vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Op vakantie met je huisdier? Denk aan je reisverzekering!

Op vakantie met je huisdier? Denk aan je reisverzekering!

Op vakantie met je huisdier? Denk aan je reisverzekering!

Steeds meer Nederlanders nemen een huisdier mee op vakantie, bijvoorbeeld een hond of kat. Wanneer je op reis gaat sluit je meestal een reis- en annuleringsverzekering af voor jezelf. Maar indien je een huisdier meeneemt kan deze ook van toepassing zijn op je huisdier.

Reisverzekering ook voor je huisdier

Bij een aantal reisverzekeraars in Nederland vallen huisdieren, zoals: hond, kat of paard onder de dekking van de reisverzekering. Mocht je medische kosten moeten maken voor je huisdier in het buitenland, dan kun je deze kosten claimen bij je reisverzekeraar. Er geldt natuurlijk een maximum bedrag voor deze vergoedingen. Zelfs repatriëring valt onder de dekking. Wanneer het baasje onverwachts naar huis moet, worden ook de repatriëringkosten voor het huisdier vergoed.

Annuleren omdat je huisdier ziek is

Heb je een annuleringsverzekering afgesloten en is je huisdier vlak voor aanvang van de reis gewond, ernstig ziek of overleden? Dan mag je de reis kosteloos annuleren bij Allianz Global Assistance. Een voorwaarde hierbij is dat je moet kunnen aantonen dat je de eigenaar bent en de dierenarts moet kunnen verklaren dat jouw huisdier ten tijde van het boeken in goede gezondheid verkeerde.

Regels voor Europa

Wanneer je binnen de EU op reis gaat met een hond, kat of fret is een inenting tegen rabiës (hondsdolheid) verplicht. Een transponderchip of leesbare tatoeage is tevens verplicht. Het dier moet in het bezit zijn van een dierenpaspoort, welke door je dierenarts wordt afgegeven. In een aantal landen; Ierland, Malta, het Verenigd Koninkrijk en Zweden worden aanvullende gezondheidtesten uitgevoerd. Hiermee controleren de instanties of de inentingen van je huisdier afdoende is geweest. Een teken- en wormbehandeling kan ook verplicht worden gesteld. Vraag daarom altijd advies bij je dierenarts over de regels voor het land van bestemming wanneer je een huisdier meeneemt op vakantie.

Ga je op reis en neem je jouw huisdier mee? Controleer dan de polisvoorwaarden van je reisverzekering. Je weet dan of, en waarvoor je huisdier verzekerd is. Lees hier meer over reisverzekeringen voor je huisdier. Heb je nog geen reisverzekiring iclusief huisdieren, overweeg dan de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Een reisverzekering voor jezelf en je huisdier afsluiten?

Bij Reisverzekeringblog kun je eenvoudig een reisverzekering van Allianz Global Assistance voor jezelf en je huisdier afsluiten.

Huisdieren: hond, kat of paard

Onder huisdier verstaat Allianz Global Assistance een hond, kat of paard. Ongeregistreerde dieren als cavia’s, fretten, goudvissen, konijnen etc. vallen daarom niet onder de dekking van deze reisverzekering. Tevens moet je aan kunnen tonen dat het huisdier jouw eigendom is.

Terugreiskosten huisdier
De kosten voor het repatriëren van je huisdier worden door Allianz Global Assistance vergoed indien deze het gevolg zijn van een verzekerde gebeurtenis.

Medische kosten huisdieren
De medische kosten voor je huisdier zijn meeverzekerd in de rubriek medische kosten van jouw eigen reisverzekering. Per reis geldt er een maximum aan medische kosten per hond van € 125,-. Per polis kan er maximaal € 250,- voor alle huisdieren samen worden uitgekeerd.

Annuleringsverzekering voor je hond
Wanneer je een Annuleringsverzekering hebt afgesloten bij Allianz Global Assistance, dan kun je hier in bepaalde situaties gebruik van maken. bijvoorbeeld als jouw huisdier binnen zeven dagen voor vertrek iets overkomt. In de volgende situaties kun je een beroep doen op deze verzekering:

  • Bij overlijden van je huisdier.
  • Bij een levensgevaarlijke ziekte van je huisdier.
  • Bij het oplopen van een levensgevaarlijk letsel van je huisdier.
  • Je mag dan je reis annuleren en de annuleringskosten worden vergoed.

Over Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is onderdeel van de Allianz Group, één van de grootste verzekeraars en vermogensbeheerders ter wereld. Deze organisatie is wereldwijd marktleider in hulpverlening, reisverzekeringen en persoonlijke diensten. Allianz Global Assistance Group opereert met bijna 10.000 medewerkers op vijf continenten, in meer dan 28 landen. 250 miljoen klanten profiteren van de diensten van de groep, dat is 4% van de hele wereldbevolking. In 2011 heeft de groep 49 miljoen telefoontjes aangenomen en in totaal 18 miljoen dossiers afgehandeld.

Sluit vandaag nog online de complete kortlopende reisverzekering af van Allianz Global Assistance en ga met een gerust gevoel met je hond op vakantie.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op:  Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739