vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wintersport verzekeringen

Wintersport verzekeringen

Wintersport is al vele jaren populair en biedt vele mogelijkheden voor een heerlijke tijd. De bergen, de sneeuw en de zon kunnen je een fantastische vakantie bieden. Dat is echter niet zonder risico’s. Het is belangrijk om goed voorbereid en fit op reis te gaan. Ook adviseren wij je om je voor te bereiden op koude temperaturen en een sterke zonkracht in de bergen.

Vergeet niet om een wintersport reisverzekering af te sluiten of dubbel te checken. Voorkom extra hoge kosten door de belangrijke wintersportdekking af te sluiten. Met wintersport worden veel verschillende sporten bedoeld: alpine skiën, langlaufen, telemarken, snowboarden, freeriden, maar ook schaatsen, rodelen, bobsleeën, curling, sneeuwfietsen, ijsduiken, etc.

Voor wintersport ga je naar de Alpen in Oostenrijk en Frankrijk. Aan de voet van de besneeuwde bergen liggen populaire skigebieden met leuke dorpen als Gerlos en Val Thorens. Of je nu naar Ski Arlberg in Oostenrijk gaat, of naar Les Trois Vallées in Frankrijk, of desnoods naar Val Gardena in Italië? Een goede reisverzekering met dekking voor medische kosten en wintersport behoort tot je basisuitrusting. Zelfs als je in Winterberg maar een paar dagen op de lange latten of op je snowboard staat.

Wij hebben uitstekende wintersport verzekeringen voor jou!

Wij zijn specialist in (reis)verzekeringen, dus hebben wij voor iedere reis of vakantie een bijpassende verzekering. Ga je op wintersport naar de Alpen om daar sportief te genieten van zon en sneeuw? Wij hebben meerdere uitstekende reisverzekeringen voor wintersport, zoals reisverzekeringen die ook off-piste skiën dekken. Ga je met een gehuurde auto naar je wintersportbestemming? Kijk dan eens naar onze wintersport autohuur verzekering om je eigen risico en borg te verzekeren. Ga je werken als skileraar of snowboard instructeur? Daar hebben wij ook een speciale verzekering voor: reisverzekering voor skileraar of snowboardinstructeur.

Op zoek naar een annuleringsverzekering voor wintersport die ook dekking biedt voor een gewijzigd reisadvies van code geel naar code oranje? De Allrisk Annuleringsverzekering van de Europeesche biedt dekking bij een gewijzigd reisadvies, van code geel naar code oranje vanwege een uitbraak van het coronavirus op je wintersportbestemming. De annuleringsverzekering vergoedt dan 75% de annuleringskosten.

Wij geven je op deze pagina ook praktische informatie waar jij als wintersporter profijt van hebt. Zoals, drie misverstanden over de wintersportdekking, pisteregels en veiligheid tijdens de wintersport, de 25 beste wintersporttips voor beginnen en gevorderden.

Op wintersport? Check je reisverzekering!

De start van het wintersportseizoen is een goede aanleiding om je doorlopende reisverzekering te checken. Stel, je gaat op wintersport en breekt je been. Heb je wel een reisverzekering met wintersportdekking? Als je met een helicopter van een berghelling moet worden gered, is dat verzekerd. Of als je met een banaan naar de dal moet worden vervoerd? Wordt een gipsvlucht naar Nederland vergoed? In veel gevallen niet. Jouw zorgverzekering bijvoorbeeld, vergoedt een gipsvlucht niet zomaar.

In Oostenrijk wordt je vaak naar een privé-kliniek gebracht als je gewond raakt tijdens het skiën. Indien deze kosten hoger zijn dan de Nederlandse basisverzekering, moet je die zelf bijbetalen, tenzij je een reisverzekering hebt met dekking voor medische kosten en wintersport.

Veel Nederlanders die op wintersport gaan hebben een doorlopende reisverzekering, maar deze is niet altijd meer passend bij het reisgedrag. Ons advies is om elk jaar je reisverzekering te checken. Om je te helpen wat je moet controleren aan je huidige doorlopende reisverzekering staat hieronder een korte checklist.

Checklist doorlopende reisverzekering

 • Staan de juiste personen op de polis?
 • Europa of werelddekking?
 • Denk aan de dekking wintersport en/of bijzondere sporten.
 • Ben je wel verzekerd als een helikopter jou moet redden van een berghelling (kosten minimaal € 10.000,-)?
 • Vallen prive-klinieken wel onder de dekking?
 • Zijn bijzondere wintersporten zoals heliskiën, skispringen of skeleton wel verzekerd?
 • Hoe zit het met de vervoerskosten als je met een banaan naar het dal gebracht moet worden?
 • Ben je verzekerd als je off-piste gaat skiën?
 • Bagage; is het verzekerde bedrag nog wel voldoende nu iedereen smartphones en digitale camera’s meeneemt?
 • Is schade of diefstal van de wintersportuitrusting wel verzekerd?
 • Valt jouw skipas onder de bagagedekking?
 • Is de hoogte van de annuleringsverzekering nog toereikend?
 • Zijn er eigen risico’s op dekkingen waar je rekening mee moet houden?
 • Weet je dat het verplicht eigen risico op je zorgverzekering ook gedekt is als je medische kosten meeverzekerd?

Ski-uitrusting, skipassen, snowboard en wintersportuitrusting verzekerd tegen diefstal of verlies?

Een goede wintersport reisverzekering biedt ook dekking tegen verlies of diefstal van je wintersportuitrusting: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen. Mocht je door een ongeval niet meer kunnen skiën dan krijg je ook de vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen vergoedt. Worden je ski’s gestolen dan ontvang je een vergoeding voor de kosten van het huren van vervangende ski’s en/of skischoenen.

Sluit hier je wintersport reisverzekering af!

Hieronder kan je een wintersport reisverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit de verzekeraars Allianz Global Assistance, de Europeesche Verzekeringen en Unigarant.


Wintersport reisverzekering Allianz Global Assistance

Bij Allianz Global Assistance is off-piste skiën ook verzekerd, mits je wel voorzichtig bent. Het is belangrijk dat je het gevaar niet bewust opzoekt. Denk bijvoorbeeld aan gebieden waar gewaarschuwd wordt voor lawinegevaar. Je bent niet verzekerd als je besluit om toch buiten de pistes te gaan, ondanks een lawinewaarschuwing. Ook ben je niet verzekerd als de lokale autoriteiten aangeven dat het niet veilig is om de piste op te gaan. Allianz Global Assistance raadt iedereen af om in een onbekend gebied off piste te gaan skiën of snowboarden. Het advies is om dit in ieder geval onder begeleiding van een (gediplomeerde) gids te doen.

Vergoeding voor je wintersportuitrusting: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen. De vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen, als je niet meer kan skiën door ziekte of ongeval. De kosten van het huren van vervangende ski’s en/of skischoenen indien de eigen ski’s en/of skischoenen gestolen of onherstelbaar beschadigd zijn. Bij Allianz Global Assistance zijn ook bijzondere wintersporten meeverzekerd zoals:

 • ijsklimmen;
 • skeleton;
 • bobslederijden;
 • ijshockey;
 • speedskiën;
 • speedraces;
 • skijöring;
 • skispringen;
 • skivliegen;
 • figuurspringen bij freestyle-skiën;
 • ski-alpinisme;
 • paraskiën;
 • heliskiën.

Medische kosten

Het is verstandig om de dekking voor medische kosten in je wintersport reisverzekering op te nemen. Stel je breekt een been midden op de piste en je moet direct naar het ziekenhuis. Dan wordt er gebruik gemaakt van speciaal vervoer. Deze kosten worden soms niet vergoed door de zorgverzekeraar. Daarom is de dekking voor medische kosten belangrijk.

Kortlopende reisverzekering met wintersportdekking van Allianz Global Assistance

Hier kan je zelf eenvoudig een kortlopende wintersport reisverzekering van Allianz Global Assistance vergelijken en daarna afsluiten. De premies bedragen, per persoon per dag. De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking. Of het nu gaat om kleding, sneeuwschoenen of andere spullen voor het skiën en snowboarden, bij de Kortlopende Reisverzekering is reisbagage standaard inbegrepen. Hiermee is je bagage tot een maximum bedrag van € 4.000 verzekerd voor verlies of diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten.

√  Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.
√  Uitgebreide vergoeding van medische kosten.
√  Kinderen t/m 4 jaar gratis meeverzekerd.
√  Bijzondere sporten en wintersport mee te verzekeren.
√  Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Ga je op wintersportvakantie en wil je een kortlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Doorlopende reisverzekering met wintersport van Allianz Global Assistance

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail. Bij de Doorlopende Reisverzekering kan je zelf kiezen welke bagagevariant je wilt afsluiten.

√  Keuzevrijheid: door jou op maat te maken.
√  Eigen alarmcentrales: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
√  Gratis medisch advies en altijd in het Nederlands.
√  Schade online melden: vijf werkdagen afgehandeld.
√  Ideale aanvulling: Doorlopende Annuleringsverzekering.


Wintersport reisverzekering van Europeesche Verzekeringen

Ga je op wintersport? Dan is de wintersportverzekering van de Europeesche een goede keuze en snel geregeld. Je wintersportvakantie verzekeren is heel eenvoudig en kan in slechts twee stappen. Vergeet niet om ook geneeskundige kosten mee te verzekeren ook al heb je een zorgverzekering en een aanvullende verzekering.  Want met een aanvullende zorgverzekering krijg je – afhankelijk van de zorgverzekeraar en de gekozen dekking – maximaal 2 x het Nederlandse tarief uitgekeerd.

In Oostenrijk zijn de medische kosten vaak veel hoger dan in Nederland. Daar zijn namelijk veel kleine privé klinieken waar de kosten hoog op lopen. Dan kom je er niet met 2 x Nederlands tarief. Ook met een aanvullende zorgverzekering ben je nooit in alle gevallen 100% verzekerd voor medische kosten op reis.

Een zorgverzekering vergoedt weliswaar (gedeeltelijk) de geneeskundige kosten, maar de kosten voor vervoer per helikopter, ‘banaan’ of gipsvlucht neemt de zorgverzekeraar niet altijd voor zijn rekening. En de kosten van een genoodzaakt langer verblijf ook niet. Dat geldt ook voor de rekening voor opsporing of redding. Of de kosten van de terugvlucht voor de overige gezinsleden. Ook die kun je niet bij een zorgverzekeraar claimen. Deze kosten kunnen behoorlijk in de papieren lopen.

Off-piste skiën is ook verzekerd!

Off-piste skiën is verzekerd met de dekking Skiën en Snowboarden. Extreem hoge risico’s zijn niet verzekerd. Zoals het negeren van een verbod of waarschuwing op of rond de piste, het skiën bij uitzonderlijk slecht weer of het bewust betreden van gebieden waarvoor lawinecode 3 of hoger geldt.

Hoe sluit je een Kortlopende wintersportverzekering af?

Selecteer hier de wintersportverzekering: Europeesche wintersportverzekering en kies bij het afsluiten deze aanvullende dekkingen:

 • Skiën en Snowboarden
 • Geneeskundige kosten
 • Bagage

Toelichting aanvullende dekkingen:

Skiën en Snowboarden
Deze dekking is een ‘upgrade’ voor het extra risico van deze sporten. Sluit deze dekking dus altijd af als je gaat wintersporten, want alleen dán gelden de hierna genoemde dekkingen Geneeskundige kosten en Bagage.

Geneeskundige kosten
Ongeluk tijdens de wintersport? Let op: jouw zorgverzekering vergoedt niet altijd alle medische kosten. Ook vervoer per helikopter, ‘banaan’ of gipsvlucht is niet altijd gedekt. Kies daarom onze dekking Skiën en Snowboarden in combinatie met de dekking Geneeskundige kosten. De genoemde kosten zijn dan wél gedekt.

Bagage
Wil jij je spullen tijdens de wintersport verzekeren tegen beschadiging of diefstal? Kies dan de dekking Skiën en Snowboarden én de dekking Bagage. Overigens zijn dan ook gehuurde ski’s of snowboards gedekt. Je hoeft hiervoor ter plaatse dus geen extra verzekering meer te nemen!

Als laatste hebben wij nog een goede tips voor je: Pas op je ski’s!

Iedereen kent wel een verhaal of heeft het zelf wel eens meegemaakt; je komt terug van de lunch of de après ski op de piste: zijn ineens je ski’s weg. Kwade opzet of per ongeluk meegenomen, het resultaat blijft hetzelfde. Wil je diefstal voorkomen, benut dan de volgende tips:

 • Zet je ski’s in het zicht als je het terras op gaat.
 • Zet je ski weg met een ski van iemand anders uit dezelfde groep.
 • Gebruik een skislot, een eenvoudig slot koop je al voor een tientje.

Sluit hieronder de kortlopende wintersportverzekering van de Europeesche af.

√  Zonder zorgen op vakantie.
√  Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd.
√  Bijna alle sporten standaard meeverzekerd.
√  Geen eigen risico bij geneeskundige kosten.
√  Europeesche Hulplijn en meer voordeel bij afsluiten.

Of een doorlopende reisverzekering

Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering wellicht voordeliger.

√  Eén keer regelen en al jouw vakanties zijn altijd verzekerd.
√  Wereldwijde hulp, 24 uur per dag.
√  Gunstige premie.
√  Snelle uitkering bij schade.
√  Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd.


Wintersport reisverzekering van Unigarant (dochter ANWB)

Met de Unigarant Reisverzekering met wintersportdekking geniet je goed verzekerd van jouw wintersport. Maar let nog wel even op het volgende.

Als je op wintersport gaat en je komt lelijk ten val dan wil je niet zelf volledig opdraaien voor de kosten. Of je recht hebt op een vergoeding hangt af van de soort sport. Per wintersport verschilt de dekking en vergoeding van ongevallen. Schat vooraf de risico’s goed in.

Met de aanvullende dekking Wintersport en bijzondere sporten kan jij je verzekeren voor onvoorziene uitgaven als gevolg van een ongeval en beschadiging of vermissing van je uitrusting en materiaal. Dekking voor medische kosten, waarmee je de totale medische kosten vergoed krijgt, moet aanvullend worden afgesloten.

Buckelskiën, ski-safari en off-piste skiën

Buckelskiën en off-piste skiën worden steeds populairder. Helaas zijn de risico’s op blessures en een ongeval ook groter. Ook bij deze sporten betaal je een extra premie. Dan krijg je bij een ongeval onvoorziene kosten van medische behandeling en vervoer naar het ziekenhuis vergoed als je dekking medische kosten hebt. Bij blijvende invaliditeit of overlijden krijg je geen vergoeding.

Freestyle-(ski-)figuurspringen, ski-alpinisme

Voor de beoefenaars van sporten als freestyle-figuurspringen, vergelijkbaar met (half pipe) skateboarden of voor bergbeklimmers gelden weer andere regels. Schade door beoefening van deze sporten wordt niet vergoed.

Skiën en snowboarden

De meeste Nederlanders gaan skiën of snowboarden. Vooral bij snowboarden vallen relatief veel gewonden. Voor deze sporten betaal je een extra premie als je de dekking medische kosten hebt afgesloten. Als je letsel oploopt dan heb je recht op vergoeding van onvoorziene kosten zoals medische behandeling op de berg, met de banaan naar het dal, en verder vervoer naar het ziekenhuis. Ook als je door het ongeval invalide wordt of overlijdt, krijg je een vergoeding als je de ongevallendekking hebt afgesloten.

Schaatsen, sleeën, bergwandelen

Als je gaat schaatsen op natuurijs, met je kinderen gaat sleeën of gaat sneeuw wandelen door de bergen kan je best wel eens lelijk vallen. Bij schade door deze sporten krijg je de onvoorziene kosten vergoed. Denk hierbij aan de medische behandeling ter plaatse, maar ook het vervoer (per helikopter of ambulance) naar het ziekenhuis. Blijvend letsel, zoals invaliditeit of overlijden, wordt vergoed tot een maximaal bedrag.

Andere sporten of wedstrijdsport

Ben je van plan een andere wintersport te beoefenen? Bekijk hoe eventuele schade vergoed wordt in de tabel bijzondere sporten. Als je deelneemt aan wedstrijden, anders dan schaatsen en je krijgt schade? Dan wordt deze niet vergoed.

Kortlopende wintersport reisverzekering Unigarant

De kortlopende wintersport reisverzekering van Unigarant kan je zelf indelen en op maat maken. Je zorgt er dus zelf voor dat je verzekering naadloos aansluit bij jouw wintersportvakantie en je geen premie betaalt voor zaken die je niet wilt verzekeren.

 • Als er iets gebeurt, krijg je hulp van de ANWB Alarmcentrale. Op elk moment van de dag, waar je ook bent.
 • Jouw kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd.
 • Je kiest zelf hoe je verzekerd wilt zijn. Zodat jouw verzekering helemaal bij je past. En zodat je niet meer betaalt dan nodig is.

Heb je nog geen kortlopende wintersport reisverzekering? Bereken de premie of sluit hem hieronder af:

Doorlopende reisverzekering met wintersportdekking van Unigarant

Met de Unigarant Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar door voor alle vakanties en weekendjes weg verzekerd.

 • Het hele jaar door verzekerd.
 • De beste prijs/kwaliteitverhouding volgens de Consumentenbond 2018.
 • Kinderen tot vijf jaar gratis meeverzekerd.
 • Vijf sterren van de verzekeringsvergelijker MoneyView.
 • Ook annuleringsdekking voor concerten, evenementen en theatervoorstellingen.
 • Samengestelde reizen zijn meeverzekerd.

Heb je nog geen doorlopende reisverzekering? Bereken de premie of sluit hem hieronder af:

Off piste skiën bij Unigarant

Off piste skiën wordt steeds populairder. Helaas zijn de risico’s op blessures en een ongeval ook groter. Voor het verzekeren van dit extra risico gelden bij Unigarant strikte voorwaarden.

Strikte voorwaarden

Je krijgt alleen een vergoeding bij schade als je off-piste gaat skiën onder begeleiding van een gediplomeerde gids én als er geen lawinegevaar is (lawinewaarschuwingscode is lager dan 4). In alle andere gevallen krijg je geen vergoeding.

Medische kosten

Als je bij het off-piste skiën lelijk valt, dan worden de kosten van een medische behandeling op de piste en met de banaan naar beneden en/of het vervoer per ambulance of helikopter naar het ziekenhuis vergoed als je de dekking Wintersport met bijzondere sporten hebt afgesloten. Met de dekking Medische kosten worden alle medische kosten vergoed. Heb je deze dekking niet? Dan wordt de behandeling vergoed tegen Nederlands prijspeil.

Ongevallendekking

Als je door een ongeval bij het off-piste skiën blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt, dan krijg je geen vergoeding. Deze kosten moet je zelf betalen.

Advies

Schat vooraf de risico’s goed in, maar ga niet ongeoefend en zonder gids buiten de piste skiën. Zeker niet als door de lokale autoriteiten gewaarschuwd wordt voor lawinegevaar of als dit verboden is. Laat ook altijd aan reisgenoten weten waar je gaat skiën en hoe laat je verwacht weer in het dal te zijn.

Vergoeding andere wintersporten

Hier lees je wat Unigarant zal vergoeden voor de meest voorkomende wintersporten.

Vragen?

Heb je een vraag over wintersport reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739