vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering met medische kosten verplicht voor Rusland – Hier gratis Engelstalige verklaring!

Reisverzekering met medische kosten verplicht voor Rusland
Reisverzekering met medische kosten verplicht voor Rusland

Reizigers die van plan zijn Rusland te bezoeken, moeten een bewijs kunnen overleggen dat zij verzekerd zijn tegen ziektekosten tijdens het verblijf in de Russische Federatie.

Je kunt hiervoor een reisverzekering met dekking voor medische kosten afsluiten (werelddekking). Een ziektekostenverzekering met wereldwijde dekking is ook toegestaan.

Visum en reisverzekering voor Rusland

Iedereen die naar Rusland reist, moet eerst een visum aanvragen. Bij de visumaanvraag is een document verplicht waaruit blijkt dat je verzekerd bent tegen ziektekosten in de Russische Federatie. Dat kan met een Engelstalige verklaring van je reisverzekeraar. Deze verklaring moet je ook bij je hebben wanneer je door Rusland reist. De geldigheidsduur van de reisverzekering moet gelijk zijn aan de visumperiode.

Engelstalige verklaring

Let er altijd op dat expliciet op de verklaring moet worden vermeld dat de reisverzekering geldig is in de Russische Federatie of wereldwijd. Een kopie van een verzekeringspasje is niet toegestaan. Op deze pagina zie je een voorbeeld van de Engelstalige verzekeringsverklaring van reisverzekeraar Allianz Global Assistance.

Reisverzekering met dekking medische kosten verplicht

In de verklaring moet staan dat de medische kosten door de verzekeraar worden vergoed. De dekking medische kosten valt over het algemeen niet onder de standaard dekking van een reisverzekering, maar dient aanvullend te worden afgesloten. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een reisverzekering.

Hoe vraag je een Engelstalige verklaring voor Rusland aan?

Wie van plan is om naar Rusland te reizen, kan bij ons een Engelstalige verklaring opvragen, indien je reisverzekering bij ons hebt afgesloten of van plan bent dat te doen. Op deze verklaring staat waar je voor verzekerd bent en waar deze verzekering geldig is. Je kunt een Engelstalige verklaring bij ons aanvragen door een email te sturen naar: info@reisverzekeringblog.nl onder vermelding van de N.A.W. gegevens en het polisnummer. Dat geldt natuurlijk ook als je een doorlopende reisverzekering hebt. Voorwaarde is wel dat je de reisverzekering bij ons hebt afgesloten, anders kunnen wij je niet helpen.


Voorbeeld van een verzekeringsverklaring voor Rusland

Hieronder zie je een voorbeeld van een geldige Engelstalige verzekeringsverklaring voor Rusland: Engelse-verklaring-Rusland1


Kortlopende reisverzekering voor Rusland afsluiten

Bij ReisverzekeringBlog.nl kan je zelf eenvoudig een reisverzekering met medische kosten voor Rusland afsluiten. Je hebt de keuze uit drie reisverzekeraars. Eerst bereken je de premie. Dan vul je jouw persoonsgegevens in. Als laatste stap, betaal je de tijdelijke reisverzekering. De polis van de tijdelijke reisverzekering ontvang je direct in je mailbox! Stuur ons daarna een e-mailtje dat je een verzekeringsverklaring voor Rusland nodig hebt.

Wat kost een reisverzekering?

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance heb je al v.a. € 1,40 per dag. Wat de reisverzekering uiteindelijk kost hangt van meerdere factoren af. Ga je een gevaarlijke sport beoefenen of kies je voor een avontuurlijke vakantie? Dan is het risico dat er iets gebeurt groter, dan wanneer je alleen op het strand gaat liggen. Zie hier ons premie-0verzicht:

Premie Kortlopende Reisverzekering*Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,90
----------
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 1,40
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,6% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,6% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,6% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

Makkelijk en keuzevrijheid

Wat wil je verzekeren, en wat niet? Dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. De uitstekende Kortlopende Reisverzekering is volledig aan te passen aan je wensen. Als je daarnaast ook de Kortlopende (Dubbel-Zeker) Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, heb je nog een zorg minder. De beste kortlopende reis- en annuleringsverzekering kan je gemakkelijk zelf online samenstellen, je hebt de keuze uit:

  • Europa- of werelddekking
  • Reisongevallen
  • Medische Kosten
  • Geld en reischeques
  • Automobilistenhulpverzekering
  • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
  • Annuleringsverzekering

Je hebt bij de reisverzekering van Allianz Global Assistance de keuze uit drie verzekeringsgebieden:

  • Europa
  • Wereld exclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada
  • Wereld inclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada

Tot Europa rekenen we ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd

Kinderen die op de ingangsdatum van de Kortlopende Reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. Zo zijn kinderen tot en met 4 jaar bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor dezelfde risico’s verzekerd als die van de medeverzekerde ouders/begeleiders.

Medische kosten volledig gedekt

Als je zonder reisverzekering op vakantie gaat, dan kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Medische kosten kunnen al snel hoog oplopen. Zeker in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander tarief. Meestal vergoedt je zorgverzekeraar, dat wat in Nederland gangbaar is. Het meerdere komt dan voor eigen rekening. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance worden al je onvoorziene medische kosten vergoed.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de verplichte reisverzekering met medische kosten voor Rusland (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Is een (reis)verzekering verplicht voor Rusland?

Ja. Iedereen die naar Rusland reist, moet een visum aanvragen. Dit kan bij de visumbalie Rusland VHS (tegenover het Russische consulaat) of je kan een visum online aanvragen via visa.kdmid.ru. Een onderdeel van de visumaanvraag is, dat je moet aantonen verzekerd te zijn tegen medische kosten. Dat kan met een reisverzekering met dekking voor medische kosten.

Hoe kom ik aan een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Rusland?

Sluit eerst bij ons een kortlopende- of doorlopende reisverzekering met dekking voor medische kosten af. Neem daarna per e-mail contact met ons op voor de Engelstalige verzekeringsverklaring voor Rusland (Russische Federatie). Vermeld daarbij altijd je polisnummer. Heb je een doorlopende reisverzekering afgesloten vermeld dan ook wanneer je naar Rusland reist en de wanneer je weer terug naar Nederland gaat.

Waar moet een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Rusland aan voldoen?

Voor een aanvraag van een visum moet je kunnen aantonen dat je verzekerd bent tegen ziektekosten in Rusland. Dit kan door bij je visum aanvraag een Engelstalige verklaring van (reis)verzekering bij te voegen. Deze verklaring moet je ook bij je hebben wanneer je door Rusland reist. Een kopie van een verzekeringspasje is niet voldoende en word ook niet toegestaan.
Op de verklaring moet expliciet vermeld worden dat medische kosten door de (reis)verzekeraar wordt vergoed en de (reis)verzekering geldig is in de Russische Federatie of wereldwijd. De geldigheidsduur van de (reis)verzekering moet gelijk zijn aan de visum periode. De verklaring van reisverzekering van Allianz Global Assistance wordt door de Russische autoriteiten geaccepteerd.

Wat valt er onder de reisverzekering voor Rusland?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport en andere dekkingen.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering voor Rusland afsluiten?

Een reisverzekering voor Rusland afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739