € 5,-  € 25.000,-  € 25,-
 € 10.000,-  € 10,-  € 50.000,-  € 50,-
 € 25.000,-  € 25,-  € 100.000,-  € 100,-
 € 50.000,-  € 50,-  € 150.000,-  € 150,-

Vragen?

Heb je vragen over de tijdelijke doorlopende reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Neem contact met ons op!

 

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739