vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisverzekering Thailand met Covid verzekeringsverklaring voor CoE

Reisverzekering Thailand met Covid verzekeringsverklaring voor CoE
Reisverzekering Thailand met Covid verzekeringsverklaring voor CoE

Ben je op zoek naar een voordelige reisverzekering voor Thailand met een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring? Wij hebben hem! Je kan hier een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz afsluiten met een gratis Engelstalige Covid verzekeringsverklaring die is goedgekeurd door de Thaise ambassade in Den Haag.

De kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz met een gratis Engelstalige Covid verzekeringsverklaring voor Thailand is geschikt voor reizigers die niet langer dan 180 dagen in Thailand verblijven. Ga je langer naar Thailand dat is de Globetrotter Verzekering de beste optie, die kan je voor een maximaal duur van 24 maanden afsluiten.

Je dient voor alle genoemde reisverzekeringen daarvoor wel medische kosten en werelddekking mee te verzekeren.

Let op: Deze verklaring wordt alleen afgegeven zolang Thailand een code groen of geel reisadvies heeft! Bij een reisadvies code oranje of rood kan er geen Engelstalige verzekeringsverklaring worden afgegeven.

Let op: Allianz verstrekt momenteel geen verklaringen voor Thailand meer.

Een alternatief kan je hier vinden: Covid verzekering voor Thailand

Reisverzekering voor een Certificate of Entry (CoE)

Wie tijdens de pandemie naar Thailand wil reizen moet daarvoor een CoE aanvragen. Om een CoE bij de Thaise ambassade in Nederland te kunnen aanvragen moet je o.a. het volgende document overleggen:

Copy of Travel insurance policy that covers COVID and no less than 100,000 USD. The policy must cover the whole duration of your stay or the duration of your visa.

Bron: Thaise ambassade

Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand van Allianz

Een Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand bij Allianz biedt veel voordelen, zoals:

 • Je hoeft niet meer extra een dure ziektekostenverzekering af te sluiten.
 • Er worden geen leeftijdstoeslagen gehanteerd, dus de premie is zeer gunstig.
 • Iedereen wordt geaccepteerd ongeacht je gezondheid.
 • Ook geschikt voor oudere Thailandgangers, iedereen wordt geaccepteerd ongeacht je leeftijd, al ben je 99 jaar.
 • De Covid-19 verzekeringsverklaring van minimaal 100.000 US-dollar voor Thailand is gratis. Deze wordt op verzoek aangemaakt en per e-mail aan je verzonden.
 • De premie voor de kortlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring voor Thailand, v.a.: € 2,66 per dag.
 • Premie voor de doorlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring voor Thailand, v.a.: € 3,81 per maand (voor maximaal 60 dagen aaneengesloten, maar dit kan je optioneel uitbreiden naar 180 dagen).

Let op: Deze reisverzekeringen kunnen alleen worden afgesloten door ingezetenen van Nederland met een Nederlandse basiszorgverzekering. Woon je definitief in Thailand en ben je uitgeschreven in Nederland, dan kan je geen gebruik maken van de genoemde reisverzekeringen (wij hebben wel andere alternatieven, vraag naar de mogelijkheden).

Inreisvoorwaarden voor Thailand

Er gelden tijdens de corona pandemie gewijzigde inreisvoorwaarden voor Thailand. Wie naar Thailand wil reizen, voor een vakantie of een kort/lang verblijf, heeft daarvoor een Certificate of Entry (CoE) nodig. Deze kan worden aangevraagd bij de Thaise ambassade in Den Haag.

Om een CoE te kunnen krijgen moet je ook kunnen aantonen dat je verzekerd bent voor medische kosten in geval van een Corona besmetting. Hoewel Nederlanders wereldwijd tegen ziektekosten zijn verzekerd vanuit de basis zorgverzekering, eist de Thaise ambassade toch een Engelstalige verklaring met de specifieke vermelding dat men voor Covid-19 verzekerd is, voor een bedrag van minimaal 100.000 USD. De verzekering moet de totale duur van het verblijf in Thailand dekken. Wij noemen dit de Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring. Zonder deze verklaring krijg je geen CoE en kan je Thailand niet inreizen.

Deze inreisvoorwaarden gelden ook als je gebruik wilt maken van de Phuket Sandbox (per 1 juli 2021) en voor Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao vanaf 15 juli 2021 (reizigers die volledig zijn gevaccineerd hoeven voor een verblijf op de genoemde eilanden niet verplicht in quarantaine). Reis je via Bangkok en ga je daar 14 dagen in quarantaine dan moet je tevens een CoE aanvragen.

Hoe verkrijg ik een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand?

Een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand met vermelding van de 100.000 dollar is eenvoudig te verkrijgen.

 • Stap 1. Sluit hier op deze website online een kortlopende- of doorlopende reisverzekering af met minimaal medische kosten en werelddekking.
 • Stap 2. Wacht tot je de polis per e-mail hebt ontvangen (meestal binnen 10 minuten).
 • Stap 3. Stuur een e-mail met vermelding van je polisnummer en de periode van verblijf naar info@reisverzekeringblog.nl en vraag om de Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring voor een CoE.
 • Stap 4. Deze wordt aangemaakt en per e-mail naar je verzonden (de wachttijd daarvoor varieert, maar reken op een aantal werkdagen).

Let op: Mocht het zo zijn dat de verklaring van Allianz door de Thaise ambassade wordt afgewezen dan wordt de reisverzekering geannuleerd en ontvang je de betaalde premie volledig retour. Je loopt dus geen risico. Dat geldt ook als Thailand oranje of rood zou kleuren alvorens je naar Thailand kan reizen. 

Kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz afsluiten

Wil je een gratis Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand bij een kortlopende- of doorlopende reisverzekering, sluit dan hieronder de reisverzekering van jouw keuze af (minimaal medische kosten en werelddekking is verplicht):

Ga je voor langer tijd naar Thailand?

Ga je voor een langere periode naar Thailand (maximaal 180 dagen) dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over een Allianz reisverzekering voor Thailand met een Engelse verzekeringsverklaring voor Covid-19 voor een CoE? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 08 tijdens kantooruren op werkdagen of stuur een e-mail naar info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739