vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche verzekeringen
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisverzekering met medische kosten verplicht voor Rusland – Hier gratis Engelstalige verklaring!

Reizigers die van plan zijn Rusland te bezoeken, moeten een bewijs kunnen overleggen dat zij verzekerd zijn tegen ziektekosten tijdens het verblijf in de Russische Federatie.

Je kunt hiervoor een reisverzekering met dekking voor medische kosten afsluiten (werelddekking). Een ziektekostenverzekering met wereldwijde dekking is ook toegestaan.

Visum en reisverzekering voor Rusland

Iedereen die naar Rusland reist, moet eerst een visum aanvragen. Bij de visumaanvraag is een document verplicht waaruit blijkt dat je verzekerd bent tegen ziektekosten in de Russische Federatie. Dat kan met een Engelstalige verklaring van je reisverzekeraar. Deze verklaring moet je ook bij je hebben wanneer je door Rusland reist. De geldigheidsduur van de reisverzekering moet gelijk zijn aan de visumperiode.

Engelstalige verklaring

Let er altijd op dat expliciet op de verklaring moet worden vermeld dat de reisverzekering geldig is in de Russische Federatie of wereldwijd. Een kopie van een verzekeringspasje is niet toegestaan. Op deze pagina zie je een voorbeeld van de Engelstalige verzekeringsverklaring van reisverzekeraar Allianz Global Assistance.

Reisverzekering met dekking medische kosten verplicht

In de verklaring moet staan dat de medische kosten door de verzekeraar worden vergoed. De dekking medische kosten valt over het algemeen niet onder de standaard dekking van een reisverzekering, maar dient aanvullend te worden afgesloten. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een reisverzekering.

Hoe vraag je een Engelstalige verklaring voor Rusland aan?

Wie van plan is om naar Rusland te reizen, kan bij ons een Engelstalige verklaring opvragen, indien je reisverzekering bij ons hebt afgesloten of van plan bent dat te doen. Op deze verklaring staat waar je voor verzekerd bent en waar deze verzekering geldig is.

Je kunt een Engelstalige verklaring bij ons aanvragen door een email te sturen naar: info@reisverzekeringblog.nl onder vermelding van de N.A.W. gegevens en het polisnummer. Dat geldt natuurlijk ook als je een doorlopende reisverzekering hebt. Voorwaarde is wel dat je de reisverzekering bij ons hebt afgesloten, anders kunnen wij je niet helpen.


Voorbeeld van een verzekeringsverklaring voor Rusland

Hieronder zie je een voorbeeld van een geldige Engelstalige verzekeringsverklaring voor Rusland:

Engelse-verklaring-Rusland1


Kortlopende reisverzekering voor Rusland afsluiten

Bij ReisverzekeringBlog.nl kan je zelf eenvoudig een reisverzekering met medische kosten voor Rusland afsluiten. Je hebt de keuze uit drie reisverzekeraars. Eerst bereken je de premie. Dan vul je jouw persoonsgegevens in. Als laatste stap, betaal je de tijdelijke reisverzekering. De polis van de tijdelijke reisverzekering ontvang je direct in je mailbox! Stuur ons daarna een e-mailtje dat je een verzekeringsverklaring voor Rusland nodig hebt.


logo-Allianz-Global-Assista

Sluit hier een kortlopende reisverzekering af met een gratis verzekeringsverklaring voor Rusland

Met deze tijdelijke reisverzekering ben je altijd verzekerd op de beste manier voor jouw reis naar Rusland. Het is mogelijk om de Kortlopende Reisverzekering aan te vullen met een annuleringsdekking. Je ontvangt van ons op verzoek een gratis verzekeringsverklaring voor de Russische Federatie.

√ Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.
√ Uitgebreide vergoeding van medische kosten.
√ Kinderen t/m 4 jaar gratis meeverzekerd.
√ Gratis Rusland verzekeringsverklaring.
√ Gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland in 2011 en 2013.

Premie Kortlopende Reisverzekering: v.a. € 2,50 p/d (Werelddekking).

 Reisverzekering met Europadekking  Sluit online af

Dekkingsoverzicht en voorwaarden Kortlopende Reisverzekering voor Rusland

Allianz Global Assistance (voorheen Allianz Global Assistance) is de grootste reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres om online een kortlopende reisverzekering af te sluiten!


Wat kost een reisverzekering?

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance heb je al v.a. € 1,60 per dag. Wat de reisverzekering uiteindelijk kost hangt van meerdere factoren af. Ga je een gevaarlijke sport beoefenen of kies je voor een avontuurlijke vakantie? Dan is het risico dat er iets gebeurt groter, dan wanneer je alleen op het strand gaat liggen. Zie hier ons premie-0verzicht:

Premie Kortlopende reisverzekering per dag

Europadekking

Werelddekking

Basisdekking

€ 1,60

€ 2,50

Medische kosten

€ 0,30

€ 0,40

Reisongevallen

€ 0,10

€ 0,10

Geld- en reischeques

€ 0,55

€ 0,55

Bijzondere- en wintersport

€ 1,10

€ 1,10

Langlaufen

€ 0,55

€ 0,55

Makkelijk en keuzevrijheid

Wat wil je verzekeren, en wat niet? Dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. De uitstekende Kortlopende Reisverzekering is volledig aan te passen aan je wensen. Als je daarnaast ook de Kortlopende (Dubbel-Zeker) Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, heb je nog een zorg minder. De beste kortlopende reis- en annuleringsverzekering kan je gemakkelijk zelf online samenstellen, je hebt de keuze uit:

 • Europa of werelddekking
 • Reisongevallen
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Langlaufen
 • Annuleringsverzekering

Kies eerst je dekkingsgebied. Europa: Alle Europese landen inclusief de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: Alle overige landen.

Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd

Kinderen die op de ingangsdatum van de Kortlopende Reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. Zo zijn kinderen tot en met 4 jaar bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor dezelfde risico´s verzekerd als die van de medeverzekerde ouders/begeleiders.

Medische kosten volledig gedekt

Als je zonder reisverzekering op vakantie gaat, dan kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Medische kosten kunnen al snel hoog oplopen. Zeker in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander tarief. Meestal vergoedt je zorgverzekeraar, dat wat in Nederland gangbaar is. Het meerdere komt dan voor eigen rekening. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance worden al je onvoorziene medische kosten vergoed. 100%. Waar je ook bent.

Vragen?

Heb je nog vragen over de verplichte reisverzekering voor Rusland? Neem dan contact met ons op:

Reisverzekering Blog

Telefoon 055-5400408

Of stuur een email:

contact Reisverzekering

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *