vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering voor wielersport in het buitenland

Reisverzekering voor wielersport in het buitenland
Reisverzekering voor wielersport in het buitenland

Ga je voor wedstrijdsport zoals wielrennen of mountainbiken, naar het buitenland dan wil je ook goed verzekerd zijn bij een ongeval of medische kosten. Dat kan lastig zijn want je huidige (doorlopende) reisverzekering dekt deelname aan een sportwedstrijd vrijwel zeker niet.

Allianz Global Assistance heeft daarom een uitstekende oplossing voor jou. In veel gevallen kunnen wij je een reisverzekering aanbieden met dekking voor wedstrijdsport. Je kunt dan met een gerust hart deelnemen aan wielerwedstrijden. Of je nu gaat wielrennen op de weg of met je mountainbike (MTB) het terrein in gaat, dat maakt niets uit. Dat geldt tevens voor wielersport zoals veldrijden of baanwielrennen.

Allianz Global Assistance heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld. In 2011 en 2013 is Allianz Global Assistance op de Vakantiebeurs in Utrecht gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Wielersport meeverzekeren op je reisverzekering

Er worden jaarlijks honderden wegwedstrijden in de wielersport gereden. Dit kunnen eendagswedstrijden zijn, of wedstrijden over meerdere dagen. Ook zijn er criteriums; kortere wedstrijden bestaande uit meerdere plaatselijke rondes. Om deel te nemen aan deze of andere wedstrijden in het buitenland is natuurlijk een grote uitdaging, maar vergeet niet om de juiste reisverzekering af te sluiten waarbij het toegestaan is om deel te nemen aan wedstrijden.

Het is bij wielersport in het buitenland is het soms mogelijk om het risico van sportwedstrijden en trainingskampen mee te verzekeren op een kortlopende reisverzekering. Neem daarvoor altijd contact met ons op: Stuur een e-mail: naar info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: 055-5400408

Wij kunnen jou dan laten weten welke premie daarvoor van toepassing is. Uiteraard is dit vrijblijvend en kan je daarna beslissen of je een reisverzekering wilt afsluiten waarbij jouw specifieke sportwedstrijd ook gedekt is. Zeker ook bij mountainbikewedstrijden waarbij men over ruige terreinen fietst is het van belang dat je goed verzekerd bent. Mountainbiken is als sport onder te verdelen in vijf categorieën: cross country, downhill, freeride, enduro/all mountain en dirt jumping. Al deze wedstrijdsporten kennen een eigen risicoprofiel geef daarom nauwkeurig aan wat voor sport je precies gaat doen.

Reisverzekering bij sportwedstrijden

Wanneer je de voorwaarden doorleest van een standaard reisverzekering zal je ergens de regel tegenkomen dat deelname aan wedstrijden of de voorbereiding daartoe treffen niet verzekerd is. Dat heeft te maken met het feit dat een reisverzekering uitgaat van standaard risico’s. Dat geldt niet alleen voor deelname aan wedstrijden waaronder wielrennen, maar ook voor het uitoefenen van bijzondere sporten zonder wedstrijdelement.

Zo zijn gevaarlijke, extreme en bijzondere sporten altijd uitgesloten op een standaard reisverzekering. Deze kan je wel meeverzekeren als je een extra dekking kiest of indien je een speciale reisverzekering afsluit zoals de Adventure & Surivival verzekering. Hierbij gaat het echter om sporten zonder wedstrijdelement. Sport- en andere wedstrijden zoals een wielerwedstrijd in het buitenland moeten altijd apart worden beoordeelt door Allianz Global Assistance.

Wedstrijdsport en de Kortlopende Reisverzekering

Wanneer je een kortlopende reisverzekering wenst af te sluiten met dekking voor wedstrijdsport, dan wordt over de gehele premie een toeslag berekend die afhankelijk is van de sport die beoefend wordt. Daarnaast is het mogelijk om ook een Sportreisongevallen dekking mee te verzekeren. De toeslag daarvoor bedraagt € 0,45 per persoon per dag. Als verzekerde overlijdt of blijvend invalide raakt door ongeval overkomen tijden een training of een wedstrijd dan geldt dat de uitkering is gemaximeerd tot:

  • € 5.000,- bij overlijden
  • € 25.000,- bij blijvende invaliditeit

Reisverzekering met dekking voor wedstrijdsport afsluiten

Ga jij aan een wielerwedstrijd in het buitenland meedoen en wil je een reisverzekering afsluiten, dan moet je daarvoor even contact met ons opnemen. Afhankelijk van het risico, hoor je van ons hoeveel de toeslag op de premie bedraagt. Indien akkoord maken wij de polis voor je op en ontvang je deze per e-mail. Dat kan snel tijdens werkdagen binnen 24 uur of dezelfde dag nog. De premie wordt via automatische incasso van je betaalrekening afgeschreven.

Vragen?

Heb je nog vragen over reisverzekeringen en wielersportwedstrijden of wil je de premie weten? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: 055-5400408

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739