vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche verzekeringen
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisverzekering voor buitenlandse toeristen: Tourist Travel Insurance

Reisverzekering voor buitenlandse toeristen: Tourist Travel Insurance

Reisverzekering voor buitenlandse toeristen: Tourist Travel Insurance

De Tourist Travel Insurance van de Europeesche is een reisverzekering voor buitenlandse toeristen die naar Nederland komen.

Dat kan bijvoorbeeld een familiebezoek zijn. Met deze reisverzekering voor buitenlanders, kan men ook andere Europese landen bezoeken.

De Tourist Travel Insurance biedt een uitgebreide dekking voor buitenlandse toeristen in heel Europa en de landen aan de Middellandse Zee (met uitzondering van het land waar de verzekerde woont) en kan voor minimaal 14 dagen en maximaal 4 maanden worden afgesloten.

Premie reisverzekering buitenlandse toeristen

De premie voor de Tourist Travel Insurance bedraagt € 2,- per persoon per dag. Voor de uitbreiding Wintersport betaal je € 1,- per persoon per dag extra. De poliskosten bedragen eenmalig € 3,50 Je betaalt geen assurantiebelasting.

Reisverzekering afsluiten

Reisverzekering afsluitenEen reisverzekering voor buitenlandse toeristen afsluiten is erg eenvoudig. Meestal dezelfde dag (op werkdagen) ontvang je de polis digitaal per e-mail en wij versturen de polis ook per reguliere post.

Buitenlandse toeristen vanaf 70 jaar kunnen alleen geaccepteerd worden na overleg met de Europeesche en overhandiging van een Engelstalige doktersverklaring dat verzekerde in goede gezondheid verkeerd en in staat is om te reizen.

Geen leeftijdstoeslag

De reisverzekering voor buitenlandse toeristen, de Tourist Travel Insurance, kent geen leeftijdstoeslagen voor deze , ook niet wanneer men ouder is dan 70 jaar. Het eigen risico voor geneeskundige kosten, bedraagt: € 100,-

Schengenvisum

Toeristen van buiten Europa en niet-Schengenlanden hebben een Schengenvisum (Toeristenvisum) nodig om Nederland te bezoeken. Voor een dergelijk visum is het verplicht om een verzekering voor spoedeisende medische kosten en repatriëring af te sluiten. De Tourist Travel Insurance voldoet aan de eisen voor de aanvraag van een toeristenvisum. Mocht een visumaanvraag worden afgewezen dan betalen wij de premie terug.

Dekking Tourist Travel Insurance

Het verlenen van hulp, het vergoeden van buitengewone kosten en geneeskundige kosten valt onder de dekking van de toeristen reisverzekering.

 • Hulpverlening: je kunt 24 uur per dag rekenen op professionele hulp en advies bij ziekte of ongevallen via de Europeesche Hulplijn.
 • Repatriëring: kosten voor repatriëring (terugkeer naar thuisland) i.v.m. ziekte of overlijden.
 • Buitengewone kosten: kosten die in noodgevallen moeten worden gemaakt (zoals extra reis- of verblijfkosten) worden vergoed.
 • Geneeskundige kosten: geneeskundige kosten ten gevolge van een ongeval of ziekte gemaakt tijdens de geldigheidsduur van de verzekering zijn tot maximaal € 30.000,- verzekerd.
 • Tandheelkundige kosten: die gemaakt worden als gevolg van een ongeval zijn tot € 250,- verzekerd.
 • Diefstal van uw reisdocumenten: je ontvangt een vergoeding van max. € 125,-
 • Vertraagde aankomst van de bagage: je ontvangt max. € 250,-

Uitbreiding reisverzekering toeristen

De reisverzekering voor toeristen kan worden uitgebreid met een wintersportdekking voor een extra premie van € 1,- per persoon per dag.

Bijzondere voorwaarden

Het maximale uitlooprisico bedraagt 30 dagen. Dit betekent dat de dekking van de reisverzekering doorloopt indien je bijvoorbeeld door ziekenhuisopname, niet kan terugkeren naar het land van herkomst. De verzekering eindigt dan 30 dagen na de einddatum van de verzekering zoals vermeld op het polisblad.

Polisvoorwaarden

Wil je de voorwaarden doorlezen? Dat kan hier: Voorwaarden Tourist Travel Insurance.

Vragen?

Heb je vragen over de Tourist Travel Insurance? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

 1. Mijn moeder van 86 jaar oud komst op bezoek uit Zuid-Afrika vanaf 24 juni t/m 28 juli 2015.
  Ik wil graag een verzekering voor haar afsluiten.
  Kunt u mij hierbij helpen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *