vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisverzekering voor lang verblijf Thailand met verklaring voor visumaanvraag

Reisverzekering voor lang verblijf Thailand met verklaring voor visumaanvraag
Reisverzekering voor lang verblijf Thailand met verklaring voor visumaanvraag

Heb je een Engelstalige verzekeringsverklaring(40.000/400.000 Baht Out/In Patient en 100.000 US-dollar voor Covid-19) nodig voor de aanvraag van een visum voor Thailand? Die kan je hier gratis verkrijgen bij het afsluiten van een reisverzekering met dekking voor medische kosten en werelddekking.

Ga je voor langer dan 180 dagen naar Thailand, bijvoorbeeld om te overwinteren? Dan ontvang je hier van Allianz Global Assistance een gratis verzekeringsverklaring voor Thailand, wanneer je een Globetrotter verzekering afsluit (maximaal 24 maanden geldig). Ook voor de aanvraag van een visum voor Thailand (40.000/400.000 Baht Out/In Patient).

De premie voor de Globetrotter Verzekering met verzekeringsverklaring voor Thailand is zeer ginstig. Zo ben je, ongeacht je leeftijd, voor een verblijf van 8 maanden in Thailand, slechts eenmalig € 251,98 kwijt. Je bent dan wereldwijd verzekerd voor SOS-kosten en medische kosten (medische kosten tegen kostprijs)!

Let op: Deze verzekering is een aflopende verzekering en kan je na 24 maanden niet verlengen. Je kan wel weer een nieuwe Globetrotter Verzekering afsluiten als je weer terug in Nederland bent. De verzekering is dus niet geschikt voor een definitief verblijf in Thailand (emigratie) omdat deze maximaal 2 jaar geldig is.

Weet je niet voor hoelang je naar Thailand gaat? Tussentijds kun je de verzekering wel online verlengen. Kom je eerder terug en heb je geen schade gemeld? Dan krijg je de premie voor niet gereisde maanden terug.

Let op: Allianz verstrekt momenteel geen verklaringen voor Thailand meer.

Een alternatief kan je hier vinden: Covid verzekering voor Thailand

Inreisbeperkingen voor Thailand ivm Corona

Door de COVID-pandemie kan je niet meer zomaar naar Thailand reizen. Neem voor je op reis gaat en voordat je een u vliegticket boekt eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand in Den Haag (informatie in het Engels) of je wordt toegelaten en of je een visum nodig hebt of niet.

Toegang tot Thailand kan alleen als je in het bezit bent van een door de Thaise autoriteiten afgegeven Certificate of Entry (COE). Als je naar Thailand wilt reizen, moet je voor je vertrek je eerst registreren bij de Thaise overheid. Voor registratie en meer informatie hoe de procedure loopt zie de website van de Thaise overheid (informatie in het Engels).

Deze inreisvoorwaarden gelden ook als je gebruik wilt maken van de Phuket Sandbox (per 1 juli 2021) en voor Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao vanaf 15 juli 2021 (reizigers die volledig zijn gevaccineerd hoeven voor een verblijf op de genoemde eilanden niet verplicht in quarantaine). Reis je via Bangkok en ga je daar 14 dagen in quarantaine dan moet je tevens een CoE aanvragen.

Quarantainemaatregelen in Thailand

Bij aankomst in Thailand moeten alle reizigers (ook als je volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19) verplicht 14 dagen in quarantaine gaan in speciale quarantainehotels. De kosten voor dit hotel zijn voor eigen rekening. Thuisquarantaine is niet toegestaan.

Als tijdens jouw verblijf in Thailand wordt geconstateerd dat je COVID hebt, dan volgt verplichte ziekenhuisopname of quarantaineverblijf in een veldhospitaal. Dat geldt ook als je geen symptomen van COVID vertoont (asymptomatisch). Ook in die gevallen geldt dat thuisquarantaine niet is toegestaan..

Gratis Engelstalige verzekeringsverklaring voor visumaanvraag

Allianz geeft gratis bij de kortlopende-, doorlopende- en de langverblijf reisverzekering, een Engelstalige verzekeringsverklaring af waarin de “40.000/400.000 Baht Out/In Patient” voor een visumaanvraag specifiek staat vermeldt. Daarnaast kan in diezelfde verklaring komen te staan dat men tevens verzekerd is voor Covid-19 voor ten minste 100.000 US-dollar, voor de duur van het verblijf. Dus sla je twee vliegen in een klap!

Een dergelijke verklaring is kosteloos, wanneer je de Globetrotter Verzekering voor lang verblijf (maximaal 24 maanden afsluit). Je dient wel medische kosten en werelddekking mee te verzekeren.

Korter verblijf? Kies dan voor de doorlopende reisverzekering

Ga je minder dan 180 dagen naar Thailand dan is de doorlopende reisverzekering een voordelige optie. Je dient ook dan medische kosten en werelddekking mee te verzekeren. Een doorlopende reisverzekering voor Thailand met een Covid- en visum verzekeringsverklaring heb je al vanaf € 3,81 per maand. Meer informatie: doorlopende reisverzekering Thailand.

Let op: Deze verklaring wordt alleen afgegeven zolang Thailand een code groen of geel reisadvies heeft! Bij een reisadvies code oranje of rood kan er geen Engelstalige verzekeringsverklaring worden afgegeven.

Naar Thailand voor langere tijd? Visum en verzekeringsverklaring verplicht!

Wie naar Thailand wil reizen heeft voor meerdere soorten visa een verzekeringsverklaring nodig. De Thaise ambassade in Den Haag wil dat je bij bepaalde visa soorten de volgende Engelstalige verklaring kan overleggen:

An original health insurance policy which covers the length of stay in Thailand with no less than 40,000 THB coverage for outpatient treatment and no less than 400,000 THB for inpatient treatment.

Bron: thaise ambassade

Voor welke visa heb je een verzekeringsverklaring nodig?

Voor de onderstaande visumsoorten heb je een 40.000/400.000 Baht Out/In Patient verklaring nodig:

Let op: De 100.000 US-dollar COVID-19 verzekering is altijd een eis (tot nu toe), het maakt daarbij niet uit of je met een visum, visumvrijstelling of een re-entry Thailand binnen komt.

Een 40.000/400.000 Baht Out/In Patient verklaring en een Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand

Vanaf nu gaat Allianz Global Assistance (de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld) dus zowel een 40.000/400.000 Baht Out/In Patient verklaring, als een 100.000 US-dollar Covid-19 verzekeringsverklaring afgeven. Je dient daarvoor wel eerst een kortlopende- of doorlopende reisverzekering af te sluiten, inclusief medische kosten en werelddekking. De voordelen hiervan:

 • Je hoeft niet meer extra een dure ziektekostenverzekering af te sluiten.
 • De Globetrotter Verzekering kan je afsluiten voor minimaal 2 maanden en maximaal 24 maanden.
 • Geschikt voor lang verblijf in Thailand zoals overwintering.
 • Er worden geen leeftijdstoeslagen gehanteerd, dus de premie is zeer gunstig.
 • Iedereen wordt geaccepteerd ongeacht je gezondheid.
 • Iedereen wordt geaccepteerd ongeacht je leeftijd, al ben je 99 jaar.
 • De 40.000/400.000 Baht Out/In Patient verklaring is gratis. Deze wordt op verzoek aangemaakt en per e-mail aan je verzonden.
 • Ook de Covid-19 verzekeringsverklaring van minimaal 100.000 US-dollar voor Thailand is gratis. Deze wordt op verzoek aangemaakt en per e-mail aan je verzonden.
 • Beide dekkingen worden in 1 verklaring gezet.
 • De premie voor de Globetrotter Verzekering met verzekeringsverklaring voor Thailand is zeer voordelig. Zo ben je voor eenmalig € 251,98 al voor 8 maanden verzekerd!

Let op: De Globetrotter Verzekering kan je alleen afsluiten als je nog in Nederland bent en in Nederland ingeschreven staat. Woon je definitief in Thailand, ben je al op reis of ben je uitgeschreven in Nederland, dan kan je geen gebruik maken van deze reisverzekering.

Voor wie is de Globetrotter Verzekering geschikt?

De Globetrotter Verzekering is speciaal voor iedereen die voor langere tijd naar Thailand gaat. De Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance kan je afsluiten voor minimaal 2 maanden en maximaal 24 maanden. Het is een aflopende verzekering, dat betekent dat de verzekering automatisch stopt op de door jou aangegeven einddatum. Besluit je tussentijds nog langer te blijven? Dan verleng je heel eenvoudig online je verzekering. En als je besluit eerder terug te komen dan verwacht, krijg je het niet gebruikte deel van je verzekeringspremie terug, indien je geen schade hebt gehad. De Globetrotter Verzekering is o.a. geschikt voor iedereen die:

 • Voor langere tijd naar Thailand gaat (2 tot 24 maanden).
 • Gaat overwinteren in Thailand.
 • In Thailand gaat werken, studeren of stage gaat lopen.

Waarom de Globetrotter Verzekering?

De Globetrotter Verzekering betekent:

 • Betaal nooit teveel: je bepaalt zelf je dekking.
 • De keuze voor een dekking die al je medische kosten vergoedt.
 • Gratis medisch advies van een arts, ook over inentingen.
 • Een voorschot van een Western Union wisselkantoor als je je pinpas of creditcard kwijtraakt.

Allianz Global Assistance betekent:

 • Eigen alarmcentrales in 36 landen: 24/7 bereikbaar en altijd dichtbij.
 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld met meer dan 50 jaar ervaring.
 • Eigen database met inzicht over kwaliteit van ziekenhuizen wereldwijd.
 • Meerdere keren gekozen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.

Dit zijn de extra services:

 • Personal Assistant: zoekt samen met jou antwoord op al je vragen, ook als de nood minder hoog is.
 • SMS Assistant: gratis sms of e-mail alerts die je waarschuwen bij nood in jouw reisgebied.
 • Geldservice: je krijgt een voorschot van een Western Union kantoor als je je betaalpas kwijtraakt.
 • Online schade melden: je schade wordt binnen 5 werkdagen afgehandeld bij een online melding.

Hoe kom ik aan een Engelstalige 40.000/400.000 Baht Out/In Patient verzekeringsverklaring en en Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand?

Een Engelstalige 40.000/400.000 Baht Out/In Patient verklaring en een Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand met vermelding van de 100.000 dollar is eenvoudig te verkrijgen.

 • Stap 1. Sluit hier op deze website online een Globetrotter Verzekering af met minimaal medische kosten en werelddekking.
 • Stap 2. Wacht tot je de polis per e-mail hebt ontvangen (meestal binnen 10 minuten).
 • Stap 3. Stuur een e-mail met vermelding van je polisnummer en de periode van verblijf naar info@reisverzekeringblog.nl en vraag om de Engelstalige 40.000/400.000 Baht Out/In Patient verklaring en de Covid-19 verzekeringsverklaring voor een CoE.
 • Stap 4. Deze verklaring wordt aangemaakt en per e-mail naar je verzonden (de wachttijd daarvoor varieert, maar reken op een aantal werkdagen).

Let op: Mocht het zo zijn dat de verklaring van Allianz door de Thaise ambassade wordt afgewezen dan wordt de reisverzekering geannuleerd en ontvang je de betaalde premie volledig retour. Je loopt dus geen risico. Dat geldt ook als Thailand oranje of rood zou kleuren alvorens je naar Thailand kan reizen. 

Globetrotter Verzekering voor lang verblijf in Thailand afsluiten

Wil je een gratis 40.000/400.000 Baht Out/In Patient en een Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand bij een Globetrotter Verzekering, sluit dan hieronder de reisverzekering af (minimaal medische kosten en werelddekking is verplicht):

Premie en aanvullende dekkingen

Je kan de basisdekking, SOS hulpverlening uitbreiden met dekkingen die jij belangrijk vindt. In de onderstaande tabel staan de premies vermeldt. Wil je weten wat jij moet betalen maak dan een vrijblijvende premieberekening.

ALGEMENE DEKKINGENEUROPA
SOS-Hulpverlening
- Tot 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 9,45
€ 9,90
Bagage
- Budget
- Comfort
- Premium
.
€ 2,70
€ 5,40
€ 8,10
Medische kosten
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 7,65
€ 26,55
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
ALGEMENE DEKKINGENWERELD
SOS-Hulpverlening
- Tot 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 18,-
€ 19,80
Bagage
- Budget
- Comfort
- Premium
.
€ 3,15
€ 6,30
€ 9,45
Medische kosten
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 9,-
€ 31,05
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
Bovenstaande premies gelden per 1 oktober 2018. Minimale premie is twee maanden. Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over een Allianz reisverzekering voor Thailand met een Engelse verzekeringsverklaring voor 40.000/400.000 Baht Out/In Patient verklaring en een Covid-19 verzekeringsverklaring voor een CoE? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 08 tijdens kantooruren op werkdagen of stuur een e-mail naar info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739