vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Kortlopende fietsverzekering Allianz Global Assistance biedt verlengde garantie voor e-bikes

Kortlopende fietsverzekering allianz global assistance biedt verlengde garantie voor e-bikes

JFs Pic S. Thielemann / Shutterstock.com

Allianz Global Assistance breidt haar Kortlopende Fietsverzekering uit met een extra garantie voor e-bikes. Wie kiest voor deze dekking kan rekenen op reparatie of vervanging van de accu en aandrijving indien er een defect optreedt, ook na het verstrijken van de fabrieksgarantie.

Het aantal e-bikes dat in Nederland rondrijdt, is de laatste jaren explosief toegenomen. In 2012 reden er volgens de RAI branchevereniging ongeveer 1 miljoen elektrische fietsen in Nederland, in 2016 waren dat er al 1,4 miljoen. Daarnaast groeide de e-bike markt dit jaar met 11,6% ten opzichte van 2017. Hiermee staat Nederland in Europa op een tweede plaats na Duitsland als het gaat om de verkoop van elektrische fietsen. Met die groei nam ook het aantal problemen met de e-bikes toe, en vooral die met de accu, zo constateerde het RADAR testpanel van 20.000 e-bike bezitters in een onderzoek.

Accuproblemen

Ruim 1 op de 5 e-bikebezitters (21%) meldden in dat onderzoek weleens problemen met de e-bike en met name met de accu te hebben gehad. Zo zou de levensduur tegenvallen en zorgde het opladen van de accu voor de nodige storingen. Tegelijkertijd meldt het AD dat het aantal branden met accu’s aanzienlijk toeneemt, en zelfs explosies komen voor. Wie hierover een klacht bij de winkelier of fabrikant neerlegt, wordt lang niet altijd tevreden gesteld.

Het is voor Allianz Global Assistance een van de redenen om klanten juist op de accu meer zekerheid te bieden. De meeste mankementen aan de accu zijn niet gedekt onder de dekking Schade. Wie na de fabrieksgarantie van gemiddeld 2 jaar problemen met de accu krijgt, moet soms flink in de buidel tasten. De aanschaf van een nieuwe kost al gauw zo’n 400 euro.

Kortlopende fietsverzekering

Per 1 december wijzigt Allianz Global Assistance haar Kortlopende Fietsverzekering. Een van de veranderingen voor de Kortlopende Fietsverzekering is de mogelijkheid om een verlengde e-bike garantie af te sluiten. Accu’s die defect zijn worden met deze dekking kosteloos gerepareerd of vervangen. Daarnaast zijn ook problemen gedekt die zich aan de motor of het display voordoen.

Vragen?

Heb je een vraag over de tijdelijke ‘Fietsverzekering met doorfietsgarantie’ of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739